Petrolul a promovat, conflictul rămâne! Fanii și președintele Costel Lazăr continuă lupta pentru ”binele echipei”: suporterii acuză minciunile, conducătorul își asumă merite pentru accederea în Liga 1. Condițiile în care Lazăr lasă locul liber

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2022, 21:09 Liga 2
Petrolul a promovat, conflictul rămâne! Fanii și președintele Costel Lazăr continuă  lupta pentru ”binele echipei”: suporterii acuză minciunile, conducătorul își asumă merite pentru accederea în Liga 1. Condițiile în care Lazăr lasă locul liber

Promovarea Petrolului în Liga 1 nu înseamnă o relație mai bună între președinte și suporteri. Chiar dacă ”lupii” au urcat, în sfârșit, în prima divizie, tensiunile rămân la un nivel ridicat, iar fanii împătimiți ai Petrolului au reacționat din nou, cu o postare în mediul online, dar și un mesaj afișat pe gardul peluzei.

Conflict deschis la Petrolul, între fani și președintele Costel Lazăr

Peluza I ”Ilie Oană” a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care acuză anumite persoane din club de minciuni, iar printre ele se numără și președintele Costel Lazăr. Conducătorul este acuzat că ia decizii care nu corespund, neapărat, cu binele Petrolului.

Suporterii chiar își asumă o parte din laurii promovării în Liga 1, considerând că e meritul lor că au insistat pentru venirile în club ale antrenorului Nicolae Constantin și directorului sportiv Claudiu Tudor.

Peluza ”Ilie Oană”: ”De ce nu îi oferiți lui Claudiu Tudor dreptul la semnătură? Vă e teama de corectitudinea lui și că vă poate strica jocurile?”

În comunicatul fanilor este și un aspect interesant, dar care nu e și detaliat, cu privire la faptul că jucătorii sunt mințiți în continuare în anumite privințe, dar este taxat și faptul că directorul sportiv nu are drept de semnătură în club.

Galeria din Peluza I îl consideră pe Claudiu Tudor un om corect, care e văzut ca o posibilă persoană ce poate strica ”ploile” indivizilor care își urmăresc propriul interes, făcând trimitere, foarte probabil, și aici la Costel Lazăr.

”Ne-am săturat de oameni falși, vrem alături de noi oameni drepți și loiali ca noi!

Toata lumea știe că noi, suporterii, am avut o mare contribuție la promovare. La insistențele noastre Nae Constantin a fost numit antrenor și Claudiu Tudor director sportiv, fără aportul său financiar situația ar fi fost una foarte neplacută! De asemenea mulțumim domnului Adrian Nistoroiu care le-a oferit prime baieților fără să aștepte ceva în schimb. Acești oameni care au fost lângă noi cu sufletul merită mai multă apreciere, noi îi considerăm parte din familia noastră. Chiar daca banii au fost mai puțini față de anii trecuți când am avut un partener finanțator alături, al cărui nume nici nu vrem să-l aducem in discuție, unitatea și dorința noastră a reușit să triumfe.

Întrebările noastre sunt următoarele: De ce încă mințiți jucătorii? De ce vă bazați pe alți oameni care din pacate nu primesc drepturile si meritele cuvenite?

Consideram ca gloriile echipei trebuie sa deschida ochii și să semnaleze orice neregulă, nu sa tacă din gura ca pana acum. Ceea ce se întampla la club nu este deloc firesc. Ascundeți oare ceva? De ce nu ați reușit să sprijiniți financiar clubul când asta este datoria voastră principala? De ce nu îi oferiți lui Claudiu Tudor dreptul la semnătură? Vă este teama de corectitudinea lui și că va poate strica jocurile?

În concluzie vrem doar ca lucrurile sa mearga bine pentru echipa pe care o iubim, vrem ca fiecare om din conducere si staff sa isi faca treaba din suflet și fara interese. Petrolul Ploiești e o mare familie, nu vom lasa pe nimeni să schimbe asta, niciodata!”, a notat Peluza I ”Ilie Oană”, care a atașat și o poză prin care îl atacă aspru pe Costel Lazăr.

”Lazăre, ne-am săturat de minciunile tale. Nu te-ai schimbat, același pervers în continuare”, scrie pe un afiș atașat postării.

Costel Lazăr se apără: ”Mi s-a părut nedreaptă reacția unor suporteri față de mine”. Condițiile în care renunță la postul de președinte

Tensiunile dintre fani și Costel Lazăr sunt aprinse, iar un episod direct al neînțelegerilor dintre cele două părți a avut loc chiar la festivitatea din centrul Petrolului, în care a fost sărbătorită promovarea în Liga 1. Conducătorul a fost huiduit.

A reacționat și Lazăr în ceea ce privește relația cu suporterii, dar a negat că e dispus să lase locul liber, așa cum se presupune că ar vrea aceștia. Lazăr este pregătit să renunțe la postul de președinte al Petrolului doar dacă la echipă vine o persoană care va garata, cu date elocvente, că poate asigura un buget foarte bun.

(N.r. – Nu ați mai urcat pe scenă la festivitate. Cum a fost?) ”Ce să fie? O mare dezamăgire! Asta în condițiile în care se știe ce-am făcut pentru echipă și club, în tot sezonul care s-a încheiat recent. Mi s-a părut nedreaptă astfel reacția unor suporteri față de persoana unuia care a făcut eforturi mari de-a lungul unui campionat terminat fericit, deși au fost condiții foarte grele de lucru.

