Pandurii speră să obțină certificarea pentru Liga 2 fără penalități majore. ”Dacă va fi ceva în neregulă la dosar, măcar să scăpăm cu un avertisment, nu să primim iar interdicție la transferuri”

Mircea OGLINDOIU 31 May. 2020, 17:58 Liga 2
Pandurii speră să obțină certificarea pentru Liga 2 fără penalități majore. ”Dacă va fi ceva în neregulă la dosar, măcar să scăpăm cu un avertisment, nu să primim iar interdicție la transferuri”

După ce, anul trecut, a primit interdicție la transferuri, în principal din cauza datoriilor către ANAF Gorj, Pandurii speră ca, în urma dosarului de certificare pentru noua ediție de Liga 2, depus zilele trecute la Federația Română de Fotbal, să scape cu avertisment, sau cel mult cu o amendă.

Între timp, în această perioadă cu pandemia, FRF a eliminat din dosarul de certificare paragraful prin care echipele erau obligate să nu aibă datorii către stat, însă clubul gorjean are și restanțe către foștii jucători sau antrenori. Din această cauză, directorul sportiv al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Camilian Floroiu, susține că are emoții în privința verdictului, dar speră ca FRF să nu aplice sancţiunea din 2019.

”Am lucrat mult la dosarul de licenţiere, pe care miercuri l-am depus la federaţie. Încercăm să obținem licența pentru Liga 2, dar, totodată, sperăm să o obținem fără penalități, cum s-a întâmplat anul trecut, când nu am putut transfera jucători. Mi-aș dori ca, dacă ceva va fi în neregulă, penalitatea să fie doar o amendă sau un avertisment”, a spus Floroiu la Radio Infinit.

Pandurii a înștiințat FRF că va juca tot pe stadionul Municipal din Târgu Jiu

În privința arenei care va găzdui meciurile echipei de pe teren propriu, oficialii clubului Pandurii au depus documentația tot pentru stadionul Municipal din Târgu Jiu.

”Nu cred că sunt şanse să nu joace Pandurii pe stadionul Municipal. Dar după afirmaţia domnului primar, care a spus clar că nu îşi doreşte să alunge Pandurii din Târgu Jiu şi că îşi doreşte să jucăm în continuare pe noul stadion, cum am jucat şi până acum, cred că aşa se va întâmpla şi că Pandurii va rămâne la Târgu Jiu şi va juca în continuare pe stadionul Municipal. În dosarul de licenţiere am inclus Stadionul Municipal din Târgu Jiu”, a precizat Floroiu.

Nemulțumiți că primarul Marcel Romanescu nu vrea să prelungească contractul de comodat, pe care Pandurii îl avea încheiat încă de pe vremea vechiului stadion, oficialii de la Pandurii amenințaseră că mută echipa la Rovinari sau Motru. Între timp, lucrurile par să fi intrat pe făgașul normal, iar edilul din Târgu Jiu a spus că va permite în continuare echipei-fanion a Gorjului să joace gratis pe noua arenă, chiar dacă părțile nu au prelungit contractul de comodat.

Pe arena de 12.500 de locuri, care a costat aproape 30 milioane de euro, au mai jucat, încă de la inaugurarea din toamna trecută, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și U Craiova 1948 SA. Dacă Viitorul Pandurii rămâne sigur la Târgu Jiu și în noul sezon, echipa patronată de Adrian Mititelu speră ca, o dată cu promovarea în Liga 2, să joace pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-stabilit-data-reunirii-lotului-urmeaza-sa-si-convinga-jucatorii-sa-semneze-prelungirea-contractelor-am-vrea-sa-i-pastram-pe-toti-sper-sa-avem-voie-sa-aducem-si-straini-de-valoar-19133135

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-orasului-targu-jiu-drege-busuiocul-in-conflictul-cu-pandurii-s-ar-putea-sa-venim-cu-o-modificare-si-sa-le-acordam-gratuitate-pentru-folosirea-bazei-sportive-19133390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-ar-putea-sa-dispute-meciurile-din-sezonul-urmator-pe-alt-stadion-marin-condescu-avem-investitii-la-motru-si-la-rovinari-pe-care-conform-contractelor-din-momentul-in-care-s-a-facu-19133048

https://liga2.prosport.ro/seria-1/salvata-de-frf-de-la-o-retrogradare-certa-pandurii-viseaza-la-liga-1-condescu-debordeaza-de-optimism-am-incredere-ca-vom-promova-chiar-la-finele-sezonului-viitor-19132673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-condescu-socheaza-contributia-mea-la-pandurii-a-fost-de-17-milioane-de-euro-printr-o-scrisoare-publica-adresata-primarului-din-targu-jiu-fostul-presedinte-incearca-sa-faca-l-19132465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-sageti-intre-condescu-si-romanescu-primarul-e-asasinul-clubului-pandurii-vs-acolo-a-fost-hotie-pe-fata-19132185

Mircea OGLINDOIU 31 May. 2020, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă