Peluza Sud ’97 amenință jucătorii de la ”FC U” Craiova după debutul cu înfrângere pe ”Ion Oblemenco”: ”Nu vă recomandăm, «dragi» purtători de tricouri ale Științei, să încercați să vedeți repercusiunile pierderii obiectivului”

Marius ANGHEL 10 Mar. 2021, 14:55 Liga 2

”FC U” Craiova și-a dezamăgit suporterii și după al doilea meci oficial desfășurat în 2021. După 0-0 la Concordia Chiajna, ieri seară, jucătorii antrenați de Ovidiu Stângă au pierdut partida de pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 1-2.

Pentru fani, mai dureros decât primul eșec suferit de echipă în acest sezon este că ”FC U” Craiova a pierdut meciul în care a debutat în campionat pe noul stadion ”Ion Oblemenco”.

Peluza Sud ’97, mesaj către jucătorii Craiovei după eșecul cu CS Mioveni: ”Cei care poartă tricoul Universității nu au înțeles importanța acestei zile și acestui obiectiv”

Suporterii din Peluza Sud 1997 au reacționat a doua zi după înfrângerea cu CS Mioveni și le transmit jucătorilor echipei antrenate de Ovidiu Stângă că încă îi susțin, însă îi amenință că nu le recomandă să încerce să vadă repercursiunile pierderii obectivului. Costinel Gugu și compania sunt și ironizați, suporterii numindu-i, între ghilimele, ”dragi” purtători de tricouri.

”Ieri, după mulți ani în care am fost obligați să jucăm acasă «în deplasare», Știința a pășit pe gazonul de pe Oblemenco. După primul act al spectacolului realizat la antrenamentul echipei de la baza de lângă Aeroport, punctul culminant a fost atins în fața stadionului, unde flancați de torțe și fumigene am încurajat echipa la încălzirea dinaintea meciului.

Ca și spectacolul nostru din zilele trecute, tot în 2 acte a fost realizat și mesajul pe care l-am afișat: o parte în afara stadionului, o alta în locul în care ar fi trebuit să fim prezenți, în peluza:

«Torțele și cântecele noastre pornesc magia,
Peluza Sud este acasă, încetează pribegia!
Deschideți peluza, nu ne mai țineți pe afară,
Să ne susținem echipa cum o făceam odinioară!»

Din păcate cei care poartă tricoul Universității nu au înțeles importanța acestei zile si acestui obiectiv și au pierdut primul meci din acest campionat. Pe această cale îi anunțăm ca noi suntem alături de ei, dar nu acceptăm lipsa de profesionalism și pierderea obiectivului. Nu vă recomandăm, «dragi» purtători de tricouri ale Științei, să încercați să vedeți repercursiunile pierderii obiectivului. Așa că începeți să jucați fotbal și veți purta toată viața laurii readucerii Universității Craiova în prima ligă!”, sună comunicatul Peluzei Sud ’97.

”Suporterii au fost tot timpul alături de noi. Eu sper să fie în continuare alături de echipă, cu siguranță vor fi. Dar dezamăgirea, vizavi de rezultatul de azi, va înrăutăți spiritul suporterilor”
Ovidiu Stângă, antrenorul echipei U Craiova 1948 SA, după înfrângerea cu CS Mioveni

Suporterii i-au încurajat de jucători la antrenament, cât și înaintea meciului, din afara stadionului

Galeria echipei U Craiova 1948 SA a fost prezentă la stadionul ”Ion Oblemenco” înainte de începerea meciului cu CS Mioveni. Peluza Sud 1997 s-a strâns în număr mare la arena din Bănie, unde a cântat pentru jucătorii lui Ovidiu Stângă.

Circa 500 de suporteri din Peluza Sud ’97 s-au strâns în fața stadionului ”Ion Oblemenco” și au cântat și aprins torțe. Au avut și un banner, pe care a stat scris: ”Torțele și cântecele noastre pornesc magia / Peluza Sud este acasă, încetează pribegia!” Și în interiorul arenei a fost afișat un banner, cu următorul mesaj: ”Deschideți peluza. Nu ne mai țineți pe afară. Să ne susținem echipa cum o făceam odinioară”

În timp ce suporterii făceau spectacol în afara stadionului, jucătorii echipei ”FC U” Craiova au ieșit la unul dintre etajele arenei ”Ion Oblemenco” și au privit de acolo. Fotbaliștii au cântat odată cu suporterii, au aplaudat și au promis că vor câștiga meciul cu CS Mioveni. Pe teren nu s-a reușit îndeplinirea obiectivului.

Suporterii Craiovei se prezentaseră și duminică la antrenamentul echipei și le-au cântat jucătorilor, pentru a-i încuraja înainte de debutul în campionat pe ”Ion Oblemenco”.

”FC U” Craiova rămâne lider, însă are emoții pentru calificarea în play-off

Cu un punct acumulat în primele două meciuri oficiale din 2021, ”FC U” Craiova rămâne pe locul 1 în Liga 2, însă acum e la egalitate, 31 de puncte, cu ASU Poli, timișorenii având însă un golaveraj inferior.

În etapa următoare, Craiova joacă la ”U” Cluj (vineri, ora 18:00), al meci capital pentru play-off. În sezonul regular mai are apoi meciuri cu Farul Constanța (acasă) și CSM Reșița (deplasare).

REZUMAT ”FC U” Craiova – CS Mioveni 1-2:

Foto: Peluza Sud 1997, Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)
Video: TelekomSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-debuteaza-in-campionat-pe-ion-oblemenco-cu-cs-mioveni-astazi-de-la-ora-1900-echipele-de-start-19173521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adevaratii-lei-sufera-dupa-intoarcerea-n-banie-primul-joc-in-campionat-pe-noul-ion-oblemenco-i-a-adus-echipei-fc-u-craiova-primul-esec-in-liga-2-19173599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-stanga-a-ramas-cu-gust-amar-dupa-debutul-cu-infrangere-pe-ion-oblemenco-cu-fc-u-craiova-nu-pot-reprosa-arbitrilor-ca-nu-avem-noi-atitudine-reactie-19173632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victoria-cu-fc-u-craiova-i-a-fost-suficienta-sa-creada-din-nou-in-play-off-alexandru-pelici-cs-mioveni-isi-va-juca-sansa-motivul-pentru-care-antrenorul-ii-vede-d-19173678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-atmosfera-incendiara-la-stadionul-ion-oblemenco-inainte-de-meciul-de-debut-in-campionat-al-echipei-fc-u-craiova-pe-noua-arena-mesajul-suporterilor-din-pel-19173529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-jucatorii-echipei-fc-u-craiova-incurajati-la-antrenament-de-ultrasii-din-peluza-sud-97-inainte-de-debutul-in-campionat-pe-noul-stadion-ion-oblemenco-19173331

Marius ANGHEL 10 Mar. 2021, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă