VIDEO | Petroliștii, ”storși” de energie la Testul Gacon: un junior e printre remarcații examenului fizic ”ucigător”. Programul pregătirii de iarnă al echipei ploieștene

Marius ANGHEL 07 Jan. 2021, 13:56 Liga 2

A doua zi de la reunire, jucătorii echipei Petrolul au fost supuși unui antrenament-test în urma căruia au fost storși de energie. Pol Roige și compania au avut parte de Testul Gacon, pentru ca Viorel Moldovan și stafful său să-și dea seama de nivelul fizic la care se află în acest moment fotbaliștii.

Juniorul Rafael Popovici, unul dintre remarcați la Testul Gacon

De dimineață, la terenurile sintetice de la Parcul Municipal Vest, ”găzarii” au fost împărțiți în două grupe și au avut de parcurs Testul Gacon, un examen fizic ”ucigător”, așa cum îl descrie Petrolul pe site-ul oficial.

”Testul pornește de la o alergare pe o distanță de 125 de metri, în timp de 45 de secunde, însă are 25 de repetări, cu o pauză de 15 secunde între ele, la fiecare fază distanța crescând cu 6.25 metri.
Dirijați de preparatorul fizic Stelian Isac, și supravegheați de Viorel Moldovan, Francisc Dican și Cătălin Grigore, petroliștii au suportat cu bine supliciul, unul dintre remarcați fiind juniorul Rafael Popovici, cel care a încheiat testul părând să mai aibă, încă, ceva rezerve fizice”, a descris Petrolul antrenamentul-test din această dimineață.

După-amiază, Petrolul are programat încă un antrenament, până sâmbătă, regimul fiind unul de semi-cantonament, cu câte două ședințe de pregătire în fiecare zi.

Petrolul merge în cantonament la Brașov

Echipa ploieșteană se va antrena în regim de semi-cantonament inclusiv săptămâna viitoare, urmând ca în 15 ianuarie să aibă un prim amical, cu Metalul Plopeni. A doua zi, din 16 ianuarie, Petrolul va începe stagiul de pregătire centralizat, acesta urmând să se desfășoare în țară.

Președintele Costel Lazăr a vorbit despre acest aspect. ”Locația exactă a cantonamentului o vom clarifica în aceste zile. Din cauza situației impuse de pandemie, am renunțat la ideea unui stagiu în străinătate, acolo unde existau absolut toate condițiile, pentru că lucrurile sunt foarte complicate. Din păcate, în țară este foarte greu de găsit terenuri de iarbă pe care să te poți pregăti în această perioadă. Ne orientăm la un cantonament în zona Brașovului, la fel cum cum ne vom pregăti în condiții foarte bune și acasă”, a precizat Costel Lazăr.

Chiar dacă Lazăr a omis să spună, Petrolul a stabilit să meargă la Braşov, urmând ca echipa să fie cazată la Hotelul ”Lux Divina”.

Trei sau patru amicale pentru Petrolul în cantonament

În cantonament la Brașov, Petrolul va sta două săptămâni, până pe 31 ianuarie, urmând ca în această perioadă să dispute și trei sau patru meciuri amicale.

Printre prosibilii adversari se află Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Liga 1), AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) sau SR Brașov (Liga 3). Programul jocurilor urmează să fie stabilit în funcție de starea vremii și a terenurilor disponibile.

După revenirea din acest stagiu, petroliștii vor avea două zile libere, iar apoi își vor relua antrenamentele pe plan local, până la primul joc oficial din 2021, cel din optimile Cupei României, stabilit în perioada 9-11 februarie. Adversarul încă nu a fost stabilit.

Campionatul Ligii 2 se reia în jurul datei de 20 februarie.

Imagini de la antrenamentul Petrolului în care s-a dat Testul Gacon:

https://www.youtube.com/watch?v=NNdDdRT5-1c&feature=emb_title

Imagini și declarații de la reunirea Petrolului:

https://www.youtube.com/watch?v=EoIB_aYOqQI&feature=emb_title

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-petrolul-si-a-reluat-antrenamentele-cu-27-de-jucatori-dar-destul-de-multi-absenti-silviu-pana-si-stefan-barboianu-sunt-primele-doua-achizitii-19163862

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gandurile-lui-silviu-pana-si-stefan-barboianu-dupa-primul-antrenament-cu-petrolul-moldovan-mai-vrea-cel-putin-trei-achizitii-lazar-vorbeste-de-plecari-au-inteles-ca-le-va-fi-greu-sa-se-imp-19163924

Marius ANGHEL 07 Jan. 2021, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă