Petrolul nu are frică de ”FC U” Craiova și vrea în 8-imile Cupei României. ”Lupii” vor să profite de perioada slabă a oltenilor. Saim Tudor: ”Trebuie să mergem în faza următoare” / Cosmin Tucaliuc: ”Vom pune probleme”

Andrei PASCU 20 Sep. 2021, 14:39 Cupa României
Petrolul nu are frică de ”FC U” Craiova și vrea în 8-imile Cupei României. ”Lupii” vor să profite de perioada slabă a oltenilor. Saim Tudor: ”Trebuie să mergem în faza următoare” / Cosmin Tucaliuc: ”Vom pune probleme”

Petrolul e cu moralul la cote înalte înaintea partidei din 16-imile Cupei României, de marți, cu U Craiova 1948 SA. Partida de pe ”Ilie Oană” va fi abordată de ploieșteni cu multă încredere, chiar dacă întâlnesc, până la urmă, o formație de eșalon superior, Liga 1.

Formația din Liga 2, antrenată de Nicolae Constantin, debordează de pozitivism, mai ales că a urcat pe locul 1 în campionat, după etapa a 7-a. Grație succesului cu 2-0 în fața Ripensiei, acum lucrurile sunt văzute altfel.

Cosmin Tucaliuc: ”Putem pune probleme” 

Chiar dacă Petrolul vrea promovarea în Liga 1 la finalul acestui campionat, acesta fiind obiectivul principal, își dorește și un parcurs cât mai lung în Cupa României.

Cosmin Tucaliuc: ”Este destul de greu, e o echipă de Liga 1 care s-a întărit în vară, e normal. Dar jucăm pe Ilie Oană, cu publicul nostru, și dacă ne vom face jocul, eu zic că putem să punem probleme.

(N.r. – Despre fapul că Petrolul e pe locul 1 în Liga 2) E un sentiment extrem de plăcut, asta ne-am dorit înainte de acest meci și sperăm să o ținem tot așa. M-am integrat foarte repede aici, băieții sunt extraordinari. Totul e foarte, foarte bine și sperăm să o ținem pe un trend asemănător.

Nici nu vă imaginați cât de mult ne-a lipsit publicul. Tuturor fotbaliștilor și sportivilor ne-a lipsit. E ceva spectaculos aici la Petrolul, pe Ilie Oană, și sperăm să vină în continuare cât mai mulți suporteri”.

Saim Tudor: ”Trebuie să jucăm, să ne impunem jocul și să mergem mai departe”

Saim Tudor: ”Este important meciul și pentru suporteri, dar și pentru noi. Întâlnim o echipă din Liga 1 și trebuie să jucăm, să ne impunem jocul și să mergem mai departe, să ne calificăm în faza următoare.

(N.r. – Despre partida cu Ripensia) Sunt foarte fericit că a câștigat echipa. Am întâlnit o echipă foarte bună și era un meci greu. Toate echipele care vin la noi se motivează în plus, zic eu. Acum, e bine că am luat cele trei puncte.

Vreau să câștige echipa și să promovăm. În anii precedenți nu cred că s-a întâmplat vreodată să fim pe locul 1. Mereu, când eram în punctul de a ajunge acolo, tot timpul ne-am încurcat. Iată că acum am ajuns pe locul 1 și sper să ne menținem în continuare acolo”.

  • Declarațiile lui Cosmin Tucaliuc și Saim Tudor au fost făcute la finalul partidei cu Ripensia.

Petrolul, momente bune în Liga 2, ”FC U” Craiova suferă în Liga 1 

Dacă Petrolul a învins Ripensia în cea mai recentă rundă de Liga 2 și a urcat pe primul loc, ”FC U” Craiova a pierdut încă un meci. În runda a 9-a din Liga 1, oltenii au cedat, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, în fața vicecampioanei FCSB, fiind pe locul 13 în clasament.

Ultimul meci direct, dintre Petrolul și U Craiova 1948 SA, s-a jucat tot pe ”Ilie Oană”, în etapa a 9-a a Ligii a 2-a a sezonului trecut, în sezonul regular. Meciul s-a terminat cu succesul oltenilor, scor 1-0.

”M-au sunat (n.r. – suporterii) după ce s-a tras la sorți. Ce pot să fac, e să le promit că vom încerca să aliniem cea mai bună echipă și să facem tot ce depinde de noi să ne prezentăm bine și să încercăm să producem surpriza, pentru că ar fi o surpriză”, a declarat antrenorul Petrolului, Nicolae Constantin, despre partida cu ”FC U” Craiova.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pragul-psihologic-al-locului-1-a-fost-depasit-de-petrolul-nae-constantin-nu-si-a-ascuns-emotiile-dupa-succesul-cu-ripensia-m-am-tot-framantat-parca-imi-doream-sa-castige-chiajna-sa-nu-ave-19201262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plan-bine-gandit-la-fc-hermannstadt-pentru-intrarea-in-insolventa-danut-coman-socheaza-stopeaza-niste-datorii-mai-vechi-la-niste-jucatori-care-n-au-dat-satisfactie-19201658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-popa-nostalgic-la-revenirea-pe-tineretului-la-incalzire-fara-sa-imi-dau-seama-m-am-dus-la-poarta-la-care-se-pregateau-portarii-brasovului-goalkeeperul-dunarii-a-vorbit-de-19201652

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-povestea-lui-alexandru-aftanache-unul-dintre-marcatorii-politehnicii-iasi-la-techirghiol-a-inceput-fotbalul-la-15-ani-in-liga-5-iar-la-19-ani-a-marcat-primul-sau-gol-la-echipa-din-copou-19201639

Andrei PASCU 20 Sep. 2021, 14:39 Cupa României
Pe aceeași temă