Pandurii, abonată la ”meniul zilei”! Eliminat pentru proteste, Călin Cojocaru a răbufnit la finalul jocului cu Viitorul Pandurii, după ce împotriva echipei sale s-au dictat din nou două penalty-uri: ”Nu poți să-ți bați joc de o echipă de asemenea manieră. Vom cere să fim furați doar 20 la sută”

Mircea OGLINDOIU 14 Nov. 2020, 22:47 Liga 2

Având calitate de echipă-oaspete în meciul pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, din etapa a 12-a a Ligii 2, Pandurii a pierdut cu scorul de 4-3 derby-ul cu Viitorul Pandurii, după ce a încasat primul și ultimul gol al partidei din penalty.

Condusă cu 3-0, în minutul 32, ultima clasată a avut puterea să egaleze, însă a fost învinsă în ultimele secunde ale prelungirilor, după ce arbitrul a indicat punctul cu var la contactul dintre Brandon Diau și Darius Buia.

Călin Cojocaru, după ce Pandurii a pierdut derby-ul cu Viitorul Pandurii: ”S-a dat un penalty care nu se dă niciodată, în minutul 94”

La finalul partidei, antrenorul Călin Cojocaru, care primise cartonaș roșu, în minutul 47, pentru proteste, a coborât din tribună, pentru a cere explicații arbitrului. Au urmat apoi îmbrânceli și amenințări între oficialii și jucătorii celor între cele două echipe și doar intervenția forțelor de ordine a împiedicat izbucnirea unei bătăi generale.

”Nu noi am creat tensiunile astea. S-a dat un penalty care nu se dă niciodată, în minutul 94. Arbitrul nici măcar nu era aproape de fază. Nu poţi să-ţi baţi joc de o echipă de o asemenea manieră. Eu am fost eliminat fiindcă i-am spus arbitrului adevărul: adversarii făceau faulturi în continuu și nu primeau galben, iar noi eram avertizați la fiecare contact”, a încercat Călin Cojocaru să justifice tensiunile apărute la finalul jocului.

Cojocaru: ”Lumea va zice ca mă plâng de arbitraje, dar am dreptate”

Antrenorul echipei Pandurii a continuat tirul la adresa arbitrajului și a mai spus că nu își simte postul amenințat.

”La prima intrare în careu a echipei gazdă s-a dictat penalty împotriva noastră, după ce jucătorul nostru Grecu a jucat mingea. Nu înțeleg unde a fost faultul. Nu poți să joci dacă ai un arbitraj de asemenea manieră. E adevărat că am început foarte slab jocul, am mai primit ulterior două goluri, dar apoi doar noi am fost echipa care a contat pe teren. Îi felicit pe jucătorii mei. E foarte greu să joci dacă ai asemenea arbitraje. În prelungiri, «meniul zilei»: un nou penalty împotriva noastră, cum a fost și cu Ripensia. N-a fost penalty nici la Miercurea Ciuc, când Grecu a jucat clar mingea, dar s-a dictat penalty. O să facem o hârtie (n.r. – la CCA) prin care cerem să ne fure doar 10-20 la sută! Lumea o să zică că echipa e pe ultimul loc, iar eu mă plâng tot de arbitraj. Dacă o să vă uitaţi însă la meciuri, cu siguranţă o să vedeţi că am dreptate. Nu poți să joci dacă ai asemenea arbitraje. Nu mi-a spus nimeni că mă dă afară dacă pierd acest joc. Eu muncesc zi de zi la club”, a precizat Cojocaru.

Pandurii a fost sancționată cu opt penalty-uri în șase partide

Împotriva echipei Pandurii s-a dictat, în acest sezon, câte un penalty în meciurile jucate la Universitatea Cluj (0-2), Concordia Chiajna (0-4), Rapid (1-2) și FK Csikszereda (1-1), și câte două lovituri de la 11 metri în jocurile cu Ripensia Timișoara (1-2) și Viitorul Pandurii (3-4), de la Târgu Jiu.

Pandurii, care a rămas pe ultimul loc în Liga 2, cu 4 puncte, la fel ca Aerostar Bacău, va juca etapa viitoare tot la Târgu Jiu, dar în calitate de gazdă, cu CSM Slatina, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent) și Andi Popescu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-nebun-la-targu-jiu-dupa-ce-a-condus-cu-3-0-viitorul-pandurii-a-castigat-la-ultima-faza-din-penalty-derby-ul-cu-pandurii-la-finalul-jocului-jucatorii-si-oficialii-celor-doua-echipe-au-fost-l-19157520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-urcat-pe-loc-de-play-off-dupa-victoria-din-derby-ul-cu-pandurii-flavius-stoican-nu-vreau-sa-ma-hazardez-dar-putem-sa-ne-batem-pana-in-ultima-etapa-cu-echipele-care-si-a-19157607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

Mircea OGLINDOIU 14 Nov. 2020, 22:47 Liga 2
Pe aceeași temă