„Am fost o bătaie de joc pentru conducere”. Un fost antrenor al Olimpiei se întreabă de ce președinții clubului sătmărean nu sunt trași la răspundere după ce au sifonat bani publici

Marius ANGHEL 04 Mar. 2018, 12:06 Campionat

Orașul Satu Mare a rămas fără echipă de fotbal în primele trei ligi naționale după ce în această iarnă clubul Olimpia a fost exclus din campionatul Ligii 2 din cauza litigiilor pierdute cu foștii jucători. Până acum i s-au scăzut și 54 de puncte din cauza proceselor de la FRF, și depunctările vor continua.

Prezent într-o emisiune la postul local Informația TV, Ovidiu Suciu, fost portar al Olimpiei chiar și în prima ligă și în prezent antrenor, a atacat foștii președinți ai echipei sătmărene, în special pe Attila Karda și Dan Băbuț, considerându-i principalii vinovați pentru desființarea clubului. Suciu spune despre Karda că „efectiv și-a bătut joc” de antrenori, dar se întreabă și de ce aceștia nu au fost trași la răspundere de autoritățile locale, acolo de unde veneau banii. Băbuț și Karda au fost numiți politic la conducerea clubului Olimpia.

„Păcat că nu s-au luat măsuri vizavi de oamenii care au fost puși să conducă clubul Olimpia. Noi, antrenorii care eram la Centrul de copii și juniori, am fost efectiv o bătaie de joc pentru conducerea administrativă. Aici mă refer la foștii președinți. Cel mai elocvent exemplu este domnul Karda care și-a bătut efectiv joc de noi în sensul că ne-a lăsat cu 10 luni restanță la salariu. Ne-am făcut datoria față de copii, am venit și i-am antrenat. Am făcut voluntariat. Mă mir cum de nu s-au sesizat edilii orașului vizavi de acești mari conducători de fotbal care au gestionat banii publici. Nu i-a luat nimeni la rost să vadă cum este gestionat banul public în cadrul clubului. A fost un sac fără fund, bani aruncați pe fereastră. Este mare păcat pentru copii și juniori. De-a lungul anilor chiar au fost pe podium și au avut rezultate în condițiile date, condiții foarte slabe în ce privește infrastructura. Este regretabil că nu a fost un om potent financiar care să salveze, ori să crediteze clubul Olimpia. S-au făcut eforturi, ca să ajungi în Liga 2 trebuie să cheltuiești niște bani importanți. Prea ușor s-a renunțat la acest brand al orașului”, a spus, citat de Informația zilei, Ovidiu Suciu, acum antrenorul portarilor la echipa din Liga 3 Unirea Tășnad.

Prezent în aceeași emisiune, Marius Bălău, fost căpitan la Olimpia, a deplâns, la rândul său, dispariție clubului sătmărean, despre care crede că ar fi putut fi menținut în viață, însă nu s-a dorit. „Este o situație tristă! La Olimpia am jucat aproape nouă ani, cel mai mult din carieră. Am pus suflet, dar din păcate de atâția nu s-a găsit un om în județ care să aibă grijă de ea. S-a renunțat prea ușor la ea. Chiar dacă eram în groapă, consider că se putea salva. Dar se pare că nu a mai fost interes”, a declarat Marius Bălău.

„Trebuie să învățăm din greșelile trecutului și să găsim o formulă de reabilitare a Olimpiei”

Despre o reînviere a Olimpiei, Ovidiu Suciu crede că ar fi posibilă tot cu sprijinul autorităților locale, însă speră să se fi învățat ceva din greșelile trecutului.

„Sper ca domnul primar, domnul președinte al Consiliului Județean să găsească soluții. Singura soluție este să se ia de la zero. Sper să existe credibilitate în noul proiect și susținere. Trebuie să învățăm din greșelile trecutului pentru că nu poți să ajungi în situația aceasta… Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Fiind la acest club de la vârsta de opt ani, mergând singur, nu m-a dus nimeni de mânuță la fotbal. Este păcat. Dar trebuie să acceptăm realitatea, să vedem ce este de făcut. Sper ca și copiii noștri să mai activeze la Olimpia. Și fiul meu este portar, mă mai întreabă de Olimpia, a fost aproape de echipă, la toate meciurile Olimpiei. Este regretabil. Sperăm să se găsească o formulă de reabilitare a Olimpiei”, a spus Suciu.

Exclusă din campionat, Olimpia va continua să existe în clasament până la finalul sezonului. Meciurile pe care ar fi trebuit să le joace în retur le va pierde la „masa verde”.

Marius ANGHEL 04 Mar. 2018, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă