Ovidiu Blag, prima reacție după instalarea sa în ”conducerea executivă” a clubului ”U” Cluj. Mesajul și imaginile prin care vrea să-i cucerească pe suporteri: ”Nu cred că trebuie să dezbini ca să conduci”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2021, 22:18 Liga 2
Ovidiu Blag, prima reacție după instalarea sa în ”conducerea executivă” a clubului ”U” Cluj. Mesajul și imaginile prin care vrea să-i cucerească pe suporteri: ”Nu cred că trebuie să dezbini ca să conduci”

Ovidiu Blag, jurnalistul care ”preia conducerea executivă a clubului” Universitatea Cluj, la propunerea făcută de noul președinte Constantin Răduță, a oferit prima sa reacție în noua postură, una încă neclară în privința funcției pe care o va ocupa.

Atragerea lui Blag în conducerea clubului ”U” Cluj a provocat o serie de reacții negative în mediul online din partea suporterilor, la fel cum s-a întâmplat și cu Răduță, nu însă la fel de virulentă. Însă, spre deosebire de acesta din urmă, Blag a avut un mesaj către fani, printr-o postare pe blogul său.

Ovidiu Blag: ”Conducătorii lui U vin și pleacă, suporterii niciodată. Dacă faci bine pentru U vei fi parte a acestei istorii”

”Spiţă răbdătoare de ardelean get-beget”, așa cum singur se descrie Ovidiu Blag, vorbește despre unitate, responsabilitate, spirit de ”U”-ist, citează ”istoricul Gh.I.Bodea” și compune rânduri cu care să sensibilizeze, să se facă acceptat de suporterii nemulțumiți.

”Dacă faci bine pentru U vei fi parte a acestei istorii. Și asta te poate face să treci peste necazuri. U-iștii trebuie să se caute între ei, să se prețuiască, să aibă încredere unii în alții. Cu aceste gînduri pornim la acest drum”, scrie Blag.

”Împreună promovăm valorile Universității

Nu cred că trebuie să dezbini ca să conduci. Cred însă în lucrurile care ne unesc. Iar suporterii lui U știu asta cel mai bine. Pentru că pe ei îi unește spiritul lui U. Suporterul lui U nu a fost niciodată singur. Pentru că pe el îl veghează din Ceruri altul ce-a ținut cu U iar din spatele său vin mereu copiii care vor ține cu U.

Conducătorii lui U vin și pleacă, suporterii niciodată.

Cei ce îmbracă tricoul lui U trebuie să simtă că-i arde acest tricou și că au o responsabilitate mai mare jucînd pentru acest club ce crede în valorile care l-au consacrat de la 1919 încoace.
Ceea ce a spus istoricul Gh.I.Bodea ar trebui învățat pe de rost de către toți cei care îmbracă tricoul lui U, de toți care îl conduc și mai ales de către cei care mai au îndoieli că aici este vorba despre tradiție, onoare, spirit academic, prietenie, camaraderie, sacrificiu chiar:

«U Cluj este unicul club din istoria Romaniei care si-a pastrat numele si identitatea de-a lungul istoriei sale. Este unicul club sportiv din istoria Romaniei care a reprezentat Romania Mare in anii razboiului. Universitatea a reprezentat Transilvania de bastina.

In bejenie, la Sibiu, „U” Cluj a reprezentat Transilvania in campionatul Romaniei, in campionatul de razboi. Pentru ca Transilvania nu mai putea fi reprezentata nici de administratie, nici de armata, nici de politic nici de invatamant, doar clubul sportiv al acestor tineri care au murit pe front tinea stindardul. Au pastrat ideea de „U”, care inseamna ideea clubului sportiv care nu lupta pentru glorie sportiva, lupta pentru a fi», asta a spus Gheorghe I. Bodea.

Dacă faci bine pentru U vei fi parte a acestei istorii. Și asta te poate face să treci peste necazuri. U-iștii trebuie să se caute între ei, să se prețuiască, să aibă încredere unii în alții.

Cu aceste gînduri pornim la acest drum.

Nu cu o parte romanțată, nu fără un plan, dar de aici plecăm, de la responsabilitate. Dacă ne vom comporta cu toții așa atunci sunt sigur că vom primi încredere în continuare de la cei care spijină acum financiar clubul (și nu sunt bani puțini) așa cum sunt sigur că lor li se vor alătura și alții. O construcție transparentă, solidă, onestă, va atrage nu doar simpatia ci și sprijinul financiar.

Iar drumul trebuie să ajungă în prima ligă. Nu să ocolească acest obiectiv”, este întregul comunicat al lui Ovidiu Blag, care e ilustrat cu fotografia care deschide prezentul articol și în încheiere are atașat următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=X3Z0U4Aln5Q&feature=emb_title

  • Un alt fost jurnalist, Daniel Stanciu, încă prezent în conducerea ”U” Cluj, cu o mult mai vastă experiență la cluburi de fotbal în România, dar și în afara țării, nu a reușit să îndeplinească obiectivul clubului, pe care îl va avea și Ovidiu Blag: promovarea în Liga 1.

Marcel Țenter, mesaj de susținere pentru Răduță și Blag la conducerea ”U” Cluj

Pe pagina sa personală de Facebook, Ovidiu Blag distribuie și un mesaj pe care Marcel Țenter l-a avut, tot pe Facebook, față de numirea sa și a lui Constantin Răduță la echipa de fotbal.

Marcel Țenter este un fost jucător profesionist de baschet sau fost selecționer al naționalei de baschet a României ori al echipei CS U Cluj Napoca, dar și tatăl unui fost membru important al galeriei Universității Cluj, Radu Țenter, decedat în urmă cu doi ani și devenit un idol pentru Peluza Șepcile roșii.

”Ma bucur ca în sfârșit, doi dintre oamenii în care cred, ajung la cârma „Universitatii”.
Ovidiu e omul care respira „U”. Vorbeam acum câțiva ani, ce înseamnă pentru noi „U”, și cum ni se zburlea pielea când intram în „sanctuar „, în sala Horia Demian.
Sunt convins ca credința lui în acest oraș, în aceasta stare de spirit, experienta vasta acumulata de.a lungul anilor, îl vor ghida în aceasta noua, mare responsabilitate și cred ca trebuie sa.l susținem.
Domnul Răduță, va pune în ordine tot ce tine de organizarea clubului și se va asigura ca fiecare bănuț va ajunge acolo unde trebuie. A făcut.o mereu pe oriunde a lucrat. A făcut.o bine și a susținut mereu performanta.
Cred ca ce a lipsit cel mai mult acestui Club, au fost oameni in conducere care sa creadă cu adevărat în spiritul său. Sincer, fără niciun interes.
Așteptarea a luat sfârșit.
Mult succes amandorura.
Haide „U”!”, scrie Marcel Țenter, probabil și pentru a transmite un mesaj către Peluza Șepcile Roșii și a mai calma spiritele.

Ma bucur ca în sfârșit, doi dintre oamenii în care cred, ajung la cârma „Universitatii”.
Ovidiu e omul care respira „U”….

Publicată de Marcel Tenter pe Luni, 12 aprilie 2021

Foto: Dan Bodea / Transilvania Reporter

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-presedinte-al-u-cluj-si-a-ales-primul-colaborator-un-jurnalist-fan-declarat-al-echipei-i-am-propus-domnului-ovidiu-blag-sa-preia-conducerea-executiva-a-clubului-si-a-19178930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-are-un-nou-presedinte-inlocuitorul-lui-radu-constantea-vine-tot-pe-linie-politica-a-fost-sef-la-djst-cluj-manager-al-salii-sporturilor-sau-administrator-al-parcului-sportiv-19178326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cum-a-decurs-intalnirea-suporterilor-cu-conducerea-clubului-u-cluj-patru-cerinte-ale-fanilor-fara-raduta-in-conducere-si-goga-propus-presedinte-verdictul-dat-pentru-ant-19178814

Marius ANGHEL 12 Apr. 2021, 22:18 Liga 2
Pe aceeași temă