Petrolul nu e de acord cu play-off în Liga 2. Costel Lazăr: ”Am să și argumentez. Haideți să fim serioși, nu se poate așa ceva!”

Marius ANGHEL 05 Apr. 2020, 18:07 Liga 2
Petrolul nu e de acord cu play-off în Liga 2. Costel Lazăr: ”Am să și argumentez. Haideți să fim serioși, nu se poate așa ceva!”

Cum numărul celor afectați de COVID-19 continuă să crească în România, chiar cel al deceselor din cauza acestui coronavirus, iar termenul (16 aprilie) anunțat de FRF pentru reluarea cel puțin a antrenamentelor se apropie cu pași repezi, șansa ca sezonul de Liga 2 să reînceapă în curând, adică la 16 mai, este mică. Cel mai probabil, starea de urgență declarată de președintele Klaus Iohannis va fi prelungită cu alte 30 de zile, iar, în această nouă situație, și reluarea competițiile sportive peste o lună va fi imposibilă. Momentan, FRF vrea ca toate campionatele să se dispute în întregime, însă în cazul unei noi amânări, atunci și planul federalilor se va schimba. S-ar putea trece la varianta cu play-off și play-out pentru Liga 2.

Petrolul e una dintre echipele din Liga 2 care nu doresc ca actualul sezon să continue cu play-off și play-out. Directorul sportiv Costel Lazăr spune, într-un interviu acordat gazetaph.ro, că ploieștenii agrează varianta disputării tuturor celor 14 etape rămase de disputat. E singura care ar fi corectă, susține oficialul găzarilor, care vine și cu argumente.

”Varianta de reluare normală a campionatului suspendat de ceva vreme! Nu că o prefer, dar este singura normală. Unica posibilă să decidă, corect, echipele promovate, cea de la baraj, ca și cele retrogradate. Am să și argumentez. De exemplu, în acest campionat, noi, Petrolul, am jucat deja de două ori cu UTA, cu Farul, cu Metaloglobus, da? Da! Și-atunci, de ce să mai jucăm, într-un play-off, cealaltă variantă propusă, încă un meci cu aceste formații, care sigur vor intra între primele opt? Nu are logică deloc. Și să fie ales locul de desfășurare prin tragere la sorți!!! Haideți să fim serioși, nu se poate așa ceva! O să ajungem să dăm cu zarul? Repet, nu se poate așa ceva!”, spune Lazăr, instalat în funcția de director sportiv după ce președintele Marius Stan a fost destituit din funcție, la începutul acestui an.
Petrolul a recuperat în cele trei etape disputate în 2020, până la suspendarea sezonului, din pașii greșiți făcuți în prima parte a campionatului. Dacă la finalul anului 2019 se clasa pe locul 8, la șase puncte de CS Mioveni, a doua clasată, acum se situează pe poziția a 5-a, la doar un punct de argeșeni. Promovarea directă este din nou posibilă pentru ”lupi”, care luptă pentru accederea în Liga 1 alături de UTA, CS Mioveni, Turris Oltul, Campionii FC Argeș, Rapid și Metaloglobus.

Costel Lazăr: ”Lucrăm și la contractele din sezonul următor, pe care eu nu-l văd a fi disputat decât pe prima scenă a fotbalului românesc”

Inactivitatea sportivă din această perioadă nu avea cum să nu afecteze și Petrolul. Clubul a luat decizia să reducă la jumătate salariile jucătorilor, pe durata în care în România este declarată stare de urgență. Ploieștenii n-au avut probleme în a reduce cheltuielile pe moment, însă la gruparea de pe ”Ilie Oană” au loc și alte planuri în acest moment. Șefii clubului se gândesc deja la următorul sezon și la contractele aflate pe final.

”Din punct de vedere contractual, în acest campionat, așa cum v-a spus deja, ne vom acoperi fără probleme. Evident că lucrăm și la contractele din sezonul următor, pe care eu nu-l văd a fi disputat decât pe prima scenă a fotbalului românesc! Personal, nu concep altceva decât ca în prima ligă să avem un efectiv acoperit valoric. Astfel încât, evident că discutăm sau vom discuta cu jucătorii din lot care, credem noi, pot face față cu brio și în liga întâi. Însă, este clar că, la acest moment, când mai sunt destule etape de bifat până la finalul competiției, nu vă pot oferi și nume, adică și ceva concret. Să rețineți însă că nu am venit la Petrolul să aștept să văd ce se va întâmpla la un anumit moment. Am venit cu un țel clar. Să promovăm!”, a mai declarat Costel Lazăr pentru gazetaph.ro.

”Petrolul are o situație financiară stabilă!”

Fostul oficial al Astrei e convins că Petrolul va reuși să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon. Cât despre situația financiară, Lazăr are numai cuvinte de laudă față de partenerul financiar al clubului.

”Partenerul finanțator al Petrolului, Veolia România, prin CEO Mădălin Mihailovici, a respectat absolut toate angajamentele financiare. Nu poți promova dacă nu ai o situație financiară stabilă. Iar Petrolul, cu sprijinul important al Veoliei, chiar are o situație financiară stabilă! Chiar și în acest vremuri dramatice! Rețineți, le-a respectat atât față de jucători și angajați, cât și față de terți! Fapt rar întâlnit, sincer, în fotbalul românesc”, a explicat Costel Lazăr, care a mai spus încă o dată de ce a ales să fie director sportiv la Petrolul: ”Este foarte simplu de ce. Să promovăm, să facem o echipă competitivă pentru Liga 1, în sezonul următor, să atacăm obiective mari, îndrăznețe, acolo, să oferim calitate fotbalistică suporterilor și spectatorilor neutri, să determinăm suflarea petrolistă din Ploiești, Prahova, România, Europa, mapamond, să ne susțină mereu, din tot sufletul. Nu să-l lăsăm pe domnul Mihailovici să pice numai asupra dânsului sarcina asigurării fondurilor pentru club! Nu mi se pare corect așa ceva și mi-aș dori să se schimbe ceva, după ce se va relua campionatul! Petrolul e un brand, care ar trebui să atragă. Împreună, am putea face rezultate mari!”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-costel-enache-omul-potrivit-pentru-petrolul-legenda-clubului-care-spune-ca-antrenorul-a-schimbat-fata-echipei-iar-sansele-la-promovare-au-crescut-considerabil-formatia-este-mai-19129243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestirile-lui-saim-tudor-mijlocasul-a-rememorat-cele-mai-frumoase-momente-la-petrolul-nu-am-sa-uit-nu-mai-traisem-asa-ceva-mesajul-special-pentru-fani-si-unde-se-vede-peste-cat-19129080

Marius ANGHEL 05 Apr. 2020, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă