Petrolul are doi noi sponsori pe tricou, însă a pierdut altul! Costel Lazăr, despre roadele departamentului de marketing, dezamăgirea față de ”societățile puternice din Ploiești”, continuarea cu Veolia și asocierea cu Primăria și CJ Prahova

Marius ANGHEL 23 Feb. 2022, 13:10 Liga 2
Petrolul are doi noi sponsori pe tricou, însă a pierdut altul! Costel Lazăr, despre roadele departamentului de marketing, dezamăgirea față de ”societățile puternice din Ploiești”, continuarea cu Veolia și asocierea cu Primăria și CJ Prahova

În deschiderea conferinței de presă în care oficialii Petrolului au vorbit despre primul meci oficial al echipei în 2022, jocul din deplasare de la Timișoara cu Politehnica, reprezentanții conducerii clubului au prezentat un nou sponsor oficial care s-a alăturat în acest început de an grupării emblemă a Ploieștiului și județului Prahova.

Societatea MARISTAR Com S.R.L. va sponsoriza Petrolul și va apărea pe spatele tricoului de joc, sub număr, cu logo-ul MRS Residence, iar suma pe care o va oferi clubului în acest sezon este de 100 de mii de euro, din informațiile Liga2.ro.

Liderul Ligii 2 nu va mai avea din acest an, deasupra numărului de joc, deci tot pe spatele tricoului, logo-ul Greenfield Residence, în timp ce pe mâneca stângă va apărea, mai nou, Barrier, o firmă băcăuană producătoare de tâmplărie PVC, care a oferit deja 30 de mii de euro echipei, pentru a putea achita salariile restante pe luna noiembrie a anului trecut.

Petrolul va avea pe tricou un nou sponsor: MRS Residence

”MARISTAR Com S.R.L., una dintre cele mai puternice firme de construcții civile, industriale și de infrastructură din România, este una dintre companiile care au susținut constant eforturile echipei Petrolul, în ultimul an.
Practic, astăzi a fost oficializată această legătură prin semnarea unui contract de sponsorizare. MARISTAR Com S.R.L. este una dintre companiile din Prahova care a decis să contribuie la stabilitatea economică de care clubul are nevoie pentru a se pregăti pentru performanță în Liga I”, a sunat comunicatul Petrolului de prezentare a noului său sponsor.

”Ne bucurăm să anunțăm venirea lângă noi a unui partener atât de serios cum este MRS Residence, unul dintre cele mai puternice branduri de pe piața construcțiilor din Ploiești și din România.
Gestul lor de susținere a echipei este cu atât mai important, cu cât vine într-un moment în care cei mai mulți clamează doar declarativ iubirea față de Petrolul. Este vremea faptelor.
Cu parteneri atât de serioși și puternici lângă noi, obiectivul ”Petrolul – Centenar în Liga I” începe să prindă contur”, a declarat Costel Lazăr, președintele clubului Petrolul Ploiești.

Despre acest parteneriat a vorbit și Dan Aldea, director executiv al noului sponsor al echipei ploieștene, care a confirmat determinarea companiei pe care o conduce de a susține Petrolul în atingerea obiectivelor pe care și le-a asumat pe termen mediu și lung. Acesta a mai precizat că un rol important în această asociere a avut-o și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.

”MRS Residence este unul dintre cele mai puternice branduri de pe piața construcțiilor rezidențiale din Prahova. Mare parte a angajaților și managerilor din companie sunt suporteri ai Petrolului. Eu sunt suporter al echipei.

Alăturarea celor două branduri ale Ploieștiului, etalon în ceea ce privește calitatea și performanța: Petrolul și MRS Residence, a fost una firească.

Determinant în luarea acestei decizii a fost apelul pe care primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, l-a făcut către mediul de afaceri pentru susținerea echipei.

Suntem aici pentru a sprijini echipa de fotbal fanion a Ploieștiului și a Prahovei pentru îndeplinirea visului tuturor suporterilor petroliști –  promovarea în prima ligă”, a declarat Dan Aldea.

  • MARISTAR COM S.R.L este o companie românească de construcții, cu 15 ani de experiență, care a derulat peste 100 de proiecte civile, industriale și de infrastructură, printre care ansamblurile rezidențiale MRS Residence sau spațiile de evenimente. Printre cele mai importante și recente proiecte ale companiei se numără reabilitările podurilor rutiere Cernavodă și Borcea, proiecte cu o valoare totală de peste 130 de milioane de lei. Logo-ul pentru construcții civile al companiei, MRS Residence, va fi cel care va apărea pe tricoul de joc al Petrolului și pe panourile publicitare ale clubului.

Costel Lazăr, cu gust amar: ”Sunt dezamăgit, pentru că am ajuns să deschidem uși pe la Băicoi și pe la țară, iar societăți puternice din Ploiești să nu se alăture”

În aceeași conferință, Costel Lazăr a vorbit și despre dezamăgirea pe care o are față de multele ”societăți puternice din Ploiești” care nu s-au alăturat clubului Petrolul, spre deosebire de firme mai mici, chiar și din afara orașului, de ”la țară”, care au răspuns pozitiv.

”Știm cu toții că nu suntem Real Madrid și nici Barcelona, să avem un departament de marketing foarte puternic. Este un departament nou-înființat, care a început să dea roade. Sunt și alte proiecte în derulare, și alte discuții cu alți sponsori, dar, sincer să vă spun, mă așteptam ca mult mai multe societăți din Ploiești să vină lângă noi. Pe undeva sunt dezamăgit, pentru că am ajuns să deschidem uși pe la Băicoi și pe la țară, iar societăți puternice din Ploiești să nu se alăture. Sunt un pic dezamăgit și am un gust cam amar. Orice sponsor ne ajută, pentru că sunt cheltuieli foarte mari, cheltuielile sunt de ordinul milioanelor de euro de-a lungul unui sezon.
Numai taxele și impozitele se duc undeva la un milion de euro, care trebuie plătite. Avem nevoie de orice bănuț, de orice sponsor, de orice om care vrea să se alăture proiectului «Petrolul – Centenar în Liga I», a spus președintele clubului Petrolul.

Întrebat câți sponsori ale Petrolul în acest moment, Lazăr a spus: ”Îi regăsiți pe panou. Sunt cinci-șase, probabil.”

Acesta a fost întrerupt de Mihai Constantinescu, directorul de marketing al clubului, care a spus, cu un ton arogant, următoarele: ”Permiteți-mi, domnule președinte! Sincer să vă spunem, am ajuns deja la un nivel în care nu îi mai înnumărăm. Suma este de ordinul sutelor de mii de euro.” Despre Constantinescu, Lazăr spusese mai devreme că el a fost cele care a contribuit 100 la sută la atragerea ca sponsor a MRS-ului.

Totodată, Lazăr a dezvăluit și suma strânsă de club în cont pentru academie, în urma campaniei inițiate de Mircea Dridea și ceilalți membri fondatori ai clubului: 16.509 lei, ”bani de care nu s-a atins nimeni și care se vor cheltui numai cu aprobarea AGA pentru anumite probleme”.

Doi sponsori au plecat, au apărut șase noi

La ultima conferință de presă susținută în 2021 de club, după meciul cu ”U” Cluj, câștigat cu 1-0 pe ”Ilie Oană”, pe panoul publicitar al Petrolului apăreau 11 firme: Veolia, Greenfield Residence, Apa Nova, Cavar Residence, Exclusive Car, Acvatot, Mediurg, Workpool, Taqt Media, Carpatina și Alexandrion Group.

Acum, la prima conferință de presă organizată în 2022, înainte de jocul cu Poli Timișoara, Petrolul a apărut cu 15 firme, dintre care șase sunt noi: Veolia, Apa Nova, Exclusive Car, Acvatot, Mediurg, Workpool, Taqt Media, Carpatina, Alexandrion Group, MRS Residence, Barrier, Parmaline, Observatorul Prahovean, World Class și Actemium.

Au dispărut, după cum se poate observa, Greenfield Residence și Cavar Residence, și au apărut MRS Residence, Barrier, Parmaline, Observatorul Prahovean, World Class și Actemium.

Veolia mai are de dat 125 de mii de euro din sponsorizarea de 500 de mii promisă

În privința celor de la Veolia, care, mai nou, au câștigat o licitație și vor alimenta cu curent electric Cluj Arena, casa rivalei Universitatea Cluj, Costel Lazăr a spus că a primit asigurări din partea firmei că se va achita restanța din cei 500 de mii de euro promiși ca sponsorizare în prima parte a sezonului.

Președintele Petrolului a spus că este vorba despre 125 de mii de euro, deci, practic, clubul a primit 375 de mii de euro în prima parte a campionatului, asta cu toate că același Costel Lazăr spunea la începutul anului că s-au încasat 500 de mii de euro de la Veolia.

”Mai avem ceva de încasat din contractul vechi, o sumă pe care am primit asigurări că o vom primi în cel mai scurt timp: 125 de mii de euro. Îi vom primi, 100 la sută”, a spus Lazăr, care a fost întrebat dacă este în discuție și o reînnoire a contractului cu compania unde ”director de țară” este Mădălin Mihailovici, un autodeclarat suporter al formației prahovene: ”Am discutat mai multe aspecte și în zilele următoare cred că vom avea și un răspuns concret.”

Petrolul pregătește proiecte de atragere de finanțare de la Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova

Totodată, Costel Lazăr a recunoscut că Petrolul lucrează la proiecte pe care le va depune la Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova pentru atragerea de fonduri nerambursabile.

”Ne dorim colaborare cu toată lumea care poate ajuta clubul. Echipa este a Ploieștiului, este a prahovenilor, a noastră, a tuturor. Trebuie să avem colaborări cu toți cei care doresc și care au posibilități. Există posibilități prin depunerea unor proiecte pentru obținea finanțării unei echipe de fotbal. Lucrăm la acest proiect și probabil că până la sfârșitul lunii vom depune și la Primărie și la Consiliul Județean. Noi ne facem datoria. La Buzău se poate, cred că se va putea și la Prahova.

Eu sper să reușim, pentru că ar fi păcat. Eu știu că există posibilități financiare. Dacă am știi că nu există posibilități financiare, bineînțeles că nu ne-am pierde timpul să facem proiecte. Chiar dacă nu acum, ci din vară, ne facem datoria și așteptăm un răspuns. Mai mult nu putem. Banii ar merge către echipă, către Academie”, a mai comentat Costel Lazăr.

Cu 42 de puncte acumulate în primele 16 etape, Petrolul e lider în Liga 2 și este calificată matematic în play-off-ul de promovare. Din sezonul regular mai are de disputat trei meciuri, iar apoi vor urma cele zece din play-off.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești
Video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 23 Feb. 2022, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă