Ca pe vremuri! Ripensia organizează un trial de jucători pentru a escalada ”Everestul”

Anda DELIU 26 Jun. 2020, 19:04 Liga 2
Ca pe vremuri! Ripensia organizează un trial de jucători pentru a escalada ”Everestul”

De multe ori, în fotbal, diferența dintre declarațiile pompoase ale conducătorilor și meandrele concretului la un club de fotbal sunt într-o antiteză desăvârșită. Exemplul concret este Ripensia, unde președintele vorbea de escaladarea Everestului și de dimensiunile brandului clubului, dar, în practică, tocmai s-a anunțat că, după reunire, roș-galbenii organizează, după metode vetuste, un trial de jucători.

Până să ajungă pe vârful Everestului, practic, Ripensia face un ”autodenunț” că nu are departament sau măcar om resposabil cu scountigul, sau, mai bine zis, un director sportiv care să nu fie în funcție doar cu numele. În aceste condiții, oricine a lovit de câteva ori cu piciorul în minge se poate prezenta la trialul clubului timișorean din Liga 2.

”În perioada 8-10 iulie, Ripensia UVT organizează un trial în vederea unei posibile cooptări în lotul nostru a jucătorilor interesați. Acțiunea de selecție se va desfășura la stadionul Electrica, va fi condusă de către conducerea tehnică a primei echipe și se va desfășura astfel: 8-9 iulie, ora 18.00 – antrenament; 10 iulie, ora 18.00 – meci de verificare. Pentru mai multe informații, jucătorii interesaţi sunt rugați să scrie pe adresa de email [email protected] sau să sune la telefon 0748 204 608”, anunță clubul.

Metoda trialurilor, implementată cu ”succes” de ACS Poli

Trialurile la echipe de fotbal de Liga 2 nu sunt noi pentru fotbalul timișorean și reflectă decăderea din capitala Banatului în acest sport. La ACS Poli, Ionel Bungău și Jackie Ionescu recomandau această metodă, practicată cu succes în urmă cu jumătate de secol.

Până la urmă, unde a ajuns ACS Poli, știe oricine, iar cei doi aveau măcar scuza că veneau dintr-un fotbal romantic, al unor alte timpuri.

În schimb, la Ripensia, teoretic, se vrea ”plus valoare”. Pe care șansele să o descoperi la un trial sunt cvasi-infime.

Antrenamentele Ripensiei sub comanda noului antrenor, Cosmin Petruescu, se reiau în 6 iulie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-hotarata-si-obligata-sa-urce-everestul-fara-masca-si-fara-serpasi-mesajul-finantatorului-presedinte-dupa-despartirea-de-alexandru-pelici-si-reactia-catre-suporterii-care-i-19134262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ripensia-are-probleme-cu-una-dintre-bazele-sportive-din-timisoara-unde-isi-desfasoara-activitatea-dumitru-mihu-am-facut-demersuri-la-primarie-stie-domnul-primar-19136639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-stabilit-cand-se-reuneste-clubul-din-timisoara-are-de-ales-pentru-cantonament-intre-o-locatie-din-hunedoara-si-una-surpriza-19136300

Anda DELIU 26 Jun. 2020, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă