Ovidiu Burcă e convins că play-off-ul nu ajută prea mult echipa Rapid: ”Mi-ar fi plăcut să jucăm mai multe meciuri, tur-retur. Primele trei echipe sunt oarecum avantajate”

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2020, 16:16 Liga 2
Ovidiu Burcă e convins că play-off-ul nu ajută prea mult echipa Rapid: ”Mi-ar fi plăcut să jucăm mai multe meciuri, tur-retur. Primele trei echipe sunt oarecum avantajate”

Varianta play-off-ului la Liga 2, pentru deciderea promovatelor și a echipei care merge la baraj, a format două tabere. Șase cluburi vor începe lupta pentru obținerea unuia din primele trei poziții, mirajul fiind accederea în Liga 1. Înjumătățirea punctelor pare că avantajează formațiile clasate pe ultimele locuri, Rapid și Petrolul.

Rapid a oferit un răspuns oficial cu privire la discuțiile iscate în ultima perioadă. Ovidiu Burcă a vorbit în numele echipei din Giulești și a declarat că decizia este una cât se poate de normală, în contextul în care meciurile nu se vor juca în sistem tur-retur, ci într-o singură manșă. Dat fiind faptul că fiecare formație va disputa câte cinci partide, era normal, spune Burcă, să aibă toți șanse egale la promovare. Dacă punctele nu s-ar fi înjumătățit, atunci posibilitatea de a ajunge pe primul loc erau compromise pentru cele care porneau în urmărirea echipei UTA.

Ovidiu Burcă: ”Nouă ne convenea să se joace toate cele 14 etape rămase”

Arădenii ar fi început play-off-ul cu un avans mult prea mare și ar fi fost greu de prins, acesta este argumentul adus de Ovidiu Burcă. Vede decizia luată de Federația Română de Fotbal ca fiind una corectă, pentru că pune cluburile într-o poziție cât de cât egală.

Legat de toată disputa referitoare la reducerea punctelor, mie mi se pare cât se poate de normală. Fiecare își apără echipa. E logic că atunci când mai sunt 14 meciuri și ai un oarecare avans, dacă se reduce numărul de meciuri, cei care sunt în spate nu mai au șanse. Dacă reduci numărul de meciuri, trebuie să reduci și numărul de puncte, ca să se poată lupta cu șanse de promovare toți.

E clar că UTA e dezavantajată, dar e un caz de forță majoră, sunt condiții speciale. Din păcate, nimeni nu și-a dorit așa ceva. Nouă ne convenea să se joace toate cele 14 etape rămase. Dar, date fiind condițiile, consider că decizia este cea mai bună. Să se reducă punctele tuturor”, a declarat Ovidiu Burcă la Look Plus.

Ovidiu Burcă: ”Eu am fost omul care a insistat ca acest final de sezon să se termine pe gazon”

Rămas fără funcție la Rapid după ce Daniel Pancu a fost numit în locul său pe poziția de președinte, Burcă e de părere că primele trei clasate au oricum un avantaj, pentru că joacă trei meciuri acasă și două în deplasare, în timp ce locurile 4-6 evoluează două pe teren propriu și trei pe teren advers. Rapid va începe play-off-ul de pe poziția 6.

Au existat foarte multe discuții cu privire la modul în care se termină acest sezon. Eu am fost omul care a insistat ca acest final de sezon să se termine pe gazon. Nu ascund faptul că mi-ar fi plăcut să jucăm mai multe meciuri. În momentul în care s-a decis acest play-off, cred că puteam să jucăm și în sistem tur-retur, dar s-a hotărât să se joace în șase echipe, într-un singur meci, fiecare cu fiecare. Primele trei echipe sunt oarecum avantajate . Chiar dacă se joacă fără suporteri, e un oarecare avantaj”, a încheiat Ovidiu Burcă.

Decizia înjumătățirii punctelor o plasează pe Rapid, în mod vizibil, cu șanse mai mari la prima poziție ocupată de UTA. Dacă în mod normal diferența dintre cele două ar fi fost de 13 puncte, prin deducerea cu 50 la sută a punctelor acumulate pe parcursul campionatului, ecartul se micșorează la numai șase puncte. Giuleștenii vor fi la un punct de locul 2, care la rândul lui asigură promovarea în Liga 1, și tot la unul de locul 3, care asigură barajul pentru promovare-retrograre cu locul 6 din play-out Ligii 1, ocupat acum de Academica Clinceni.

Clasamentul play-off-ul Ligii 2, după înjumătățirea punctelor:

  1. UTA Arad – 25 puncte
  2. CS Mioveni – 20 puncte*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele –  20 puncte*
  4. Campionii FC Argeş – 19 puncte
  5. Petrolul Ploieşti – 19 puncte
  6. Rapid – 19 puncte*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Foto: FC Rapid 1923 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2020, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă