Obligat să stea degeaba

21 May. 2009, 18:28 Liga 2
Obligat să stea degeaba

 Deși pare incredibil, Octavian Grigore nu poate antrena, deocamdată, nicio echipă din cauza unui litigiu pe care îl are cu reprezentanții Științei Bacău, echipă la care a activat până în iarnă. Fostul jucător și antrenor al Petrolului este obligat să facă tușă până la soluționarea acestui litigiu, din această cauza el fiind nevoit să refuze mai multe oferte primite în lunile care au trecut de la despărțirea de Știință.

 

 Pe scurt, în iarnă, atunci când gruparea moldavă activă la Bacău, lui Grigore i s-a transmis că noul finanțator al echipei, Giani Nedelcu, vrea să îl numească antrenor pe Adrian Matei.
 În aceste condiții, fără să se "agațe de scaun", așa cum fac mulți antrenori în astfel de cazuri, Grigore a cerut să i se dea salariile restanțe pe care clubul avea să i le plătească și a solicitat, firesc, achitarea clauzei de reziliere unilaterală a contractului.

 

 Normalitatea situației s-a încheiat aici, pentru că președintele de la Știință, Mircea Crainiciuc, a tras de timp cât a putut cu finalizarea acestui litigiu. Într-o prima instanță, Grigore a avut câștig de cauza, la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, dar Crainiciuc a făcut apel, nici până în ziua de astăzi acesta nefiind judecat.

 

 Pentru că nu există o sentință definitivă în acest caz, Octavian Grigore nu poate antrena nicio altă formație. Pentru că, teoretic, relațiile contractuale dintre el și clubul Știință Bacău sunt încă în vigoare, Grigore ar fi obligat să plătească el clauza de reziliere unilaterală, în valoare de 30 000 de euro.

 

 Ce spun părțile implicate în conflict :
 Mircea Crainiciuc:
 "Tavi Grigore nu s-a prezentat și ar fi trebuit să-mi mulțumească pentru ceea ce am făcut pentru el. A câștigat în prima instanță, dar cazul nu s-a închis. Poate să dureze și șase luni, e un caz mai dificil. În loc să mă întrebați despre echipă, care a câștigat eroic la Buftea în noua oameni, mă întrebați despre astfel de chestii".

 

 Octavian Grigore:
 "Crainiciuc mi-a spus în iarnă că patronul vrea să meargă pe mână lui Adrian Matei. În aceste condiții, mi-am depus memoriu pentru salariile pe care le mai aveam de primit. Mi se pare un lucru de bun simț. Nu vreau să cred că este o complicitate între club  membrii comisiilor. Practic, Crainiciuc m-a lăsat fără   a tras de timp  a putut". 

 

 

Sursa: Ziarul Prahova

21 May. 2009, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă