Attila Karda, demis de la Olimpia! Noul președinte al clubului sătmărean este un afacerist din domeniul textil: „Pentru început vreau să asigur liniște și stabilitate la club”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2017, 12:24 Campionat

Aventura lui Attila Karda la conducerea clubului Olimpia Satu Mare s-a întrerupt după un sezon și nouă etape (circa un an și trei luni), perioadă în care clubul a visat pentru o scurtă perioadă la promovare, dar a revenit rapid cu picioarele pe pământ și s-a zbătut în veșnicele probleme financiare.

La doar o săptămână după ce Tibor Selymes era îndepărtat din funcția de antrenor și președintele Attila Karda a fost mazilit de la Olimpia. Politicul l-a adus în fruntea clubului din Satu Mare și tot el s-a descotorisit de târgumureșean.

Propunerea primarului Gabor Kereskenyi de a-l da jos pe Attila Karda de la conducerea clubului Olimpia a fost votată unanim în ședința de joi a Consiliului Local Satu Mare. Karda a fost demis din funcția de președinte al Consiliului Director al Olimpiei și, implicit, din funcția de președinte al clubului sătmărean din Liga 2.

Tot atunci a fost ales în calitate de membru în Consiliului Director al clubului Alexandru Ernest Czine, care se alătură lui Istvan Merkli, Kovacs Mate, Adrian Ștef, Cornel Ziman, Marius Popdan și Alexandru Horvat. Acesta din urmă anunțase săptămâna trecută că demisionează din această funcție, însă a revenit asupra deciziei după înlăturarea lui Karda, iar acum va fi și vicepreședinte al Olimpiei.

Istvan Merkli e noul președinte al clubului Olimpia

Tot joi, după deciziile Consiliului Local, s-a întrunit Consiliul Director al clubului Olimpia, în noua sa formulă, și l-a ales pe noul președinte, Istvan Merkli (54 de ani). Acesta este un apropiat al clubului din sătmărean, un fan al echipei și un afacerist în domeniul textil.

„Nu-mi doresc lucruri mari pentru început. Dar vreau să asigur liniște și stabilitate la club, să asigur suficienți bani pentru a putea încheia cu bine sezonul. Deocamdată avem asigurați circa 600.000 de lei din necesarul de 1,3 milioane lei. Dar până la final de sezon sper să facem rost de diferența de bani necesară supraviețuirii. Nu vreau să conduc singur, mă voi consulta în permanență cu colegii mei pentru a lua decizii cât mai bune, în folosul clubului”, a spus, citat de Informația zilei, noul președinte al Olimpiei.

În altă ordine de idei, Olimpia Satu Mare, care acum ocupă locul 15 în clasamentul Ligii 2, cu 10 puncte, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu. Va fi al doilea meci cu Zoltan Ritli antrenor principal, după ce pe primul l-a câștigat cu 1-0, cu UTA Arad.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Informația zilei
 

Marius ANGHEL 29 Sep. 2017, 12:24 Campionat
Pe aceeași temă