Însă, știți cum se zice, nicio faptă bună nu rămâne… nepedepsită! Contestatarilor mei de-atunci le spun numai atât: cine nu are impact concret asupra bugetului clubului să tacă!

De obicei, nu comentez zvonuri, chiar dacă mă privesc. Voi face acum însă o excepție, pentru ca toți acei contestatari să înțeleagă ce înseamnă a fi președinte executiv la un club de fotbal. Înseamnă experiență mare într-un post de conducere. Fără falsă modestie, am 14 ani în spate ca director sportiv la un club campion, câștigător de Cupă a României și participant la întrecerile continentale, cu ieșire din grupă spre primăvara europeană, așa cum se zice.

Nu-mi place să mă autocaracterizez, important fiind nu cum ne vedem fiecare, ci cum ne văd alții. Iar când eram la Astra, cu fostul trezorier al FRF, domnul Marian Albu, acesta – văzându-mă cum mă descurc cu litigiile din țară și de afară, de la FRF și FIFA – a zis că aș fi între primii trei directori sportivi din țară! Dar la… trei lungimi de barcă de ceilalți doi! Au venit, apoi, și cei doi ani și jumătate de președinte executiv la Petrolul.

Să știe toată lumea că nu-i deloc un post ușor. Dimpotrivă, trebuie să lucrezi de la 7 dimineața și până după 12 noaptea, să nu prea ai vacanțe ori cel mult de o săptămână, să nu ai liniște niciodată, să fii într-un continuu stres pentru a face bugetul, și nu numai, să înghiți destule, nemeritat adesea, dar să și lupți să fie mereu bine. Non-stop!

Profit de ocazie, acum, și declar că, dacă vine cineva cu un buget care să garanteze menținerea echipei în primul eșalon, la finele campionatului următor, și va asigura în scris așa ceva, sunt dispus să mă dau la o parte! Dar, numai astfel, ci nu pe vorbe și nu în urma unor contestări fără vreo justificare!”, a declarat Costel Lazăr, conform Gazeta Prahova.

AGA îl poate demite pe Costel Lazăr

Singura care îl poate demite din funcție pe Costel Lazăr este Adunarea Generală a Asociaților. Însă, din câte a lăsat de înțeles conducătorul, acest demers nu va avea loc:

”Înainte de a răspunde, vă mărturisesc că nu sunt genul care ține de scaun, nicidecum. Și acum răspunsul. Adunarea Generală a Asociaților este unicul for care poate decide eliberarea din funcție a președintelui executiv și aprobarea numirii unui înlocuitor.

Așa cum, tot AGA hotărăște exclusiv diminuarea sau creșterea salariilor. Sau excluderea unor membri care aduc prejudicii clubului. Totul este trecut în statut. Nu ne jucăm cu brandul Petrolul! Este așternut pe hârtie, negru pe alb, absolut totul.

De subliniat că, dacă vrei să reziști ca șef de club, îți trebuie talent, pricepere și mare putere de muncă. Asta ca un aviz amatorilor! Iar ca o repetare, cine nu dă bani la club nici să nu emită pretenții să ia decizii!

Ca să se știe că poate încă nu se cunoaște: nu am parti-pris cu nimeni, nu am luat comisioane de la cineva, nu m-am compromis niciodată. Nu am probleme de niciun fel. Stau la masa la tribunal și la biserică la fel!”

Costel Lazăr pare în siguranță. Ion Cojocaru, membru AGA: ”Nu se pune deloc problema schimbării ”

De altfel, încrederea lui Costel Lazăr că nu va fi schimbat prin decizia AGA a fost împărtășită și de membrul Ion Cojocaru. I-a luat apărarea lui Lazăr, poate spre dezamăgirea suporterilor, declarând că a avut un rol decisiv în promovarea Petrolului în Liga 1.

”Cine poate schimba președintele?!? Cine o cere? De ce? Și Costel Lazăr a promovat Petrolul în Liga 1, nu numai alții! Deci, nu se pune deloc problema schimbării președintelui! Nu există contestatari în forul de conducere al clubului (n.r. – Adunarea Generală a Asociaților).

În ceea ce privește, atenție!, faptul că cineva a împrumutat clubul cu o sumă de bani – a opta parte din bugetul clubului, bani pe care îi va primi foarte curând -, asta nu înseamnă că trebuie să fie numit președinte!, a declarat Ion Cojocaru, potrivit Gazeta Prahova.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-si-u-cluj-bune-de-plata-dupa-show-ul-facut-in-tribune-de-galeriilor-lor-cu-cat-a-fost-sanctionata-echipa-ploiesteana-in-urma-bucuriei-alaturi-de-suporteri-dupa-pro-19231841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-a-fost-atmosfera-incendiara-in-centrul-ploiestiului-la-petrecerea-in-care-petrolul-a-primit-trofeul-de-campioana-a-ligii-2-si-a-sarbatorit-alaturi-de-mii-de-fani-promovarea-in-liga-1-19231701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-facut-anuntul-steaua-ramane-cu-buza-umflata-u-cluj-dinamo-si-concordia-chiajna-chindia-sunt-meciurile-de-baraj-de-promovare-mentinere-in-liga-1-19231623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-pozitie-oficiala-dupa-acuzele-lui-cornel-dinu-cum-se-apara-studentii-inaintea-turului-barajului-cu-dinamo-facem-totul-pentru-indeplinirea-obiecti-19231916

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2022, 21:09 Liga 2
Pe aceeași temă