Octavian Benga a vrut să-și bată fosta echipă în derby-ul Banatului de la Reșița: ”Mă declar puțin nemulțumit”

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 21:14 Liga 2
Octavian Benga a vrut să-și bată fosta echipă în derby-ul Banatului de la Reșița: ”Mă declar puțin nemulțumit”

Antrenorul echipei ASU Poli, reșițeanul Octavian Benga, spera să își învingă fosta echipă, CSM Reșița, în partida jucată în Valea Domanului. Nu a fost însă așa, deoarece partida s-a terminat la egalitate, scor 0-0, în etpa a 4-a a Ligii 2. Benga a vorbit despre modestia elevilor săo și, spre deosebire de declarațiile de dinainte de joc, a spus că nu este treaba lui să vorbească de formația cărășeană.

Benga a apreciat că Politehnica a jucat mai bine la Reșița. ”Mă declar puțin nemulțimit de acest 0-0, pentru că am venit să câștigăm la Reșița. S-a văzut și din abordarea noastră, am încercat să jucăm ofensiv. Din punctul meu de vedere, am controlat jocul în cea mai mare parte a lui. În prima repriză am avut niște situații foarte mari de a marca. În a doua repriză, mai puține, chiar una-doua. Dar puteam să închidem jocul în prima repriză, deoarece am avut patru-cinci situații imense de a marca și puteam să câștigăm astăzi la Reșița. Sperăm să adunăm puncte și să ne menținem în fruntea clasamentului. Chiar dacă vom juca acasă sau în deplasare, vom trata toate meciurile la victorie. Vrem să-i mulțumim pe suporterii noștri, care sunt fantastici. Ne însoțesc peste tot, chiar dacă nu sunt în stadion. Și asta contează foarte mult pentru noi”, a declarat Benga.

 

 

Cheia succesului alb-violeților: modestia

Antrenorul Politehnicii a fost întrebat și de colaborarea cu Dan Alexa, despre care spune că a venit târziu, dar ajută clubul. Benga spune că vara dificilă de la club i-a călit pe jucători.

”Din păcate, Dan Alexa a venit destul de târziu. Este o colaborare bună. El pe partea lui, eu pe partea mea. Deocamdată, rezultatele jucătorilor noștri care sunt pozitive vin din pregătirea noastră, chiar din frustrările noastre. Oameni de lângă noi în vară s-au chinuit să facă rost de bani, să ne ofere anumite condiți. Suntem o echipă care știm ce înseamnă modestia, știm de unde am venit. Așa s-a format acet grup unit care îmi dă tot timpul putere să o iau de la capăt să luptăm pentru fiecare meci, să dăm totul în fiecare partidă”, a apreciat Octavian Benga.

”Nu e treaba mea să vorbesc despre Reșița”. Valabil doar după meci

Înainte de joc, Octavian Benga a spus că CSM Reșița are intenția de a promova, dar ascunde acest lucru. O strategie destul de ”fumată”, pentru a pune presiune pe adversar. Întrebat după meci cum și-a găsit echipa, reșițeanul a avut brusc o altă perspectivă.

”Știam de dorința primarului de promova pentru că este un primar care dă totul sau nimic. Nu m-am informat foarte mult despre situația de la Reșița. Până la urmă nici nu este treaba mea să vorbesc despre Reșița”, a conchis Benga.

Cu 8 puncte, ASU Poli rămâne momentan pe locul 3 în clasament. Sâmbăta viitoare, de la ora 11, va disputa derby-ul Timișoarei, cu Ripensia în calitate de gazdă.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-banatului-s-a-jucat-cu-galerii-urcate-pe-deal-in-valea-domanului-alexandru-pelici-acesta-este-fotbalul-pentru-suporteri-19148732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 21:14 Liga 2
Pe aceeași temă