„Piticul” Nini Popescu, un câștig pentru Gloria: „Mă așteptam la acest parcurs. Cu puțin noroc poate eram și mai sus”

Adrian Soare, Marius ANGHEL 11 Dec. 2014, 17:32 Liga 2

Prin evoluțiile sale de până acum, Nini Popescu (20 ani) este unul dintre jucătorii echipei din Crâng care au confirmat încrederea acordată de antrenorul Viorel Ion. Adus în vară, fostul mijlocaș al Petrolului Ploiești a reușit să se integreze destul de repede la Gloria Buzău, dând dovadă de seriozitate, ambiție și profesionalism. Este hotărât să dea tot ce are mai bun și speră ca într-o zi, cu multă muncă și voință, să ajungă mai sus, conștientizând că doar în felul acesta poate realiza ceea ce și-a propus.

Modest și tăcut, micuțul jucător preferă să vorbească prin prestațiile din teren, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când ,,Vioară” l-a aruncat în luptă. ,,Piticul” a crescut în valoare de la un meci la altul, așa că poate fi considerat un mare câștig pentru gruparea buzoiană. Acest lucru s-a văzut și în ultima partidă din acest an cu Farul Constanța (3-0), când zvârluga Popescu a deschis scorul cu un gol spectaculos și a a fost coautor la celelalte două, având astfel o contribuție importantă la obținerea victoriei.

De altfel, și pe bună dreptate, mijlocașul dreapta al Gloriei a fost declarat eroul meciului, reușind cel mai bun joc al său din această ediție de campionat, iar asta în condițiile în care a trebuit să înfrunte și noroiul din teren. ,,Eu doar am încercat să îmi fac datoria și anume să dau cât mai multe pase de gol pentru a-mi ajuta echipa, deoarece asta îmi doresc la fiecare meci. Când intru pe teren mă gândesc că trebuie să câștigăm, iar eu să contribui cu tot ce pot. Important este că am reușit sa terminăm pe locul 4 și, sincer, în ciuda problemelor financiare, mă așteptam la acest parcurs, iar cu puțin noroc poate eram și mai sus în clasament. Am știut de la început că avem un lot bun, suntem serioși și, nu în ultimul rând, un grup unit, ceea ce contează foarte mult la o echipă”, a declarat jucătorul echipei din Crâng.

Popescu: „Pentru mine, Nea Vio este un al doilea tată”

Mijlocașul Nini Popescu a ținut să precizeze că antrenorul Viorel Ion l-a ajutat foarte mult să se integreze cât mai repede la Gloria, dându-i sfaturi utile dar și o mare încredere. ,,Contează enorm să lucrezi sub comanda lui nea Vio, iar pentru mine este ca un al doilea tată. Este și un bun pedagog, îmi spune de fiecare dată ce trebuie să fac și încerc, pe cât posibil, să pun în practică tot ce îmi transmite dânsul. Pe această cale vreau să-i mulțumesc încă odată pentru încrederea pe care mi-o acordă și voi face totul să îmi ajut echipa în continuare. Mă simt foarte bine la Gloria, unde am întâlnit o adevărată familie, băieții sunt de treabă, m-au primit cu multă căldură în grupul lor, iar atmosfera este una extraordinară”, a adăgat Popescu.

Încrezător că echipa va juca în play-off

Jucătorul grupării din Crâng consideră că Gloria Buzău are mari șanse să acceadă în play-off, iar pentru asta este nevoie și de susținerea suporterilor. ,,După părerea mea, în proporție de 80 la sută, vom juca în play-off, însă trebuie să fim modești, să muncim la fel ca până acum pentru a aduna cât mai multe puncte. Să rămânem cu picioarele pe pământ și, mai mult ca sigur, atunci vom prinde play-off-ul. Pentru asta avem nevoie în continuare și de sprijinul suporterilor cărora le promitem că Gloria Buzău nu-i va dezamăgi”, susține Nini Popescu.

Regretă că nu a jucat niciun meci oficial pe arena ,,Ilie Oană”

Nini Popescu a început să deslușească tainele fotbalului la Petrolul Ploiești, pe când avea 7 ani. Cum calitățile și evoluțiile sale îl recomandau, mijlocașul a fost cooptat în lotul ,,lupilor galbeni”, asta întâmplându-se în vara anului 2013. Deși a fost în cantonament cu echipa mare și a jucat în câteva meciuri amicale, Cosmin Contra nu l-a oprit.

,,Piticul” a fost împrumutat la Unirii Slobozia, iar, apoi, redericționat către CSM Câmpina. Deoarece,,în vară, conducerea clubului ,,mamă” i-a promis că va pleca în stagiul de pregătire cu Petrolul, iar asta nu s-a întâmplat, Popescu a solicitat să devină jucător liber de contract și astfel a semnat cu Gloria Buzău pentru trei sezoene, însă cu drept de renegociere după doi ani.

Singurul regret al tânărului jucător este acela că nu a evoluat într-un meci oficial pe arena ,,Ilie Oană” în prezența unui public minunat.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 11 Dec. 2014, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă