Petrolul, pe locul 1 într-un clasament select! Domină ierarhia ultimilor 10 ani din Liga 2, după primele 13 etape ale sezonului

Răzvan STÎNGĂ 12 Nov. 2021, 23:20 Liga 2
Petrolul, pe locul 1 într-un clasament select! Domină ierarhia ultimilor 10 ani din Liga 2, după primele 13 etape ale sezonului

Startul din tun al Petrolului, evoluțiile foarte bune și rezultatele excelente, au adus-o pe primul loc într-un clasament select, în care s-au analizat ultimele zece sezoane din Liga 2. Practic, după 13 etape scurse din întrecere, luând în calcul ultimele zece campionate ale diviziei a doua, Petrolul are, de departe, cel mai bun parcurs.

”Lupii” lui Nicolae Constantin au înregistrat 12 victorii și un eșec în primele 13 etape, ceea ce le-au adus un total de 36 de puncte. În ultimii 10 ani, cel mai aproape de o astfel de performanță au fost două echipe, care au adunat 32 de puncte fiecare, după tot atâtea runde.

Petrolul, cel mai bun parcurs din Liga 2 din ultimii 10 ani 

Este vorba de Juventus București și FC Hermannstadt, care în sezoanele 2016/2017, respectiv 2017/2018 au bifat același punctaj, adică patru puncte mai puțin decât a reușit acum Petrolul.

Pe lângă această distanță destul de importantă, în ultimii 10 ani doar alte două echipe au reușit să adune cel puțin 30 de puncte în același interval.

Sportul Snagov a acumulat 30 de puncte în sezonul 2018/2019, iar FC Voluntari reușea 31 de puncte în întrecerea Ligii 2 din 2014/2015.

Analiza a fost realizată de Federația Română de Fotbal:

Formația ploieșteană are după 13 etape scurse din actuala ediție cel mai mare număr de puncte comparativ cu toate performerele din ultimii 10 ani după același interval de timp de la începutul campionatului!

Cu Nicolae Constantin pe bancă, Petrolul nu e doar liderul la zi din Liga 2, la șase puncte distanță de urmăritoarele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna. După 13 etape, obținând 12 victorii și înregistrând o singură înfrângere, cu un golaveraj zdrobitor, 33-4, prahovenii bat recorduri după recorduri!

Ultimul dintre ele este și poate cel cu rezonanța cea mai profundă pentru istoria recentă a Ligii 2. Petrolul are cel mai bun start de sezon (puncte obținute după primele 13 etape) din ultimul deceniu!

Iată cum arată topul în care Petrolul e lider merituos, cu mențiunea că pentru edițiile în care formatul a presupus două serii, s-a evaluat performanța liderilor după 13 etape în ambele serii (…)”.

Nicolae Constantin: ”Muncim bine şi asta se vede în rezultate” 

Nicolae Constantin a vorbit recent despre parcursul bun al Petrolului și ce se ascunde în spatele evoluțiilor entuziasmante ale echipei. El a declarat că deja s-a trecut la nivelul următor, iar ploieștenii sunt o adevărată familie.

Avem un grup bun, conducători, stafful nostru, jucători, suporterii alături de noi necondiţionat, muncim bine şi asta se vede în rezultate.

Sunt foarte mult și cu sufletul legat de echipa asta, cred că se vede, și stafful, în afară de Vali Bădoi suntem toți de acolo și simțim foarte mult legat de echipa asta, nu doar când ne intră salariul. Stafful, în afara lui Vali Bădoi, suntem toți de-ai casei, simțim ceva pentru Petrolul, nu suntem aici doar pentru salariul pe care îl primim.

Pe Vali Bădoi l-am dorit foarte mult, a făcut parte din stafful meu și la Recea, la prima mea aventură. A fost singura mea doleanță când am discutat cu cei din conducere despre staff”, a declarat Nicolae Constantin, pentru Digi Sport.

După pauza Ligii a 2-a, Petrolul va juca în etapa a 14-a acasă, cu Concordia Chiajna.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-invinsa-la-scor-de-chindia-intr-un-amical-in-care-a-condus-pe-ilie-oana-dambovitenii-si-au-revenit-dupa-mai-bine-de-o-ora-de-joc-19209727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-ticu-un-lider-atipic-la-19-ani-e-o-onoare-pentru-orice-copil-ploiestean-sa-fie-capitanul-petrolului-a-facut-pasul-la-echipa-mare-din-liga-4-dar-ce-traieste-acum-e-unic-19209334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/premiera-pentru-armando-vajushi-dupa-partida-cu-dunarea-calarasi-mijlocasul-petrolului-performanta-unica-in-cariera-cred-ca-e-primul-meci-in-care-reusesc-asta-19209214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/golgheterul-editiei-trecute-a-ligii-2-a-debutat-la-petrolul-marius-coman-a-trecut-peste-accidentarea-grava-suferita-in-vara-a-fost-un-sentiment-de-nedescris-19209203

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Nov. 2021, 23:20 Liga 2
Pe aceeași temă