Dat jos din funcția de președinte al Olimpiei, Karda refuză să plece de la Satu Mare. Jucătorii au restanțe cu lunile, însă el are salariul la zi. Clubul se împrumută să facă deplasări

Marius ANGHEL 27 Oct. 2017, 18:24 Campionat

Chiar dacă nu mai are niciun rol activ în cadrul clubului Olimpia Satu Mare, fostul președinte Attila Karda, îndepărtat în urmă cu o lună din funcția de conducere, continuă să încaseze, pe degeaba, un salariu frumușel la Satu Mare. Asta pentru că în acte figurează drept „team manager”.

Conștienți că îi plătesc fără rost salariul consistent, membrii Consiliului Director din cadrul clubului Olimpia doresc să întrerupă orice colaborare cu târgumureșeanul Karda, din dorința de a economisi o sumă importantă de bani care ar putea fi redirecționată către jucătorii care au de luat mai multe salarii restante.

În acest sens, în conformitate cu clauzele contractului de muncă, potrivit Informația zilei, a fost întocmit un document, un preaviz de desfacere a contractului de muncă pe care au dorit să-l înmâneze ex președintelui Olimpiei. Dar, Karda a refuzat să primească documentul, solicitând să-i fie trimis la adresa de domiciliu din cartea de identitate. Adică la Târgu Mureș. O tragere de timp complet lipsită de sportivitate, dacă ne exprimăm în acești termeni. Dar nu ne miră decizia lui Karda, un conducător care nu are nicio restanță la Olimpia, în timp ce jucătorii adună lună după lună de neplată și merg acasă cu mâinile goale. Nou-veniții au strâns deja două luni fără salariu, în timp ce jucătorii din vechiul lot au patru luni și jumătate de când nu și-au mai luat banii.

Olimpia, la o nouă deplasare cu bani împrumutați

În tot acest timp, clubul așteaptă din partea Consiliului Județean o suplimentare de buget de 500.000 de lei, însă, până atunci, Olimpia se împrumută pentru a putea face deplasările în campionat. S-a întâmplat cu ocazia meciului de la Miroslava și la fel au făcut și acum, când merg la Sânmartin.

Cât privește meciul din etapa a 14-a pe care îl are Olimpia, echipa sătmăreană se deplasează la Sânmartin, lângă Oradea, acolo unde o vor întâlni sâmbătă, de la ora 11:00, pe Luceafărul Oradea, fosta ultimă clasată în Liga 2. Până mai ieri, Luceafărul ocupa ultimul loc, dar Foresta Suceava a pierdut un punct după ședința Comisiei de Disciplină FRF și a coborât pe locul 20. Nu va fi însă un meci ușor pentru echipa lui Zoltan Ritli, deoarece bihorenii au un lot destul de bun, însă deocamdată nu se regăsește.

Olimpia are un moral bun înaintea acestui meci, după victoria cu 2-0 de la Suceava, însă are și probleme de lot, doi dintre jucători fiind titulari de bază. Este vorba de Florin Mureșan – accidentat și Romariu Rus – suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Pe lista absenților mai pot fi trecuți Bura, Cubaș, Copaci, L. Vincze, toți cu probleme medicale. În aceste condiții, antrenorii au apelat la doi jucători de la juniori, Chitaș și Cocian.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)

Marius ANGHEL 27 Oct. 2017, 18:24 Campionat
Pe aceeași temă