Pas important pentru Ripensia, în Oltenia. Bănățenii au câștigat fără emoții la Pandurii și nu mai depind de jocul rezultatelor pentru a se salva de la retrogradare. Cosmin Petruescu s-a bucurat că a decis să revină la echipă: ”Acum stăm la mâna noastră”

Mircea OGLINDOIU 24 Apr. 2021, 21:29 Liga 2
Pas important pentru Ripensia, în Oltenia. Bănățenii au câștigat fără emoții la Pandurii și nu mai depind de jocul rezultatelor pentru a se salva de la retrogradare. Cosmin Petruescu s-a bucurat că a decis să revină la echipă: ”Acum stăm la mâna noastră”

Ripensia Timișoara a dispus cu 3-0, de Pandurii, sâmbătă, la prânz, în etapa a 5-a din play-out și s-a distanțat la patru puncte de contracandidata pentru evitarea retrogradării din Grupa A, Fotbal Comuna Recea. Maramureșenii au însă un meci în minus, după ce au stat în această rundă, iar etapa viitoare vor întâlni retrogradata matematic CSM Slatina, astfel că pot reveni la un punct de Ripensia, care va sta vineri, 30 aprilie, când este programată runda a 6-a.

Cu alte cuvinte, echipa care, din Grupa A, va merge la barajul pentru menținerea în eșalonul secund se va stabili în ultima rundă. În 8 mai, Fotbal Comuna Recea va juca la ”U” Cluj, iar Ripensia va primi vizita echipei Metaloglobus București.

Pentru a fi singuri că se salvează direct de la retrogradare și că nu mai depind de jocul rezultatelor, bănățenii au nevoie de un succes în ultima rundă, a 7-a.

Ripensia a trecut la scor de neprezentare de o echipă Pandurii lipsită de motivație

Practic, meciul de astăzi, de la Târgu Jiu, era unul esențial pentru viitorul Ripensiei. Echipa pregătită de Cosmin Petruescu s-a impus însă cu 3-0, fără să forțeze prea mult cu ultima clasată Pandurii, care n-a mai avut practic nicio motivație pe teren.

Cu toate acestea, a existat și un moment tensionat în minutul 76, când francezul Maurice Sylla a văzut direct cartonaș roșu, pentru că l-a lovit, cu capul, pe Fridrich, după un fault, care a părut mai mult reciproc, în urma unei intervenții prin alunecare la minge.

Scorul a fost deschis de Mihai Ene, încă din minutul 4, printr-un lob peste portarul Marius Aldescu, ieșit neinspirat, la marginea suprafeței de pedeapsă. Intrat pe teren de câteva momente, Nemanja Sokovic a făcut 2-0, în minutul 66, după ce a reluat în plasă, din 8 metri, balonul respins în față de Aldescu, la șutul lui Pifor, de la 22 de metri. În minutul 74, Mihai Ene a risipit orice emoție, deși nu mai era cazul, cu un șuper șut, de la 25 de metri.

S-a încheiat 3-0 și jucătorii Ripensiei au sărbătorit la finalul jocului încă de pe acum salvarea de la retrogradare.

Cosmin Petruescu: ”O victorie mare, împotriva uneia dintre echipele bune ale campionatului”

Diplomat, ca de obicei, antrenorul Cosmin Petruescu a avut cuvinte de laudă la adresa adversarilor, afirmând că Pandurii este una dintre echipele bune ale campionatului, motiv pentru care victoria elevilor săi a fost una greu de obținut!

”O victorie mare, o victorie importantă pentru noi. Aveam neapărat nevoie de cele trei puncte, pentru a păstra distanța față de Recea și a pregăti meciul de peste două săptămâni, cu Metaloglobus. Ne-am dorit să rămânem la mâna noastră și să nu depindem de jocul rezultatelor și asta am reușit să facem astăzi. Nu a fost ușor, fiindcă ne aștepteam la o partidă dificilă, așa a și fost, în pofida diferenței de trei goluri de la finalul jocului. Chiar dacă n-a avut cele mai bune rezultate, dacă e să ne raportăm la calitatea individuală a jucătorilor, Pandurii rămâne o echipă bună din Liga 2 și nu întâmplător aici s-a plecat greu cu puncte. Craiova a câștigat la final, Poli a făcut egal și mai sunt și alte echipe care s-au chinuit la Târgu Jiu. Le urez mult succes în continuare și cu singuranță vor face treabă bună în viitor, dacă rămân uniți”, a declarat Petruescu (foto, în dreapta).

”Am văzut un pic lucrurile diferite, decât patronul”

Antrenorul a explicat, din nou, și motivele pentru care a revenit la Ripensia, după ce sâmbăta trecută, înaintea jocului cu Universitatea Cluj, își dăduse demisia:

”Despre plecarea mea, nu aș mai să mai revin asupra subiectului. Pot spune doar că, pentru o scurtă perioadă de timp, am văzut un pic diferit lucrurile față de patronul clubului. Poate a contat și starea mea emoțională, după meciul egal de la Slatina și tensiunea dinaintea meciului cu U Cluj. Pentru scurt timp, repet, poate am văzut un pic diferit lucurile, dar, ulterior, domnul președinte m-a convins să revin. Am avut mai multe discuții cu dânsul, a insistat și grupul de jucători să revin și restul staffului tehnic, așa că mă bucur că m-am întors la echipă. Suntem în continuare o echipă unită, un grup unit, cu jucători tineri, de perspectivă, dar care mai au nevoie de timp pentru a se maturiza”, a declarat Petruescu.

Petruescu a comentat și varianta vehiculată în ultimul timp, conform căreia FRF va reveni la sistemul cu două serii în Liga 2, a câte 12 echipe. ”Eu sunt adeptul unui sistem competițional cu multe jocuri, dar, din păcate, infrastructura rutieră din România nu ne prea permite să avem o singură serie, fiindcă deplasările sunt foarte lungi și drumul foarte obositor. Sunt alții în măsură totuși, să găsească cea mai bună variantă pentru desfășurarea eșalonului secund. Eu pot spune că dacă tot s-a introdus obligativitatea să folosim doi jucători tineri în teren, trebuie să le asigurăm și multe jocuri”, a conchis Petruescu.

Cu 33 de puncte, Ripensia este pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, fiind la trei puncte în spatele celor de la ”U” Cluj și Metaloglobus.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-in-play-out-de-la-ora-1100-se-joaca-la-targu-jiu-cluj-si-slatina-in-play-off-asu-poli-o-intalneste-pe-fk-csikszereda-de-la-ora-1230-19181127

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-petruescu-a-revenit-asupra-deciziei-de-a-demisiona-de-la-ripensia-exclusiv-motivul-care-a-dus-la-fisura-cu-patronul-si-reactia-antrenorului-am-fost-foarte-impresionat-de-reactie-19180311

Mircea OGLINDOIU 24 Apr. 2021, 21:29 Liga 2
Pe aceeași temă