Oțelul și Ceahlăul joacă în nocturnă, ca în vremurile bune. Cele două echipe sunt codașele Seriei I din Liga 2

Oțelul și Ceahlăul joacă în nocturnă, ca în vremurile bune.** Cele două echipe sunt codașele Seriei I din Liga 2

Echipa de fotbal Oțelul Galați va juca în această seară, de la ora 19:00, pe teren propriu, în compania formației Ceahlăul Piatra Neamț, în ultimul meci al etapei a 11-a din Liga a II-a, Seria I.

Acesta va fi prima partidă care se dispută în nocturnă pe stadionul „Oțelul”, după retrogradarea din prima ligă, la solicitarea celor două televiziuni, Digi și Dolce, care au cumpărat drepturile de televizare pentru liga secundă.

Meciul este un derbi al unor formații cu tradiție, care în sezonul trecut evoluau în prima ligă, dar, în locul unui mult mai firesc duel pentru promovare, s-a ajuns, din cauza situațiilor financiare jalnice ale celor două cluburi, la ceea ce nu părea plauzibil acum opt – zece luni: un derbi al codașelor din liga secundă, Ceahlăul este ultima în clasament, cu 4 puncte, iar Oțelul penultima, cu 7 puncte.

Privind și prin prisma situației din clasament, generată de bilanțul jalnic din ultimele șase etape, cu un singur egal și cinci înfrângeri, Cristian Munteanu, managerul Oțelului, spune că jucătorii nu mai au voie să rateze victoria și în această seară. „Suntem obligați să câștigăm, chiar dacă Ceahlăul va veni și cu jucătorii ce au semnat recent să plece din iarnă la Steaua. Jucătorii noștri trebuie să înțeleagă că nu mai e loc de altceva în afara victoriei. Au obligația să o obțină, pentru că le sunt datori suporterilor ce țin această echipă în viață, pentru clasament, dar și pentru ei, să arate că sunt cu adevărat fotbaliști”, a spus Cristian Munteanu.

De parcă problema financiară și cea din clasament n-ar fi fost de ajuns, antrenorul Daniel Florea are și mari dificultăți în a alcătui o formație de start competitivă, din cauza numeroaselor absențe din lot pentru acest joc. Căpitanul echipei, Samoel Cojoc, a suferit o ruptură musculară și va lipsi o perioadă mai lungă, partenerul său obișnuit din centrul defensivei, Asanache, este suspendat, la fel ca și mijlocașii Tătar și Cosmin Miron, astfel că Oțelul va intra pe teren cu o defensivă într-o formulă inedită.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Dan DUȚĂ‚

Pe aceeași temă