O veste bună pentru Dunărea Călărași! Interdicția de a legitima jucători, impusă de FIFA, a fost ridicată! Cum a scăpat fără să plătească

Marius ANGHEL 03 Mar. 2022, 18:58 Liga 2
O veste bună pentru Dunărea Călărași! Interdicția de a legitima jucători, impusă de FIFA, a fost ridicată! Cum a scăpat fără să plătească

Dunărea Călărași și-a rezolvat astăzi, 3 martie 2022, o problemă stringentă, care în ultimele luni nu i-a permis să legitimeze jucători. Din informațiile Liga2.ro, FIFA i-a ridicat interdicția dictată la finalul anului trecut, astfel că de acum înainte poate face achiziții.

În acest moment, trupa de pe malul Borcei are poate cel mai slab lot din Liga 2, cu mulți juniori din cadrul clubului, după ce în pauza de iarnă a fost părăsită de o serie de jucători care aveau experiență la acest nivel fotbalistic și care evoluaseră în prima parte a sezonului.

Insolvența a scăpat Dunărea Călărași de interdicția la transferuri primită din partea FIFA

Motivul interdicției la transferuri primită de Dunărea Călărași din partea FIFA a fost reclamația făcută de fostul ei jucător Charles Acolatse (foto text). 13 mii de euro avea să-i achite Dunărea lui Acolatse, jucătorul de origine africană care plecase la ”U” Cluj, echipe de care s-a despărțit în această pauză de iarnă.

Dunărea nu a scăpat de interdicție fiindcă ar fi achitat datoria lui Acolatse, ci a profitat de faptul că se află în insolvență, FRF a confirmat, iar FIFA a ridicat pentru moment sancțiunea.

Acum, echipa antrenată de Marius Păun poate legitima jucători care sunt liberi de contract.

Dunărea Călărași are doar 7 puncte acumulate și e ca și retrogradată

Dunărea Călărași a pierdut cu 0-6, la Mediaș, meciul cu FC Hermannstadt, primul oficial din acest an.

În ultimele două etape ale sezonului regular al Ligii 2, echipa din orașul de pe malul brațului Borcea va juca cu Unirea Slobozia (acasă, 5 martie, ora 11:00) și Universitatea Cluj. Dunărea are șanse mici să scoată vreun punct din aceste două jocuri, astfel că în play-out va începe cu 7 puncte, atâtea câte a strâns în acest sezon.

Dunărea se află pe locul 18, în timp ce adversara din acest weekend, Unirea Slobozia, ocupă poziția a 8-a, cu 27 de puncte, și are în continuare șanse matematice la play-off.

Șansa echipei din Călărași de a se salva de la retrogradare este ca mai multe alte formații să se retragă din viitorul sezon al Ligii 2.

Foto: Dunărea Călărași și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-lupta-pentru-trei-locuri-ramase-disponibile-in-play-off-ul-ligii-2-stim-deja-11-din-cele-14-formatii-care-merg-in-play-out-dar-si-pe-singura-care-e-sigura-de-grupa-in-care-va-e-19221389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-din-nou-in-incheierea-etapei-acum-cu-fc-hermannstadt-derby-o-sa-fie-si-la-ploiesti-dar-si-steaua-are-partida-importanta-in-ghencea-programul-rundei-a-18-a-si-meciuri-19221340

Marius ANGHEL 03 Mar. 2022, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă