Octavian Benga, după remiza cu Craiova și șansa ratată de ASU Poli de a deveni lider în Liga 2: ”Unii jucători au ieșit din presiunea derbyului și a fost un echilibru total”

Anda DELIU 07 Nov. 2020, 18:47 Liga 2

ASU Politehnica nu a putut trece pe primul loc după ce a întâlnit liderul ”FC U” Craiova pe teren propriu. Meciul din etapa a 11-a a Ligii 2 s-a terminat la scorul de 0-0, iar Octavian Benga a regretat că Manea sau Axente nu au putut să fructifice ocaziile. Antrenorul echipei timișorene a spus că elevii săi au trecut cu bine peste presiunea derby-ului.

Benga a lăudat și nivelul Craiovei, unul foarte bun pentru Liga 2. ”A fost un derby, pentru că era o luptă pentru primul loc. Dacă noi câștigam astăzi, treceam pe primul loc. Ar fi fost posibil, pentru că, din punctul meu de vedere, am avut cele mai mari ocazii, prin Manea și Axente. Ocazii de unu la unu cu portarul, ocazii imense. Per total, jocul a fost unul echilibrat. O echipă a Craiovei foarte bună, care este meritat pe primul loc, mi se pare cea mai complexă echipă. Au un lot foarte bun. E o luptă continuă pentru locurile de play-off. Opt-nouă, chiar zece echipe mai au șanse la primele șase locuri și orice meci și orice punct contează”, a declarat Benga.

Poli, destul de slabă în prima repriză

Antrenorul polist a apreciat că ocaziile oaspeților nu au fost atât de mari ca ale jucătorilor săi. ”Craiova nu a avut mai multe șanse, a avut câteva situații. Eu cred că ocaziile mari au fost ale noastre. Se poate spune că este și un rezultat echitabil. Un meci poate nu chiar așa plăcut ochiului, dar un meci de luptă, un derby. Și terenul poate a influențat puțin calitatea jocului. O primă repriză a noastră nu chiar foarte reușită, dar cred că repriza a doua am echilibrat destul de bine. Unii jucători au ieșit din presiunea derbyului și a fost un echilibru total”, a punctat Benga.

Poli va sta runda viitoare în Liga 2

Acum ASU Poli e pe locul 3 în Liga 2, dar etapa viitoare e rândul său să stea și, astfel, poate să mai coboare în clasament.

Benga nu e așa de încântat de pauză. ”Săptămâna trecută am încheiat un ciclu cu cinci jocuri în două săptămâni. Acum mi-aș fi dori să jucăm pentru pot spune că o această pauză ne scoate din ritm. E destul de dificil să ții ritmul. Vom vedea. Probabil vor reveni dintre jucătorii care au coronavirus, să încercăm să găsim un amical, pentru a rămâne la un potențial fizic și un ritm de joc ridicat”, a conchis antrenorul Politehnicii.

Poli are 20 de puncte acumulate în 11 meciuri, e la egalitate cu Dunărea Călărași, care e pe locul 2, dar are un golaveraj mai bun: 15-10 față de 11-7. Călărășenii au și un meci în minus disputat. Următorul joc al timișorenilor va fi cu Petrolul, probabil pe ”Dan Păltinișanu”.

Foto: Leczki Jozsi și Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-fara-goluri-la-poli-craiova-oltenii-au-dominat-autoritar-dar-steril-iar-axente-a-bifat-o-noua-ratare-monumentala-una-care-putea-urca-echipa-timisoreana-pe-locul-1-in-liga-2-19156489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-doar-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-dupa-ce-doua-au-fost-amanate-de-la-ora-1200-se-joaca-derby-ul-asu-poli-fc-u-craiova-19156349

Anda DELIU 07 Nov. 2020, 18:47 Liga 2
Pe aceeași temă