CSC Dumbrăvița n-a avut milă de Poli Timișoara. Cosmin Stan: ”M-am gândit să-i batem la scor. Pe mine nu mă surprinde că am avut 3-0 la pauză”

Anda DELIU 25 Feb. 2023, 16:28 Liga 2

CSC Dumbrăvița a câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 meciul cu Poli Timișoara, o formație aflată tot mai mult în suferință, după toate schimbările făcute doar de dragul de a le face în acest sezon.

S-a impus echipa care este cea mai onestă cu fotbalul, căci la Dumbrăvița nu se fac lucruri extraordinare, dar se muncește echilibrat și nu se păcălește fotbalul.

Antrenorul Cosmin Stan a remarcat că a câștigat echipa mai bună.

Bogdan Porumb și-a îngropat echipa la debut

Din Poli putem spune că au mai rămas doar suporterii, care au venit cu fumigene și petarde la acest meci, pregătiți să facă atmosferă și să încerce să-și împingă jucătorii spre o victorie nesesară pentru menținerea în Liga 2. De altfel, în prima parte a meciului, oaspeții timișoreni au dominat jocul clar teritorial, dar fără să-și creeze ocazii.

În minutul 19, Costel Zurbagiu a trimis din dreapta, de la distanță mare, spre poartă. Faza părea că nu anunța mare lucru, dar Bogdan Porumb, aflat la debut, a deviat cumva nefericit, iar Murariu a fost păcălit și mingea s-a dus în poartă, pentru un gol încasat ca la ligile inferioare.

Tot Porumb a fost lovit în mână la un șut al lui Paulevici și s-a dat penalty, transformat de Călin Toma sigur, în minutul 40. Chiar înainte de pauză, după o combinație cu Zaluschi, Toma a marcat și din acțiune, pentru scor de neprezentare la pauză: 3-0.

Poliștii mai mult au cerșit penalty-uri decât să joace fotbal

În repriza secundă, poliștii au cerut de două ori penalty-uri, pentru faze reclamate de henț, cu Gavra în prim-planul celor ce aveau de parlamentat cu centralul, semn al neputinței fotbalistice.

Benga a așteptat minutul 58 pentru a înlocui ”constructorii” de bulevardul de pe care s-a putut desfășura Dumbrăvița: Porumb, Taub și Stojanovic. Lovitura de la 11 metri a venit după ce Trifon s-a ciocnit de Bocșan la o ieșire pe minge. Cosmin Bîrnoi a transformat pentru 3-1 în minutul 68.

Poliștii au mai fost periculoși după un corner, trimis de Gîdea în gura porții, dar Ignea a ratat întâlnirea cu minge, la o fază ce putea fi gol în minutul 77.

Finalul de joc a aparținut gazdelor, iar la final galeria polistă le-a întors spatele jucătorilor.

Cosmin Stan: ”Victorie mare”

Cosmin Stan a explicat că știa de dinainte de meci că echipa sa va câștiga.

”Exact aceasta e cuvântul: mare. Victorie mare! Am fost… Față de alte meciuri, mă manifest de obicei pe margine. Sunt foarte nervos, mă agit foarte mult și astăzi am fost destul de liniștit. Am fost destul de liniștit pentru că am văzut o echipă cu o atitudine în această săptămână la antrenamente. De asta am stat destul de liniștit și am așteptat pe margine să dăm lovitura. Și am dat-o!”, a punctat antrenorul Dumbrăviței.

El a mărurisit că și-a dorit mult o victorie la scor. ”Eu mă gândesc la multe și mă gândesc. Și chiar m-am gândit să-i batem la scor! Chiar m-am gândit la lucrul acesta. Pe mine nu mă surprinde faptul că am avut 3-0 la pauză. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar cred că valoare peste Poli Timișoara în momentul de față. Și ca grup și ca jucători”, a mai precizat Stan.

Întrebat dacă și antrenorul e mai bun, nu a vrut să facă o ”aroganță” față de Benga. ”Nu. Nu pot să vorbesc eu așa ceva, nu pot să spun așa ceva”, a adăugat principalul.

Atitudinea a făcut diferența

Cosmin Stan crede că atitudinea echipei sale a făcut diferența, fără ca Poli să fie neapărat așa de slabă. ”Cred că o atitudine mai bună. Pe un așa teren… Și oricum, și dacă terenul era foarte bun, tot ambițiile, orgoliile ar fi decis un așa tip de meci. Cred că am fost mai montați, mai pe meci, cum s-ar spune. Și pe ei i-a apăsat locul din clasament. S-a văzut lucrul acesta, că au fost apasați de locul din clasament. Nu cred să fie o echipă care să fie la retrogradare. Dar acum sunt apăsați de locul din clasament și o să le fie cu atât mai greu mai departe”, a conchis Cosmin Stan, care nu cu multe zile în urmă spunea că dacă Poli pierde acest meci este ca și retrogradată.

Cu 22 de puncte, CSC Dumbrăvița a urcat pe locul 13, la egalitate cu Viitorul Pandurii (locul 12). Runda viitoare, a 18-a, penultima a sezonului regular, va juca în deplasare la Progresul Spartac (locul 17, 16 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

CSC DUMBRĂVIŢA – POLITEHNICA TIMIȘOARA 3-1

Costel Zurbagiu 19′, Călin Toma 40′ – penalty, 44′ / Cosmin Bîrnoi 68′ – penalty

CSC Dumbrăvița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Paulevici (Ghinescu 79′), Curea, I. Tănase, Ouadie (Niakate 58′), Amariei – Zaluschi (P. Simon 79′), Piftor (Martinov 90+4′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Capătă, Moțiu, Andr. Olaru, Toroc
Antrenor: Cosmin Stan

Poli Timișoara: Murariu – D. Radu, Bocșan (cpt.), Porumb (Sekulic 58′), Taub (Oanea 58′) – Gîdea (D. Benzar 78′), Ignea, Tiihonen, Stojanovic (Bîrnoi 58′) – Marincu (Mada 78′), Gavra 
Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Târsa, C. Tudor, Gologan
Antrenor: Octavian Benga

Stadion: ”Ştefan Dobay” (Dumbrăviţa – Timiş). Arbitru central: Mihai Motan (Târgovişte). Arbitri asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Emeric Tocai (Sibiu). Arbitru de rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri: Dan Monea (Aiud). Delegat de joc: Daniel Sabou (Zalău).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-poli-iasi-poate-egala-liderul-steaua-fk-miercurea-ciuc-tinteste-sa-urce-pe-loc-de-play-off-19261178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-remiza-cu-csm-slatina-in-etapa-a-17-a-de-liga-2-19261278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-lansat-pentru-poli-iasi-a-surclasat-cs-comunal-selimbar-in-primul-meci-din-2023-si-si-a-asigurat-matematic-prezenta-in-play-off-19261276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/partida-de-liga-2-dintre-minaur-baia-mare-si-concordia-chiajna-amanata-19261245

Anda DELIU 25 Feb. 2023, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă