Petrolul a pierdut derbiul Ploieștiului

24 Aug. 2008, 17:59 Liga 2
Petrolul a pierdut derbiul Ploieștiului

Partida dintre cele două echipe „adevărate” ale Ploieștiului, așa cum susține galeria fiecăreia, l-a avut drept erou pe ex-petrolistul Claudiu Tudor.

Considerat unul dintre cele mai promițătoare talente ale Petrolului în urmă cu câțiva ani, Claudiu Tudor le-a dat o palmă celor care îl credeau terminat. După ce debuta în Divizia A la 16 ani în culorile galben-albastre, sub comanda lui Costel Lazăr, Tudor a avut nevoie de șase ani pentru a dovedi că este departe de a-și fi spus ultimul cuvânt. Două goluri de poveste marcate atunci când Petrolul conducea cu 1-0 și soarta derby-ului ploieștean a fost întoarsă în favoarea echipei antrenate de Vali Răchită. Presiunea publicului și-a spus cuvântul asupra ambelor echipe, greșelile în cele două tabere nelipsind.

Deși Petrolul a dominat prima parte a meciului, schimbările inspirate ale lui Răchită au întors soarta partidei. A învins până la urmă, meritat, prin execuții de excepție, formația care a fost mai pragmatică. La finalul meciului, fotbaliștii de la FC Ploiești au fost singurii care au salutat ambele galerii. De remarcat că pe parcursul meciului, suporterii ambelor echipe au scandat „Hai Petrolul!”, susținând că echipa lor este adevărata urmașă a Petrolului Ploiești.

Incident
În prima repriză, pe tabela de marcaj a figurat numele de Astra în loc de FC Ploiești. La începutul meciului galeria Petrolului a scandat „Uitați-vă la tabelă!“, iar la sfârșitul meciului galeria oaspeților le-a întors scandarea.

Consider că am câștigat pentru că jucătorii mei au dat dovadă de caracter
Valeriu răchită antrenor FC Ploiești

Meciul ne-a aparținut în primele 60 de minute, dar nu întotdeauna când domini câștigi
Eusebiu Tudor antrenor Petrolul Ploiești

24 Aug. 2008, 17:59 Liga 2
Tags:
Pe aceeași temă