Pelici i-a dat o lecție de fotbal lui Alexa! Mioveniul s-a impus clar în fața lui Poli, pentru care obiectivele par tot mai îndepărtate

Anda DELIU 19 Apr. 2021, 18:18 Liga 2

CS Mioveni a câștigat cu 4-0 cu o ASU Poli umilită, o echipă care arată din ce în ce mai mult în criză de rezultat. Timișorenii Alexandru Pelici și Ștefan Blănaru au arătat că au ceva de spus în fotbal contra echipei din orașul natal.

Golurile victoriei au fost marcate de Adrian Mar, Valentin Coșereanu, Bogdan Rusu și Mihai Ișfan, în timp ce la timișoreni tocmai oamenii cu experiență au ”punctat” la capitolul gafe, deși bănățenii au avut peste jumătate de oră de superioritate numerică.

Dan Alexa a păstrat sistemul de joc din partida pierdută cu Rapid, un 3-5-2 care s-a dovedit mai nepotrivit pentru acest joc decât la partida de acasă cu giuleștenii. Timișorenii au început destul de bine, cu o ocazie bună a croatului Plazonja, dar, ulterior, au fost depășiți total de gazdele antrenate de Alexandru Pelici. În minutul 23 însă, Adrian Mar a recuperat mingea după un duel cu Axente și a tras lobat, direct în plasa porții. Peste doar un minut, după o fază creată de Blănaru, Oancea a bifat o ratare monumentală.

Mera nu a mai reușit să fie providențial în defensivă, iar Alexa l-a scos din teren

Dominarea totală a gazdelor s-a simțit tot mai mult și până la urmă, s-a concretizat și pe tabela de scor. La al doilea gol, din minutul 44, Blanaru a fost din nou ”creierul” fazei. Timișoreanul a trimis pe lângă Mera la Coșereanu, care a reluat cu latul din cădere superb, sub bara transversală. După cele două greșeli mari făcute de căpitan, Alexa l-a scos pe Mera la pauză, la fel ca pe Cioinac și Plazonja.

Mioveniul a rămas în zece oameni, dar nu a suferit vreo ”pagubă”

”Chirurgul” a încercat cu o echipă mai ofensivă, cu jucătorii care au viteză și pot pătrunde în careu cu mingea la picior, precum Munteanu, Ivanovici și Manea. Chiar și așa, dominare gazdelor a continuat, iar Blănaru a mai creat o fază periculoasă, irosită de Toma, care a tras execrabil.

Cursul jocului s-ar fi putut schimba din minutul 55, când Dorinel Oancea a fost eliminat cu roșu direct după ce l-a călcat pe Axente. De altfel, Pelici l-a și ”sacrificat” pe Blănaru, după eliminare.

”Festival” de gafe la timișoreni

Cu om în plus, Poli ar fi trebuit să revină în joc. Nu a fost însă cazul. În minutul 67, după o gafă imensă a lui Popovici, Bogdan Rusu a majorat diferența la 3-0, un rezultat liniștitor pentru argeșeni. Din nou, gafeurul a fost scos de Alexa, care a mizat pe atacantul sârb Radunovic.

Poli a reușit să aibă o ocazie în minutul 81, la lovitura de cap a lui Axente, dar degeaba. Tot Mioveniul a marcat pe contraatac, prin Mihai Ișfan, după o fază creată de Rusu.

  • După eșec, ASU Politehnica Timișoara a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: În urma prestației jalnice de astăzi ne cerem scuze numelui de Politehnica Timișoara.

În urma prestației jalnice de astăzi ne cerem scuze numelui de Politehnica Timișoara.

Publicată de Politehnica Timișoara pe Luni, 19 aprilie 2021

CS MIOVENI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 4-0

Adrian Mar 23′, Valentin Coșereanu 44′, Bogdan Rusu 67′, Mihai Ișfan 90′

CS Mioveni: Ius. Popescu – Oancea, Al. Iacob, Gherghe (cpt.), Burnea (Șerbănică 13′) – D. Toma (M. Șerban 77′), Vereș (M. Chindriș 77′), Coșereanu (Ișfan 77′), Mar – Blănaru (Rădescu 57′), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Ducan – Massaro, Seb. IVan, Tib. Coman
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Dorinel Oancea 55′ (roșu direct)

ASU Poli: Hindrich – Bocșan, Mera (cpt.)(Al. Munteanu 46′), Scutaru – D. Radu, Casado, Cioinac (P. Ivanovici 46′), Codrea, Sg. Popovici (Radunovic 70′) – Axente, Plazonja (A. Manea 46′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Coadă, R. Rus, C. Jurj, Pamfile
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș). Arbitru: Adrian Illyeş (Bucureşti); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgovişte) și Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa). Rezervă: Valentin Naidin (Turnu Măgurele). Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) și Adrian Petre (Buzău).

CS Mioveni a ajuns la 41 de puncte și își consolidează locul 3. Sâmbătă va juca pe terenul Rapidului. ASU Poli rămâne cu 33 de puncte și pică pe locul 6, fiindcă are golaveraj mai slab ca FK Csikszereda, adversar pe care îl va întâlni sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-asu-poli-meciul-de-debut-al-etapei-a-4-a-a-play-off-ului-ligii-2-se-joaca-de-la-ora-1600-19180279

Anda DELIU 19 Apr. 2021, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă