Olimpia are un nou președinte și alți membrii în Comitetul Director. Dan Băbuț a reacționat după acuzațiile de jaf primite

Olimpia Satu Mare are un nou conducător la doar trei luni după ce Catrinel Raț (foto mic 1) fusese instalat ca președinte, dar și ca reprezentant al Consiliului Local în Comitetul Director al clubului din Liga 2. În locul acestuia a fost numit, în ședința Consiliului Local de la finalul săptămânii trecute, Attila Karda (foto principal), team-managerul Olimpiei de până în acel moment.

În ședința de joia trecută din conducerea clubului Olimpia au fost revocați și Ciprian Bretan și Lorand Magyar, locul acestora fiind atribuit acum lui Markli Istvan și Marius Popdan, propuși de UDMR, respectiv viceprimarul Adrian Albu, de la PNL.

Înlocuit de la conducerea clubului Olimpia de Attila Karda, ex-președintele Catrinel Raț nu a fost deloc mirat de decizia consilierilor locali. „Poate e mai bine pentru mine și sănătatea mea”, a spus Raț pentru Sportul sătmărean.

Băbuț acuză la rândul său actuala conducere a Olimpiei și dezvăluie clauze din contractul lui Attila Karda

Cu o zi înainte de ședința Consiliului Local, Adrian Cozma și Ciprian Bretan, membrii în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Olimpiei, organizau o conferință de presă în care prezentau situația actuală a formației sătmărean. Aceștia au dorit să aducă la cunoștință situația gravă, aproape de colaps, a Olimpiei, care, potrivit declarațiilor lor, a ajuns aici din cauza foștilor conducători: „Vrem să vă prezentăm jaful la care a fost supus acest club”, a spus Adrian Cozma, iar în acest sens au fost oferite câteva cifre.

În replică, într-o altă conferință de presă, Dan Băbuț, fostul președinte al Olimpiei, a încercat să dezmintă afirmațiile făcute de Cozma și Bretan. Acuzatul a acuzat la rândul său actuala conducere de risipă de bani și a făcut câteva dezvăluiri din contractul pe care îl are Attila Karda cu Olimpia. Băbuț spune că datoriile clubului sătmărean au crescut de la 840 de mii de lei la 1,5 milioane de lei sub conducerea noilor șefi.

Cât despre contractul pe care Attila Karda îl are cu clubul, Băbuț (foto mic 2) spune că noul președinte al Olimpiei are puteri discreționare. Acesta ar avea dreptul să facă angajări, legitimări, să poarte negocieri, să semneze contracte cu jucătorii și cu sponsorii. Mai mult, potrivit declarațiilor lui Băbuț, Karda ar beneficia de 10 la sută din orice transfer de jucători de la Olimpia la alt club, dar și de alți 10 la sută din salariul jucătorului respectiv după ce se transferă. Acest ar avea dreptul și la 20 la sută din sponsorizările care intră în contul clubului, indiferent dacă se fac prin intermediul lui sau nu.

O parte dintre acuzațiile lui Dan Băbuț către Attila Karda au fost confirmate și de Catrinel Raț, președintele înlocuit tocmai de Karda. „Am citit contractul și i-am spus lui Dani Pașca (n.r. directorul sportiv) să scoată clauzele cu despăgubirile, cu comisioanele. Iar când l-a adus a doua oară la semnat eu am fost de bună credință. Am crezut că s-au operat modificările, dar nu a fost așa. Acele clauze au fost trecute mai jos. Am semnat ca primarul, fără să mai verific”, a declarat Raț pentru Informația zilei. În replică, Karda a refuzat să comenteze declarațiile lui Dan Băbuț: „Eu știu că un contract de muncă este confidențial”.

În altă ordine de idei, Olimpia Satu Mare, care în campionat are 17 puncte și se clasează pe locul 8, joacă astăzi în turul IV al Cupei României. Echipa lui Bogdan Andone întâlnește în deplasare pe Avântul Reghin, club aflat pe locul 5 în Seria a 5-a a Ligii 3. Antrenorul Olimpiei mizează pe o victorie pentru a aduce la Satu Mare, în 16-imile competiției, o echipă de Liga 1.

Pe aceeași temă