O nouă vește ȘOC în Liga 2! Adrian Matei și-a reziliat contractul cu Unirea Tărlungeni, iar clubul e la un pas de desființare. Mulți jucători au plecat și ei de la echipă

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 21:17 Liga 2
O nouă vește ȘOC în Liga 2!** Adrian Matei și-a reziliat contractul cu Unirea Tărlungeni, iar clubul e la un pas de desființare. Mulți jucători au plecat și ei de la echipă

Nu doar CS Balotești a rămas fără antrenor în această pauză de iarnă, după ce a ajuns la un acord cu Cornel Nica, ci și Unirea Tărlungeni, o altă echipă care a încheiat prima parte a sezonului pe loc retrogradabil. Gruparea brașoveană care în vară s-a mutat în Ilfov, la Ștefăneștii de Jos, nu va mai fi antrenată de Adrian Matei (48 ani), după ce, miercuri, cele două părți au ajuns la un acord în privința rezilierii contractului. Șansele încă ca Unirea să-și continue activitatea și să nu se desființeze sunt însă foarte mici.

Numit în locul lui Laurențiu Tudor după desfășurarea etapei a 14-a a Ligii 2, Adrian Matei nu a reușit să redreseze situația dificilă a echipei, în cele cinci jocuri pe care le-a condus de pe margine ca antrenor al Unirii acumulând doar un singur punct, cu Chindia Târgoviște (1-1). Cele patru înfrângeri au fost înregistrate cu ASU Poli (2-0), CS Balotești (3-1), CSM Râmnicu Vâlcea (1-0) și Foresta Suceava (4-1), în timp ce în ultima etapă din acest an, în meciul de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, conducerea clubului a preferat să anunțe federația că nu poate organiza partida, astfel că aceasta a fost pierdută la „masa verde”.

„Ieri (n.r. – miercuri) am reziliat de comun acord contractul cu FC Unirea Tărlungeni. Nu știu în ce direcție se vor îndrepta cei care țin frâiele la club, adică dacă vor continua sau nu. Eu am vrut să reziliem pentru că mi s-a părut că lucrurile nu sunt într-o direcție așa cum îmi doresc eu, bună. Nu avea rost să mai continuăm. Gheorghe Șerban a ținut echipa cu bani, în timp ce primăria nu ne-a ajutat deloc, cu toate că trebuia să ne ajute, fiindcă echipa este de tradiție acolo”, a comentat Adrian Matei, pentru Liga2.ro, decizia de despărțire de Unirea Tărlungeni.

Jucătorii și-au reziliat și ei contractele

Rămasă fără antrenor, aflată într-o situație foarte grea din punct de vedere financiar, cu un meci deja pierdut la „masa verde”, situația Unirii Tărlungeni devine foarte complicată și nu ar fi o surpriză să se desființeze în această iarnă. Un lucru foarte probabil, având în vedere că, pe lângă principalul Adrian Matei, și 12 jucători și-au reziliat contractele cu Unirea. „Vreo 12 jucători sau chiar mai mulți și-au reziliat contractele de comun acord cu clubul. De regulă, dacă reziliezi contracte cu jucătorii, trebuie să aduci alții. Când îi aduci?”, a mai spus Matei.

Unirea Tărlungeni a încheiat astfel prima parte a sezonului pe locul 17 din 18, poziție retrogradabilă, cu 11 puncte, la o distanță de 6 puncte în spatele celor de la ASU Politehnica Timișoara, prima echipă care s-ar salva, și cu un punct peste „lanterna roșie” Metalul Reșița. În cele 19 meciuri desfășurate în 21 de etape, gruparea ilfoveană a înregistrat 2 victorii, 5 egaluri și 12 înfrângeri, iar golaverajul este unul negativ, 16-37.

Zece cluburi din Liga 2 și-au schimbat în acest sezon, în 21 de etape, antrenorii principali, unele dintre ele chiar de mai multe ori: Foresta Suceava, Luceafărul Oradea (2), Șoimii Pâncota (multe și degeaba), Metalul Reșița (antrenorul principal a rămas ca secund), FC Academica Clinceni, ACS Berceni, UTA Bătrâna Doamnă, Unirea Tărlungeni (2), CSM Râmnicu Vâlcea și CS Balotești.

În acest sezon de Liga 2, în tur, Șoimii Pâncota a fost exclusă, iar ACS Berceni s-a retras, în timp ce în această iarnă șanse mari să se desființeze au și echipele CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni. În această situație, ar mai rămâne un singur loc retrogradabil, din cinci câte erau inițial, la final de sezon,

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 21:17 Liga 2
Pe aceeași temă