Petrolul Ploiești, la mâna Consiliului Local

22 Jan. 2009, 16:01 Liga 2
Petrolul Ploiești,** la mâna Consiliului Local

Președintele Consiliului de Administrație al clubului Petrolul, Florin Bercea (foto) a avut joi după-amiază o a doua rundă de discuții cu primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, vizând preluarea echipei de către municipalitate. Acesta din urmă a luat cunoștință de oferta „lupilor” și și-a luat angajamentul de a o supune hotărârii Consiliului Local, împreună cu alte ventuale oferte venite din partea altor echipe.

Din acest moment, lucrurile nu mai depind de Petrolul, în mare măsură nici de primarul Volosevici, ci de voința Consilului Local, cel care va decide în primul rând, câți bani vor fi alocați pentru o eventuală preluare a unei echipe de fotbal și, în funcție de buget, care va fi aceea.

Oferta Petrolului înseamnă cedarea a 99 % din acțiunile societății cu titlu gratuit (cedarea palmaresului, a numelui și a altor însemne înregistrate la OSIM, a managementului, etc). Totodată, clubul ploieștean a înaintat și date despre cheltuilelile echipei, astfel încât cei care vor analiza oferta să-și facă o imagine aproximativă a cerințelor financiare ale unei divizionare secunde cu obiectiv de promovare.

La conferința de presă organizată de Petrolul și care a urmat ședinței, președintele CA Florin Bercea, a anunțat că este ultima pe această temă, până în momentul în care discuțiile vor intra într-o nouă fază. „Este ultimul demers, până aici a fost rolul nostru. Mingea este în curtea primăriei și Consiliul Local va decide. Totul pornește de la bani, iar bugetul nu a fost încă aprobat. Fără buget, nu se poate discuta despre preluare. La fel stau lucrurile și pentru celelalte echipe care au intrat la discuții cu primăria (n.r. – CSM FC Ploiești și Petrolistul Kaproni Boldești). Fără să-i suflu vânt în pânze primarului Volosevici, spun că nu avea cum să zică gata, preluăm echipa Petrolul. Consiliul Local este cel care va decide”, a declarat oficialul Petrolului.

Bugetul va fi aprobat la sfârșitul acestei luni. |n funcție de suma care va fi rezervată (eventual) constituirii unei echipe a municipalității, rămâne de analizat dacă aceasta este suficientă susținerii unei divizionare secunde, aspect deosebit de important. Care echipă va fi preluată, va fi o temă pentru o altă ședință a Consiliului Local.

La începutul acestei săptămâni, președinte CA al Petrolului își exprima disponibilitatea să cedeze echipa din această iarnă, pentru ca ea să evolueze în retur conform noului statut. Rămâne însă de văzut dacă cei din Consiliul Local se va mișca suficient de repede.

articol scris de Ciprian RADU

22 Jan. 2009, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă