Petrolul, și ea contra schimbării de regulament în privința dreptului de promovare al Stelei. Costel Lazăr: ”Din moment ce s-a transmis că nu are această posibilitate, așa să rămână”

Răzvan STÎNGĂ 09 Mar. 2022, 18:37 Liga 2
Petrolul, și ea contra schimbării de regulament în privința dreptului de promovare al Stelei. Costel Lazăr: ”Din moment ce s-a transmis că nu are această posibilitate, așa să rămână”

Echipele din Liga 2 nu văd cu ochi buni posibilitatea schimbării regulamentului FRF, în privința dreptului de promovare al Stelei. Deși acum situația e una clară, iar formația din Ghencea nu are posibilitatea de a urca în Liga 1, se tot vorbește, în spațiul public, despre eventuala modificare de regulament.

Costel Lazăr nu e de acord cu schimbarea regulamentului: ”E complicat să venim cu modificări în timpul competiției”

Părerea despre situația Stelei și-a spus-o și președintele liderului Petrolul, Costel Lazăr, care consideră că nu e indicat ca regulamentul să fie modificat la jumătatea drumului, odată cu calificarea ”militarilor” în play-off, dar și pentru că au un sezon bun care îi poate face să spere la o clasare între primele patru echipe.

Costel Lazăr nu crede că e în regulă o schimbare a prevederilor în ceea ce o privește pe Steaua, echipă care aparține dreptului public și care, conform regulamentului, nu are posibilitatea să urce în Liga 1 chiar dacă partea sportivă e îndeplinită.

Problema e foarte delicată din punctul meu de vedere, însă regulamentul, dacă nu s-a scris în regulament de la început despre o anume situație, e complicat să venim cu modificări în timpul competiției. În momentul în care s-a transmis că CSA Steaua nu are drept de promovare, așa să rămână.

Acum doi ani, când două echipe nu și-au depus dosarele pentru licențiere în Liga I, nu au făcut parte din play-off. După părerea mea nu e bine să schimbăm lucrurile din mers”, a spus Costel Lazăr pentru PlaySport.

E o reacție normală a lui Costel Lazăr, ținând cont de faptul că Petrolul este în luptă directă cu Steaua în play-off. Însă, formația din Ghencea are și celelalte echipe împotriva ei, în ceea ce privește varianta fantezistă de a obține dreptul de a promova și legal.

FC Buzău, și ea categorică în privința Stelei. Nu o voia nici în play-off

Chiar și FC Buzău a comentat pe acest subiect, la finalul anului trecut, prin conducători și chiar prin antrenorul Cristian Pustai. Aceștia au fost și mai consecvenți poziției lor, considerând că Steaua nu trebuie să evolueze nici măcar în play-off, ținând cont de contextul în care se află.

Nu e fair-play să ajungi în play-off și să nu ai drept de promovare. Exact pentru asta se face play-off-ul și spui, pentru promovare! Steaua putea fi pe locul 1 în sezonul regular, dar în play-off trebuie să ai echipele care au drept de promovare!

Nu mă mai interesează că te clasezi pe locul nu știu care, că sportiv vrei să ajungi pe locul 1 și legal nu ai drept de promovare”, spunea Cristian Pustai la finalul anului trecut. Aceeași idee era împărtășită și de Marin Mitran:

Cred că domnul Pustai a spus un lucru normal și ceva foarte corect. Sunt și alte cluburi care au spus că nu sunt mulțumite ca o echipă care nu are drept de promovare să poată intra în play-off. Acum, să vedem ce se va întâmpla, decizia aparține FRF-ului.

(N.r. – Reacție a moderatorului: «Teoretic, Steaua ar putea să se dea de-o parte în fața altor echipe») Astea sunt speculații, noi putem să mergem pe această variantă… în sport, în fotbal, în România, în Balcani ar putea… vă dați seama. Dar eu nu cred că se va întâmpla așa ceva, dar poate să influențeze competiția. Astea sunt condițiile, vedem ce se va întâmpla până atunci”.

Petrolul, favorită certă la promovare

Revenind la Petrolul, echipa va termina sezonul regular pe primul loc, indiferent de ce se va întâmpla în ultima etapă. Acum, înainte de startul rundei, e la opt puncte de locul 3, FC Hermannstadt, și la șapte de locul 2, Universitatea Cluj.

După 18 meciuri în sezonul regular, Petrolul a adunat 46 de puncte și are un golaveraj de plus 33. Înainte de intrarea în play-off, ploieștenii vor mai întâlni Unirea Constanța, în deplasare, joi, de la ora 19:30.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și Petrolul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/speranta-moare-ultima-la-unirea-constanta-leo-strizu-spera-la-o-surpriza-mare-in-meciul-cu-petrolul-jucatorii-au-mult-de-castigat-in-cazul-unui-rezultat-pozitiv-19222456

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-nevoita-sa-se-descurce-fara-dragos-gheorghe-cat-va-absenta-mijlocasul-accidentat-in-partida-cu-fc-buzau-19222323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Mar. 2022, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă