Călin Cojocaru continuă la Pandurii, dar nu mai vrea să piardă lotul de jucători și în pauza de iarnă: “E o echipă de viitor, cu jucători tineri și potențial imens!”

Mircea OGLINDOIU 07 Dec. 2020, 12:29 Liga 2
Călin Cojocaru continuă la Pandurii, dar nu mai vrea să piardă lotul de jucători și în pauza de iarnă: “E o echipă de viitor, cu jucători tineri și potențial imens!”

Pandurii Târgu Jiu a încheiat anul cu o nouă înfrângere, a 12-a stagională, scor 2-3 cu liderul ”FC U” Craiova, și a rămas pe ultimul loc în Liga 2. Deși echipa a obținut doar șapte puncte pe parcursul celor 15 etape desfășurate până acum, antrenorul Călin Cojocaru susține că beneficiază în continuare de credit din partea conducerii și că va rămâne la Târgu Jiu și în 2021.

Nu mai vrea să pățească însă ca iarna trecută sau ca în pauza competițională din vară, când majoritatea jucătorilor au părăsit echipa, din cauza restanțelor salariale.

Călin Cojocaru: ”În întregime, jucătorii au fost aduși de mine”

Și în prezent, jucătorii au salarii de primit, iar unii dintre ei au chiar oferte de la alte cluburi, însă Cojocaru nu e de acord cu cedarea lor gratis, ca până acum, când, după doar 6 luni petrecute la Târgu Jiu, fotbaliștii renunțau la banii restanți ca să poată rezilia contractele și să plece la echipe care îi puteau plăti.

”Aceşti băieţi minunaţi mă ghidează să rămân la Târgu Jiu. În întregime, eu i-am adus şi cred în ei foarte mult. Nu pot să îi las de izbelişte, fiindcă trebuie să am grijă de ei. Am vorbit cu conducerea de câteva ori. Le-am spus oficialilor clubului că, din punct de vedere al rezultatelor, am şi eu partea mea de vină şi, dacă vor, pot să aducă pe altcineva în locul meu. Mi-au spus că vor să continuăm, dar, bineînţeles, avem nevoie şi de rezultate, fiindcă sunt cele mai importante. Suntem noi săraci, dar jucătorii nu pot să plece, fiecare cum vrea. Ştiu că unii băieţi au oferte şi deja am avut discuţii cu ei. Ar vrea să continue la noi, dar să-i ajutăm şi noi puţin (n.r. – probabil financiar), fiindcă este bine şi pentru ei, şi pentru noi, să avem continuitate, să păstrăm acelaşi lot. De luni intrăm în vacanţă”, a spus Călin Cojocaru.

E mulțumit cu lotul actual, deși Pandurii e pe ultimul loc în Liga 2

Antrenorul de 41 de ani speră să mizeze pe lotul actual și în partea a doua a campionatului și susține că nu mai are nevoie de achiziții multe, pentru a salva echipa de retrogradare. Și-ar mai dori doar un fundaș și speră ca apărătorul Emmanuel Okeke să poată fi în sfârșit legitimat.

Tânărul jucător nigerian se află de un an la Târgu Jiu și n-a jucat decât în amicalele din iarnă și din vară. Dacă în pauza de iarnă, Pandurii avea interdicție la transferuri, Okeke n-a putut fi legitimat nici în vară, deoarece avea probleme cu actele, după cum susține Cojocaru.

”Încercăm să definitivăm transferul lui Okeke şi, zic eu, mai avem nevoie de un fundaş. Vreau să rămână toţi băieţii, fiindcă eu cred că echipa aceasta este o echipă de viitor, cu jucători tineri şi un potenţial imens. Sunt convins că putem scăpa de retrogradare. Okeke avea nişte probleme cu documentele. Lucrurile s-au rezolvat între timp şi va fi legitimat în pauza din iarnă. Acum i-a născut soţia şi a trebuit să plece în Nigeria. L-am înțeles. Îl așteptăm la reunirea din ianuarie”, a precizat Cojocaru.

Okeke a jucat în turul sezonului trecut în liga 2 croată, la NK Sesvete.

20 de transferuri făcute de Pandurii pentru acest sezon

Pandurii i-a legitimat, la începutul sau pe parcursul actualului sezon, pe: Martin Remacle (belgian, 23 de ani), Keimus Bunga (belgian, 23 de ani), Dieu Merci Luzemo (congolezo-belgian, 20 de ani), Steven Goma (francez, 19 ani), Prince Buaben (ghanez, 32 de ani), Rafal Zaborowski (polonez, 26 ani), Bakari Jaiteh (gambian, 21 ani), Felipe Bayer Acosta (columbian, 26 ani), Brandon Diau (congolezo-german, 27 ani), Cătălin Iovicin (19 ani, ex ASO Deta), Andrei Dobre (20 de ani, ex CSU Craiova II), Andrei Gal (21 ani, ex Academica Clinceni II), Constantin Grecu (32 ani, ex FCU Craiova), Marian Habet (ex FC Botoșani II, 19 ani), Claudiu Moisie (ex Turris Oltul Turnu Măgurele, 20 ani), Andrei Pleșa (ex Dacia Unirea Brăila, 23 ani), Iulian Ștefan (ex Rapid II, 19 ani), Cătălin Vaida (ex FCSB II, 19 ani), Sebastian Velcotă (ex ACS Poli Timișoara, 22 de ani) și Gabriel Dodoi (ex Rapid, 22 ani).

A obținut prima victorie după aproape un an de la sosirea la Târgu Jiu

Originar din Timișoara, Călin Cojocaru a ajuns la Pandurii pe data de 12 noiembrie 2019, ca înlocuitor al lui Tiberiu Bălan, care n-a rezistat decât trei etape la Târgu Jiu. Anterior, echipa gorjeană fusese antrenată, timp de 2 ani, de Adrian Bogoi.

Bănățeanul Călin Cojocaru a debutat pe banca tehnică a oltenilor în data de 16 noiembrie 2019, când Pandurii a fost învinsă, în Regie, de Rapid, cu scorul de 4-0. A urmat remiza de la Târgu Jiu, cu Concordia Chiajna (0-0), după care au venit înfrângeri pe linie, cu Turris Oltul Turnu Măgurele (0-1) și ASU Politehnica Timișoara (0-1), după care s-a intrat în vacanță.

La reluarea campionatului, la sfârșitul lunii februarie, Pandurii a fost învinsă de CSM Reșița (1-4) și Viitorul Pandurii (0-4), la începutul lui martie a venit înfrângerea cu Campionii FC Argeș (0-4), după care campionatul s-a întrerupt din cauza izbucnirii pandemiei cauzate de apariția COVID-19.

Pandurii era pe ultimul loc și avea doar 8 puncte, cu 16 mai puține decât prima echipă aflată deasupra liniei care asigura menținerea în Liga 2. Practic, fără nicio șansă de salvare de la retrogradare. A avut noroc cu înghețarea sezonului, deoarece FRF a decis să nu mai retrogradeze nicio echipă.

A urmat lunga vacanță, iar Călin Cojocaru a obținut prima sa victorie cu Pandurii de-abia în etapa a 8-a din actualul sezon, scor 2-1 în deplasarea de la CSM Reșița. Acum, la finalul primei părți a sezonului de Liga 2, Pandurii ocupă ultima poziție, 21, cu 7 puncte acumulate în 15 meciuri jucate în tot atâtea etape. Campionatul se va relua în jurul datei de 20 februarie.

Foto: Justinel Stavaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectacol-la-targu-jiu-intre-pandurii-si-fc-u-craiova-s-au-marcat-cinci-goluri-iar-cel-al-victoriei-a-fost-pe-final-au-mai-fost-patru-lovituri-in-bara-si-doua-goluri-anulate-19161408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-trecut-pe-langa-victorie-cu-liderul-fc-u-craiova-si-intra-in-iarna-de-pe-ultima-pozitie-a-clasamentului-ligii-2-calin-cojocaru-nu-avem-nici-noroc-19161568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-care-a-condus-fc-u-craiova-in-ultimele-doua-meciuri-din-2020-abia-asteapta-sa-cunoasca-noul-principal-trebuie-sa-inchege-aceasta-echipa-care-e-19161508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

Mircea OGLINDOIU 07 Dec. 2020, 12:29 Liga 2
Pe aceeași temă