Petrolul este al ploieștenilor! TU CE ZICI?

17 Feb. 2009, 18:28 Liga 2
Petrolul este al ploieștenilor! ** TU CE ZICI?

Este oficial! Petrolul devine echipa Primăriei Ploiești. Anunțul a fost făcut azi după amiază, într-o conferință de presă la care au participat primarul Andrei Volosevici, reprezentantul Petrolului Florin Bercea, precum și reprezentanții partidelor din Consiliul Local Ploiești.

 

Petrolul a devenit al ploieștenilor. Sută la sută din acțiuni, sută la sută din OSIM, lotul de jucători de liga a II-a, precum și Centrul de copii și juniori. Tranzacția se face prin donație a SC FC Petrolul Ploiești SA, urmând a se stabili de către care dintre societățile la care Consiliul Local este acționar unic va fi direcționată donația, SC Hale și Piețe sau Clubul Sportiv Municipal.

 

Actualul finanțator al Petrolului va asigura cheltuielile până pe data de 30 iulie, după care se va retrage. Începând cu această dată, municipalitatea are două variante: echipa rămâne sută la sută a Consiliului Local, și atunci vor fi căutațI sponsori, ori se va intra în asociere cu un eventual investitor. Transferul va intra în vigoare la începutul lunii martie, când va fi votată în ședința Consiliului Local, moment în care municipalitatea va fi aceea care va administra în totalitate echipa.

 

"Decizia, deși informală, pentru că ea va deveni oficială în momentul în care va fi votată, este de a prelua FC Petrolul în proporție de 100%, tot ceea înseamnă OSIM, lotul de 26 de jucători și Centrul de copii și juniori. Municipiul Ploiești va avea o echipă de fotbal sub control sută la sută al Consiliului Local. Actualul finanțator va avea drepturile federative ale jucătorilor, se va stabili o valoare a fiecărui jucător sub care nu se poate vinde. Există și varianta ca, de comun acord, să putem vinde un jucător la un preț mai mic. SC Petrom va finanța echipa până pe 30 iulie, după care avem două variante de  lucru: echipa va rămâne în totalitate sub tutela Consiliului Local sau vom intra în asociere cu un eventual investitor. Oricum, indiferent de soluție, OSIM-ul va rămâne în patrimoniul municipalității”, a declarat Volosevici.

 

Acesta a mai precizat faptul că întregul staff tehnic va rămâne la echipă cu condiția ca Petrolul să rămână în liga secundă, iar administrația actuală se va retrage în totalitate în momentul în care gruparea ploieșteană va fi preluată oficial.
Actualul președinte al Petrolului, Florin Bercea, a expus motivele pentru care s-a luat decizia cedării echipei către primărie.

 

Motivul a fost acela de a reda echipa petroliștilor din Ploiești și Prahova. Era și un ciclu care trebuia să se încheie. Suntem mulțumiți de investiția pe care am făcut-o până acum, rămâne ca primăria să continue”, a spus Bercea.
 

Articol scris de Ciprian Radu

17 Feb. 2009, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă