Victoria cu ”FC U” Craiova a fost suficientă să creadă din nou în play-off. Alexandru Pelici: ”CS Mioveni își va juca șansa.” Motivul pentru care antrenorul îi vede deja promovați pe olteni

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2021, 14:41 Liga 2

CS Mioveni a învins U Craiova 1948 SA, cu 2-1, în etapa a 18-a a Ligii 2, pe ”Ion Oblemenco”, iar acum începe să spere din nou la play-off.

Succesul contra liderului Ligii 2 a readus entuziasmul în tabăra Mioveniului, aspect recunoscut de antrenorul Alexandru Pelici la finalul confruntării.

Alexandru Pelici, după victoria Mioveniului la Craiova: ”Am venit aici cu gândul că putem să câștigăm” 

Pelici a afirmat însă că formația sa a și avut ceva noroc. Asta pentru că, după golul de 1-0 marcat de Andrea Compagno, ”FC U” Craiova a avut și alte oportunități. Alexandru Pelici a recunoscut asta, dar i-a lăudat pe jucătorii săi pentru faptul că nu au cedat și că au sperat până la ultima fază că pot câștiga în Bănie.

Drept dovadă, CS Mioveni a marcat în minutele 80 și 81, prin Mihai Ișfan, dar a beneficiat și de autogolul lui Jeremy Huyghebaert.

”Din punct de vedere valoric, al echipei cu care am jucat, puteam să spunem că orice punct era important pentru noi. Din punct de vedere al accederii în play-off, obiectivul nostru nu era egalul și am venit aici cu gândul că putem să câștigăm. Se părea că șansele noastre sau gândurile erau năruite când Compagno a marcat. Imediat după gol, Craiova a mai avut șansa să ridice scorul, să facă 2-0, și probabil că acolo s-ar fi terminat totul.

Am revenit, am reușit să ne creăm faze periculoase, să revenim în joc. Felicitări jucătorilor că au crezut până în ultima clipă. Aveam mare nevoie de victoria asta, nu știu dacă e meritată sau nemeritată, pentru că la cum se joacă în acest campionat, în Liga 2, nu mai poți să spui cine merita și cine nu merita. Așa cum noi am pierdut două puncte etapa trecută cu Recea, în condițiile în care am dominat toată partida și am ratat foarte mult, așa am avut șansă în anumite momente azi”, a spus Alexandru Pelici la finalul confruntării de la Craiova.

Alexandru Pelici o vede pe ”FC U” Craiova în Liga 1 

Referitor la lupta pentru promovare, Alexandru Pelici a afirmat că favorită clară este chiar U Craiova 1948 SA. Deși Ovidiu Stângă nu a reușit să câștige de când a preluat echipa, antrenorul Mioveniului o vede deja în Liga 1, începând cu vara acestui an.

CS Mioveni se va bate, în opinia lui Pelici, cu nouă, zece echipe pentru prinderea unui loc de play-off.

”Din punctul meu de vedere Craiova e favorită la promovare. Am jucat de trei ori cu ea, știu ce vorbesc. Am văzut Liga 2 de ani de zile, am avut o campanie bună cu Hermannstadt și știu ce vorbesc. Arată fără probleme ca o echipă de Liga 1. În momentul când va fi acolo, va mai face transferuri, se va mai întări. Îi doresc mult succes.

Am venit înaintea jocului cu Rapid la Mioveni și dacă vreți, a fost un moment asemănător cu acesta. Mioveni era scoasă din cărțile accederii în play-off, Rapid pornea ca mare favorită și am reușit să învingem. Nu știu ce va fi, dar vom încerca până în ultima clipă să prindem play-off-ul. Pentru accederea în play-off au șanse toate echipele de la locurile 10, 11. Sunt șanse, mai sunt puncte puse în joc. Din păcate pentru noi, mai sunt două jocuri, pentru că etapa următoare o să stăm.

Vom merge și ne vom juca apoi șansa pentru play-off, contra Petrolului, a mai spus Alexandru Pelici.

CS Mioveni mai are două meciuri în sezonul regular, cu Petrolul și Aerostar Bacău

CS Mioveni este neînvină în acest an. Pe lângă victoria cu ”FC U” Craiova a mai înregistrat un succes cu CSM Slatina, 1-0, și un rezultat de egalitate cu Fotbal Comuna Recea, 1-1. Mioveniul mai are două meciuri în sezonul regular, cu Petrolul, în deplasare, și Aerostar Bacău, acasă.

Acum, formația lui Alexandru Pelici e pe locul 7, cu 27 de puncte în 17 meciuri, la egalitate cu Petrolul, care e pe poziția a 6-a, dar are are și un meci mai puțin disputat. O partidă în minus au și următoarele două echipe din spatele Mioveniului, Rapid, tot cu 27 de puncte, și Universitatea Cluj, cu 26 de puncte.

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-sud-97-ameninta-jucatorii-de-la-fc-u-craiova-dupa-debutul-cu-infrangere-pe-ion-oblemenco-nu-va-recomandam-dragi-purtatori-de-tricour-19173686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-stanga-a-ramas-cu-gust-amar-dupa-debutul-cu-infrangere-pe-ion-oblemenco-cu-fc-u-craiova-nu-pot-reprosa-arbitrilor-ca-nu-avem-noi-atitudine-reactie-19173632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adevaratii-lei-sufera-dupa-intoarcerea-n-banie-primul-joc-in-campionat-pe-noul-ion-oblemenco-i-a-adus-echipei-fc-u-craiova-primul-esec-in-liga-2-19173599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-atmosfera-incendiara-la-stadionul-ion-oblemenco-inainte-de-meciul-de-debut-in-campionat-al-echipei-fc-u-craiova-pe-noua-arena-mesajul-suporterilor-din-pel-19173529

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2021, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă