Pandurii încearcă să profite de sincopele reșițenilor de pe teren propriu. Călin Cojocaru: “Sper să schimbăm impresia lăsată”

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2020, 13:32 Liga 2
Pandurii încearcă să profite de sincopele reșițenilor de pe teren propriu. Călin Cojocaru: “Sper să schimbăm impresia lăsată”

Salvată de excluderea din campionatul Ligii 2 în urma aprobării dosarului la TAS, Pandurii revine sâmbătă pe teren, după ce runda precedentă n-a fost programată cu Farul Constanța, în urma hotărârii Comisiei de Recurs a FRF, care îi retrăsese certificarea pentru Liga 2. În etapa a 8-a, gorjenii, aflați pe ultimul loc în clasament, vor juca în Valea Domanului, cu CSM Reșița, echipă care n-a marcat niciun gol în precedentele trei partide disputate pe teren propriu.

Elevii lui Alexandru Pelici au fost surclasați, acasă, de Petrolul Ploiești (0-4) și Unirea Slobozia (0-3), iar între cele două eșecuri usturătoare au remizat pe teren propriu cu ASU Politehnica Timișoara (0-0). Per ansamblu, bănățenii au doar două goluri marcate, la fel ca adversarii de sâmbătă, însă, spre deosebire de Pandurii, care are eșecuri pe linie, CSM Reșița a acumulat 8 puncte, după ce n-a pierdut în cele trei jocuri din deplasare, cu Aerostar Bacău (1-0), SCM Gloria Buzău (1-0) și Metaloglobus București (0-0).

Călin Cojocaru înaintea meciului de la Reșița: ”Să fim puternici și să schimbăm impresia lăsată la primele meciuri”

Deși echipa gorjeană, afectată deja de situația critică din clasament, pare și mai bulversată după ultimele evenimente, antrenorul Călin Cojocaru speră să obțină, în Valea Domanului, primul său rezultat pozitiv din actuala stagiune.

”Tot ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută i-a afectat pe jucători, dar trebuie să ne vedem de joc, să fim puternici și să schimbăm impresia lăsată la primele meciuri. Trebuie să avem altă față. Sper că timpul care a trecut peste noi să ne aducă o omogenitate mai bună, să avem o poziționare mai bună în teren și să nu mai dăm șanse adversarilor să aibă ocazii de a marca. Pe faza ofensivă, sper să marcăm din ocaziile pe care ni le creăm, fiindcă și la Cluj ne-am creat destule situații de a marca, dar nu am reușit să facem acest lucru”, a declarat antrenorul Cojocaru.

Își pun speranțe în partidele rămase de jucat în octombrie

După meciul din Valea Domanului, pentru Pandurii urmează două jocuri pe teren propriu, etapa viitoare, cu Ripensia Timișoara (24 octombrie), și restanța cu Farul Constanța (28 octombrie), iar oficialii gorjeni nu vor să încheie luna tot fără puncte în clasament.

”Ne-am făcut un target, ne-am propus să luăm puncte în luna octombrie, dar nu vreau să mă hazardez. Ne-am propus un număr de puncte înainte să încheiem sezonul regulat și apoi să atacăm sezonul de play-out motivaţi, pentru a ne salva de la retrogradare”, a spus directorul sportiv Camilian Floroiu.

Cojocaru are în continuare credit

Oficialul clubului din Târgu Jiu a negat faptul că postul antrenorului este în pericol, în pofida faptului că Pandurii n-a obținut nicio victorie cu Călin Cojocaru la timonă. Joia trecută, echipa gorjeană a fost învinsă chiar și de echipa de Liga 3 ACSO Filiași, scor 2-0 în turul 3 al Cupei României, la capătul unui joc dominat, cel puțin în prima repriză, autoritar de doljeni. A fost ultimul joc disputat de Pandurii, deoarece jocul cu Farul, din etapa a 7-a a Ligii a 2-a, care trebuia să se joace duminică, 11 octombrie, n-a mai fost programat de FRF. A fost reprogramat, ulterior, pentru data de 28 octombrie, în urma deciziei TAS, care a stabilit ca Pandurii să fie reprimită în campionat, până la o decizie definitivă în privința corectitudinii prin care a fost întocmit dosarul de certificare pentru Liga 2.

”Nu am avut discuţii cu privire la vreun ultimatum pentru antrenorul Cojocaru, suntem toţi alături de echipă şi încercăm să depăşim această situaţie. Trebuie să ne ajutăm ca să depăşim situaţia în care se află clubul acum, vrem ca la Pandurii Târgu Jiu să fie linişte şi jucătorii să poată juca şi să poată să se exprime pe teren şi să aducem aceste puncte atât de dorite, atât de noi cât şi de suporteri”, a precizat Floroiu.

Pandurii și CSM Reșița s-au întâlnit, în vară, în două partide de verificare. Bănățenii s-au impus atât în Valea Domanului, cu scorul de 3-2, cât și la Târgu Jiu, cu 3-1.

În acest moment, în clasament, Pandurii Târgu Jiu ocupă ultimul loc în Liga 2, 21, fiind singura echipă fără un punct acumulat în șase meciuri disputate, în timp ce CSM Reșița are tot șase jocuri disputate în șapte etape și se află pe locul 13, cu 8 puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-vrea-prima-victoria-acasa-contra-ultimei-clasate-pandurii-cristian-bobar-trebuia-sa-fie-la-meciul-precedent-cu-slobozia-dar-s-a-vazut-ce-s-a-intamplat-deivydas-matul-19152664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/joaca-de-a-excluderea-pandurii-s-a-adresat-catre-tas-si-a-suspendat-cel-putin-temporar-decizia-frf-marin-condescu-federatia-nu-trebuia-sa-ne-retraga-licenta-ne-va-plati-toate-cheltuieli-19151729

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2020, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă