Pandurii a primut aviz favorabil pentru meciul cu Dunărea Călărași. Camilian Floroiu: “Am stat ca pe ghimpi.” Călin Cojocaru nu mai înțelege DSP-urile

Mircea OGLINDOIU 05 Nov. 2020, 13:43 Liga 2
Pandurii a primut aviz favorabil pentru meciul cu Dunărea Călărași. Camilian Floroiu: “Am stat ca pe ghimpi.” Călin Cojocaru nu mai înțelege DSP-urile

După ce, vinerea trecută, DSP Gorj a interzis deplasarea echipei la Miercurea Ciuc, pentru meciul cu FK Csikszereda, din etapa a 10-a a Ligii 2, Pandurii a primit aviz favorabil pentru partida de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, din runda a 11-a.

Jucătorii echipei din Târgu Jiu au repetat marți testele SARS-CoV-2 și, cu excepția fundașului Andrei Dobre, depistat pozitiv săptămâna trecută, toți au ieșit negativi.

Niciun alt jucător al echipei Pandurii nu s-a confirmat pozitiv la COVID-19, așa cum se temea DSP Gorj

DSP Gorj decisese, în urmă cu o săptămână, că toți componenții lotului au fost contacți direct cu Dobre, care fusese introdus pe teren în ultimele 7 minute ale partidei-restante cu Farul Constanța, de miercurea trecută.

”De marți, de când am efectuat testele, am stat ca pe ghimpi până să primim aceste rezultate. Undeva în jurul orei 9.00 am primit rezultatele și se confirmă că a fost doar un caz întâmplător, iar restul jucătorilor sunt negativi. Astfel, putem să ne desfășurăm, în continuare, actvitatea competițională”, a declarat, conform gorjeanul.ro, directorul sportiv de la Pandurii, Camilian Floroiu.

Pe lângă partida cu Dunărea Călărași, de sâmbătă, de la ora 11:00, gorjenii vor putea disputa și restanța cu FK Csikszereda, programată miercurea viitoare, de la ora 14:00.

Călin Cojocaru: ”Suntem frustrați”

Antrenorul Călin Cojocaru nu înțelege de ce echipa sa n-a fost lăsată să joace la Miecurea Ciuc, deși avea valid restul lotului. Decizia DSP Gorj a fost una absurdă, în comparație cu alte DSP-uri din țară că au lăsat echipe să joace chiar dacă au avut mai mult de un caz pozitiv în lot. Ultimul exemplu este la Buzău, unde înaintea meciului de ieri cu Viitorul Pandurii, SCM Gloria a descoperit că are încă un jucători cu coronavirus, însă DSP i-a permis să evolueze.

”Toată lumea e foarte bine, nu a avut nimeni simptome. Dobre este carantinat acasă. După noul regulament, nu mai are voie 14 zile să intre în contact cu coechipierii, indiferent de testele pe care le face și de rezultatul lor. E o decizie pe care eu nu o înțeleg. Suntem frustrați că am pățit acest lucru, mai ales că în prima etapă nu ni s-a amânat meciul cu Metaloglobus București. Văd că a doua oară, după ce o grămadă de echipe au avut mai mulți jucători infectați, au putut să joace. Le felicit, deși nu înțeleg acest lucru. Până la urmă este deciza DSP-ului. În regulament scria că dacă ai 13 jucători valizi și un portar, poți să joci. În cazul nostru nu s-a putut”, a declarat Cojocaru.

Partida Pandurii – Dunărea Călărași, din etapa a 11-a a Ligii 2, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu. Gorjenii se află pe ultimul loc în Liga 2, cu doar 3 puncte acumulate în nouă meciuri, în timp ce echipa din Călărași e pe poziția a 5-a, cu 17 puncte strânse tot în nouă jocuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-pandurii-nu-face-deplasarea-pentru-meciul-de-la-miercurea-ciuc-desi-doar-un-component-al-lotului-a-fost-depistat-pozitiv-dsp-gorj-ne-a-spus-ca-nu-ne-da-aviz-fiindca-jucatorul-a-19155198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-etapa-in-liga-2-cu-meci-amanat-unirea-slobozia-csm-slatina-a-fost-reprogramat-si-data-disputarii-restantei-rapid-u-cluj-a-fost-decisa-19155954

Mircea OGLINDOIU 05 Nov. 2020, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă