Pandurii s-ar putea muta de la Târgu Jiu și să dispute meciurile pe alt stadion. Marin Condescu: ”Avem investiţii la stadioanele Motru şi la Rovinari, pe care, conform contractelor, le putem folosi”

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2020, 15:20 Liga 2
Pandurii s-ar putea muta de la Târgu Jiu și să dispute meciurile pe alt stadion. Marin Condescu: ”Avem investiţii la stadioanele Motru şi la Rovinari, pe care, conform contractelor, le putem folosi”

Pandurii Târgu Jiu ar putea să dispute pe alt stadion meciurile din sezonul următor din Liga 2, decât pe cel din oraș. Din câte se pare, conflictul dintre club și autoritățile locale continuă, iar Pandurii ia în calcul, potrivit lui Marin Condescu, fostul președintele al echipei, să joace la Motru sau la Rovinari. Astfel, dacă cele două părți nu se împacă și nu cad la un acord, echipa va pleca din oraș.

Marin Condescu: ”Stadionul a fost construit pentru Pandurii”

Condescu anunță că Pandurii va încerca să recupereze sumele de bani pe care Primăria Târgu Jiu le-a luat de pe urma anumitor bunuri care au fost închiriate echipei. Fostul președinte acuză și faptul că noul ”Municipal” a fost construit pentru ca Pandurii să joace acolo, dar situația s-a complicat în ultima perioadă, din cauza neînțelegerilor cu primarul Marcel Romanescu.

Vom întreprinde măsurile legale de a recupera de la Primăria Municipiului Târgu Jiu banii încasați din închirierea bunurilor clubului Pandurii. Echipa Pandurii va juca meciurile oficiale în alte locaţii, unde are făcute investiţii şi drept de folosinţă 25 de ani, deși Stadionul Municipal Târgu Jiu a fost construit pentru ea.

Da, putem să jucăm şi pe alt stadion, avem investiţii la Motru şi la Rovinari, pe care, conform contractelor din momentul în care s-a făcut investiţia, le putem folosi. Terenul sintetic de la Rovinari şi terenul sintetic de la Motru pot fi folosite timp de 25 de ani de Pandurii. Bineînţeles că va fi puţin mai greu că vom deplasa şi copii şi juniorii de la Târgu Jiu în zona în care se va decide ca Pandurii să joace şi să facă şi antrenamentele”, a precizat Condescu în scrisoarea adresată primarului, citat de Pandurul.

Camilian Floroiu anunță că echipa nu va avea probleme cu licența de Liga 2 

Pandurii Târgu Jiu a avut probleme financiare serioase în acest sezon, dar Camilian Floroiu, directorul sportiv, spune că echipa nu riscă să nu primească licența. Chiar dacă mai sunt de plată anumite sume către jucători, acestea vor fi eșalonate, conform declarațiilor conducătorului. Este convins că fotbaliștii vor înțelege situația dificilă cu care se confruntă clubul din punct de vedere financiar și vor fi indulgenți.

Nu văd de ce nu am putea primi licenţa, nu ştiu care ar putea fi impedimentul. Pentru că, financiar o să avem aceeaşi poziţie, o să discutăm cu jucătorii şi vom obţine o eşalonare a plăţilor. Aşa cum au înţeles până acum vor înţelege şi de acum că e momentul să revenim şi noi la normalitate, şi poate, din sezonul următor o să vedem din nou şi autorităţile locale alături de echipă. Restanţele financiare către stat, articolul 44, s-au scos din manualul de licenţiere şi nu ar mai fi un impediment pentru a primi licenţa pentru sezonul următor”, a punctat Camilian Floroiu.

Pandurii a acumulat doar 8 puncte în 23 de meciuri disputate în 24 de etape, a înregistrat o singură victorie, și era, teoretic, cu un pas în Liga 3. Singura condiție să se salveze era scenariul care a și fost votat de echipele din Liga 2. Cluburile au avut de ales din trei variante, au optat pentru cea cu play-off între primele șase echipe din clasament și au primit acordul Comitetului de Urgență al FRF. De la locul 7 în jos clasamentul va fi ”înghețat”, iar echipele vor termina sezonul cu punctele pe care le-au acumulat până acum.

Pandurii Târgu Jiu se afla într-o situație critică, pentru că se situa pe ultimul loc. Distanța față de prima poziție care asigura salvarea de la retrogradare, 15, Concordia Chiajna, era de 16 puncte. Datorită modului în care au votat cluburile, Pandurii va evolua și în sezonul următor în Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prime-speciale-pentru-rapidisti-daca-promoveaza-in-liga-1-insa-si-restante-de-o-luna-si-jumatate-video-victor-angelescu-cred-ca-e-prima-oara-cand-se-intampla-acest-lucru-care-19133030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-se-teme-ca-poate-rata-promovarea-video-laszlo-balint-acest-avans-poate-parea-unul-important-la-prima-vedere-dar-ganditi-va-doamne-fereste-ce-spune-antrenorul-despre-deci-19132992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-isi-restructureaza-bugetul-pentru-sezonul-urmator-ilie-stan-trebuie-sa-il-balansam-pentru-ca-va-fi-dificil-in-situatia-asta-cand-se-gandeste-antrenorul-sa-dea-sta-19132930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/confruntare-in-direct-intre-finantatorul-rapidului-si-antrenorul-echipei-uta-eu-stiu-ce-voiau-ei-de-fapt-asta-era-propunerea-corecta-19132922

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2020, 15:20 Liga 2
Pe aceeași temă