Panduri fără motivație! Echipa lui Călin Cojocaru n-a avut replică cu Ripensia. Trei jucători străini deja au părăsit retrogradata matematic în Liga 3, dar antrenorul are un ”feeling” și nu-și face griji

Mircea OGLINDOIU 25 Apr. 2021, 10:03 Liga 2
Panduri fără motivație! Echipa lui Călin Cojocaru n-a avut replică cu Ripensia. Trei jucători străini deja au părăsit retrogradata matematic în Liga 3, dar antrenorul are un ”feeling” și nu-și face griji

Pandurii a rămas fără victorie în play-out-ul Ligii 2 și după jocul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Ripensia, doar că acum are goleveraj 3-12, după ce a pierdut meciul din etapa a 5-a la scorul de 0-3.

Ultima clasată din Grupa A a play-out-ului a fost condusă încă din minutul 4, după lobul lui Mihai Ene, mijlocaș care a mai marcat și în minutul 74, cu un superb șut, de la 25 de metri. Nemanja Sokovic a înscris și el în minutul 66. Din minutul 76, gazdele au jucat în inferioritate numerică, după ce Maurice Sylla a văzut direct cartonaș roșu, pentru că l-a lovit, cu capul în figură, pe Fridrich, după un fault, care a părut mai mult reciproc, în urma unei intervenții prin alunecare la minge.

După acest rezultat, Pandurii a rămas cu un singur punct, obținut la ”U” Cluj, scor 1-1, în play-out, și se află pe ultimul loc, la 5 puncte sub CSM Slatina, cea de-a două echipă deja retrogradată din Grupa A.

Ripensia e pe locul 4 și speră în salvarea directă de la retrogradare, după succesul facil de la Târgu Jiu.

”Nu am mai avut atitudine”, spune Călin Cojocaru după un nou eșec, cu Ripensia

La finalul jocului, antrenorul Călin Cojocaru (foto) s-a arătat dezamăgit de atitudinea elevilor săi: ”Am făcut un meci slab. Nu am mai avut atitudine. Chiar dacă am pierdut și alte meciuri, am avut determinare. Jucătorii trebuie să joace până la capăt și să demonstreze, atât pentru ei, cât și pentru echipă, că nu meritam retrogradarea. Am făcut greșeli copilărești, cel puțin în prima repriză. Înțeleg greșeala, dar important e și cum pierzi. Trebuie să ne respectăm până la final. Poate nu mai au nici motivație, dar trebuie să joace pentru ei, pentru un viitor mai bun al lor, iar pentru asta trebuie să demonstreze pe teren, că au valoare.”

Cojocaru a fost indignat și pe reacția lui Maurice Sylla, mijlocaș la închidere adus în iarnă la Târgu Jiu, din liga a cincea franceză. ”Nu accept nici reacția lui Sylla. În mod normal, trebuie amendat, dar trebuie să avem și din ce să-l amendăm (n.r. – jucătorii joacă mai mult gratis la Pandurii). Nu trebuia să aibă acea reacție, chiar dacă prima dată a dat cu capul fundașul de la Ripensia. Trebuia să ia roșu amândoi, prima dată cel de la Timișoara, dar adversarul a luat, apoi, doar galben. La noi a devenit o tradiție să luăm roșu. La Cluj a fost total nemeritat. Nu putem spune că exclusiv din cauza arbitrilor am făcut 14 puncte, dar s-a greșit mult împotriva noastră”, a spus Cojocaru.

Jucătorii străni de la Pandurii încep să plece

Antrenorul a explicat și motivele pentru care trei dintre jucătorii străini au părăsit de curând echipa gorjeană: ”Francezul Ludovic Erhard era la final de contract și nici nu prea l-am folosit tot sezonul, nici pe Merci Dieu n-am prea mai contat în ultima perioadă, însă Kemus Bunga n-a mai vrut să continue la noi. Era un jucător de care aveam nevoie. El mai are un an de contract și sunt convins că va reveni la noi, după ce conducerea va vorbi cu el și cu impresarul lui, doar că momentan a decis să plece!”

Cojocaru vrea Pandurii tot la Liga 2

Călin Cojocaru e convins că, în pofida retrogradării pe teren, Pandurii va evolua, din nou, în Liga 2, așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut. A vorbit și despre varianta vehiculată în ultima perioadă, conform căreia FRF vrea să formeze din nou Liga 2 din două serii a câte 12 echipe.

Totodată, Cojocaru a explicat și motivele pentru care a insistat vara trecută ca echipa gorjeană să se înscrie în Liga 2, deși era retrogradată în momentul înghețării campionatului, din cauza pandemiei COVID-19.

”Nu mai știu ce să cred. La început, vara trecută, ne-am bucurat că se reia fotbalul, dar apoi ne-am dat seama că nu e ok să joci în sezonul regular un joc cu câte o echipă, apoi cele din play-off să joace tur-retur, iar noi, cu șapte echipe în play-out, doar un meci. Dacă s-ar face două serii, ar fi mai bine, deși e mai frumos cu o singură serie, dar eu cred că în vară se vor desființa mai multe cluburi. Am un feeling că Pandurii va juca tot în Liga 2, dar cu siguranță trebuie să se schimbe ceva, fiindcă nu mai putem în aceste condiții. Nu e ușor să reziști 2 ani de zile fără niciun ban. Am discutat și vara trecută cu conducerea, dar și acum, și le-am spus că nu știu dacă la Liga 3 puteam să convingem 15 jucători să semneze cu noi. Toți cei care au venit la Pandurii, au venit fiindcă echipa era în Liga 2. Din păcate, atât s-a putut cu 0 lei în cont”, a spus antrenorul echipei Pandurii.

Principalul creditor al CS Pandurii, Marin Condescu, a spus, zilele trecute, că regretă faptul că a ascultat de antrenorul Cojocaru vara trecută, deși el anunțase inițial că înscrie echipa în Liga 3. Cheltuielile erau mult mai mici, mai ales că Pandurii avea foarte multe deplasări de sub 100 km, la Târgu Cărbunești, Petroșani, Horezu, Râmnicu Vâlcea, Filiași sau Craiova. În plus, seria nu era așa puternică și avea posibilitatea să promoveze, iar din toamnă juca practic în Liga 2. În plus, baremul de arbitraj / observare per joc era la jumătate, iar numărul etapelor mult mai mici.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pas-important-pentru-ripensia-in-oltenia-banatenii-au-castigat-fara-emotii-la-pandurii-si-nu-mai-depind-de-jocul-rezultatelor-pentru-a-se-salva-de-la-retrogradare-cosmin-petruescu-s-a-bucurat-ca-a-19181406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-in-play-out-de-la-ora-1100-se-joaca-la-targu-jiu-cluj-si-slatina-in-play-off-asu-poli-o-intalneste-pe-fk-csikszereda-de-la-ora-1230-19181127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-banii-intarzie-sa-apara-la-pandurii-s-a-trecut-la-executarea-silita-a-membrilor-asociati-care-au-refuzat-sa-achite-sumele-restante-si-dupa-decizia-iccj-marin-condescu-vrea-sa-schimbe-for-19180128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-ia-in-calcul-sa-se-retraga-din-liga-2-si-sa-se-inscrie-la-liga-3-e-cea-mai-buna-solutie-sustine-marin-condescu-gorjenii-vor-continua-in-esalonul-secund-cu-o-singura-ccond-19143973

Mircea OGLINDOIU 25 Apr. 2021, 10:03 Liga 2
Pe aceeași temă