Ovidiu Stângă, totul despre primul contact cu ”FC U” Craiova. Cum vede lupta la promovare, cum i-a găsit pe jucători după schimbările de antrenori și baza sportivă modernă de care va dispune liderul Ligii 2

Răzvan STÎNGĂ 10 Jan. 2021, 15:21 Liga 2
Ovidiu Stângă, totul despre primul contact cu ”FC U” Craiova. Cum vede lupta la promovare, cum i-a găsit pe jucători după schimbările de antrenori și baza sportivă modernă de care va dispune liderul Ligii 2

U Craiova 1948 SA a revenit recent la antrenamente, pentru pregătirea reluării Ligii 2. Ovidiu Stângă a fost ales de conducere să ducă echipa în Liga 1, după mai multe schimbări de antrenori în 2020, iar ”principalul” a vorbit despre prima impresie și primul contact cu jucătorii.

Ovidiu Stângă: ”Liniştea la Craiova contează foarte mult, dar prea multă linişte te şi adoarme” 

Stângă este mulțumit de modul în care jucătorii au reacționat la prima vedere și are încredere că perioada de pregătire va fi una care va ajuta la omogenizarea lotului, până la reluarea campionatului din Liga 2.

Liniştea la Craiova contează foarte mult, dar prea multă linişte te şi adoarme. Aşa că trebuie să ne obişnuim cu o presiune din partea tuturor. Vreau uşor, uşor să ridicăm nivelul prin aducerea de oameni noi în toate departamentele.

Echipa am găsit-o motivată. Nu pot să vă spun acum foarte multe până nu îi văd foarte bine pe băieţi la antrenamente. Competiţia este bună din câte am văzut eu, însă trebuie să facem o pregătire foarte bună şi să abordăm meciurile foarte bine ca să putem să avem o opţiune importantă la promovare. Am găsit o atmosferă bună la echipă.

Cu unele persoane din stafful administrativ am mai lucrat, cu alte persoane am şi jucat împreună. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere. Le mulţumesc şi lui Mircea Bornescu şi Silviu Lung jr. pentru cuvintele lor frumoase spuse la adresa mea. Sper că le-a prins bine sfaturile pe care eu le-am dat lor când am lucat împreună”, a declarat Ovidiu Stângă, citat de Ediție.

Ovidiu Stângă, mulțumit de condițiie de la ”FC U” Craiova 

Deși este o echipă de Liga 2, U Craiova 1948 SA are parte de condiții foarte bune, care facilitează pregătirea la un nivel înalt, a afirmat Stângă. El a făcut câteva precizări și în privința planurilor de la echipă, legate de infrastructură, anume construirea unei baze de pregătire la cele mai înalte standarde.

Am găsit condiţii foarte bune la Universitatea Craiova, iar eu când am plecat în Spania am plecat de la condiţii mult mai proaste. Condiţiile care sunt acum nu sunt bune, ci foarte bune. Adrian Mititelu pregăteşte acum construcţia unei baze, se lucrează deja de ceva timp, cu terenuri de antrenament de nivelul celor din Olanda. Nu avem o asemnea bază în toată România. Baza o să aibă şase-şapte terenuri. Deci nu avem probleme faţă de condiţii. Altele sunt problemele noastre pe care trebuie să le reglăm în timp”, a continuat Ovidiu Stângă.

Antrenorul oltenilor încă se gândește unde să organizeze cantonamentul din această iarnă 

În aceste zile, ”FC U” Craiova se pregătește pe plan local. Face primele antrenamente din 2020, dar are în vedere un cantonament care va avea loc în România. Clubul voia să organizeze stagiul centralizat în Turcia, dar din cauza faptului că țara a intrat în zona galbenă, acesta s-a anulat.

Cert este că acea perioadă a cantonamentului va avea loc în intervalul 20 ianuarie – 1 februarie, urmând ca locația să fie stabilită ulterior.

O să urmeze un program de pregătire pe plan local, iar de pe 20 ianuarie până pe 1 februarie vom pleca într-un cantonament în ţară. Înaintea plecării în acest cantonament vom face un meci de verificare, apoi o să mai facem un meci înaintea startului campionatului, iar în cantonamentul din ţară vom mai juca trei, patru-meciuri.

Apropo de lot, poate că numeric este prea mare, dar ţinând cont de situaţia cu pandemia în care ne aflăm acum, totuşi avem un lot numeric bun. Am încredere în jucătorii aduşi, iar dacă ei au fost aduşi, atunci înseamnă că sunt de nivelul echipei noastre”, a adăugat Ovidiu Stângă.

Ovidiu Stângă: ”Foarte mulţi dintre suporteri mă cunosc pe mine ca om, ştiu cum gândesc, cu unii dintre ei sunt chiar prieten” 

”FC U” Craiova are ca obiectiv promovarea în Liga 1, iar Ovidiu Stângă e conștient că trebuie să îndeplinească cerința trasată de conducere. A vorbit pe seama ”cursei” pe care oltenii o vor începe odată cu reluarea Ligii a 2-a, în meciurile rămase de jucat din sezonul regular, după care în play-off, dacă se vor califica acolo.

Acum depinde doar de toţi jucătorii cum se vor pregăti pe viitor, iar eu voi alege pe cei mai buni dintre ei să joace. Sper să fiu inspirat în alcătuirea echipei. Tot ce s-a făcut acum la Universitatea Craiova, şi la eforturile care se fac în continuare, ne obligă să promovăm.

Ţinând cont şi de ce este acum în fotbalul craiovean, totuşi este o presiune pe tot clubul şi pe noi toţi să promovăm. Această promovare o să fie şi ca o răsplată pentru toată munca depusă de toţi în aceşti ani, dar şi în ultimul timp. Este foarte bine că suporterii sunt acum lângă echipă. Mă aşteptam să aibă aceste reacţii. Foarte mulţi dintre suporteri mă cunosc pe mine ca om, ştiu cum gândesc, cu unii dintre ei sunt chiar prieten.

Voi da totul pentru promovare. Îmi doresc să ne ridicăm la nivelul stadionului Ion Oblemenco încă din prima etapă, iar jucătorii mari sunt făcuţi pentru stadioane mari”, a încheiat Ovdiu Stângă.

”FC U” Craiova mai are șase meciuri programate în sezonul regular în Liga 2, în 2021 cu: Turris Oltul (acasă), Concordia Chiajna (deplasare), CS Mioveni (acasă), ”U” Cluj (deplasare), Farul (acasă) și CSM Reșița (deplasare).

Foto: Fotbal Club Universitatea 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-s-a-reunit-si-liderul-ligii-a-2-a-fc-u-craiova-a-inceput-pregatirile-sub-comanda-lui-ovidiu-stanga-iar-de-la-prima-sedinta-de-pregatire-au-absentat-trei-jucatori-care-nu-ma-19164252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-are-numai-cuvinte-de-lauda-pentru-unul-dintre-jucatorii-de-la-fc-u-craiova-nu-stiu-cati-jucatori-cu-cv-ul-sau-ar-fi-acceptat-sa-joace-in-liga-2-din-romania-19163664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-are-liber-pe-ion-oblemenco-consilierii-locali-au-aprobat-taxa-de-folosire-a-arenei-si-pentru-meciuri-de-liga-2-19163395

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Jan. 2021, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă