„Obiectivul meu principal nu este promovarea, ci formarea unei echipe competitive”

26 Mar. 2012, 17:04 Liga 2

Deși echipa din Copou a obținut un singur punct în primele două etape din retur și s-a îndepărtat la cinci puncte de locul secund, antrenorul Ionuț Popa nu se teme că va fi demis. Tehnicianul spune că obiectivul său este în primul rând formarea unei echipe competitive și abia apoi promovarea în prima ligă.

„Am spus și când am venit la Iași, în toamnă și repet acest lucru. Obiectivul meu este să formez o echipă competitivă, un nucleu bun cu care să promovăm anul viitor. Dacă se poate promova în acest sezon, cu atât mai bine. Seria I este foarte slabă la ora actuală, iar cine se duce acum în prima ligă ia peste 10 goluri la fiecare meci și va avea golaveraj 0-500 la finalul campionatului. De asta am zis ca întâi să formăm un lot bun și abia apoi să ne gândim la promovare. Dacă unul sau altul vrea să înțeleagă lucrul ăsta, e bine, dacă nu, nu”, a spus Ionuț Popa.

Tehnicianul nu-și simte scaunul amenințat și spune că nu se teme de o demitere. „Nu știu nimic despre nicio demitere. Nu mi-a spus nimeni nimic. Am auzit de la voi, ziariștii, că primarul Nichita mă face răspunzător de rezultat. Păi ce, joacă antrenorul? Am ratat eu penalty? Mie nu mi-a spus nimic. Nici primarul, nici președintele. Dar dacă voi fi demis, asta e. Asta e tipic pentru un antrenor”, a mai spus Popică.

Prunea: „Eu nu am discutat cu niciun alt antrenor”

Președintele executiv Florin Prunea a dat asigurări că antrenorul Ionuț Popa nu va pleca de la echipă, cel puțin nu în această săptămână, infirmând informațiile cum că ar fi demarat deja căutarea unui înlocuitor. „Din punctul meu de vedere, echipa are antrenor și pregătim meciul de la Buzău. Am spus după meciul cu Tulcea că am încredere în antrenor și afirmația rămâne valabilă. Eu unul nu am contactat niciun înlocuitor pentru Ionuț Popa. Nu cred că domnul primar a făcut acest lucru, pentru că dacă ar fi vorbit cu un alt antrenor îmi spunea. Deciziile le luăm împreună la club”, a spus Prunea.

Criticat de primar

Chiar dacă Prunea l-a confirmat în funcție pe Ionuț Popa, scaunul lui Popică se clatină tot mai serios, primarul Gheorghe Nichita, cel care conduce din umbră clubul din Copou, trimițând deja săgeți către tehnician la finalul meciului cu Tulcea. „Popa este principalul vinovat pentru rezultatele slabe”, a reacționat Nichita la finalul meciului.

Chiar dacă nu recunoaște acest lucru, Popa se așteaptă și el din clipă în clipă să fie pus pe liber. Înaintea partidei cu Delta Tulcea, tehnicianul a precizat că are probleme de sănătate și că nu este exclus să se retragă din antrenorat.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Eduard BLAGA

26 Mar. 2012, 17:04 Liga 2
Pe aceeași temă