Nu se mai oprește! Poli Iași legitimează încă un jucător, al doilea consecutiv luat după despărțirea de ”U” Cluj

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 22 Sep. 2022, 13:01 Actualizat: 22 Sep. 2022, 18:25 Liga 2
Nu se mai oprește! Poli Iași legitimează încă un jucător, al doilea consecutiv luat după despărțirea de ”U” Cluj

Deși au trecut deja șapte etape din acest sezon al Ligii 2, campania de achiziții a Politehnicii Iași continuă.

La o săptămână după aducerea lui Cătălin Hlistei, pus pe liber la Universitatea Cluj, clubul din Copou a luat un alt jucător plecat de la echipa ardeleană.

Tudor Telcean a jucat în Liga 2 pentru ”U” Cluj și CS Comunal Șelimbăr

Devenit liber de contractul cu ”U” Cluj, după ce și-a achitat singur clauza de reziliere, fundașul Tudor Telcean (21 de ani) a ajuns la Poli Iași și urmează, potrivit informațiilor Liga2.ro, să semneze, astăzi, 22 septembrie, un angajament valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire.

Tudor Telcean și-a făcut junioratul la CFR Cluj, Viitorul Cluj, Academia Gheorghe Hagi și ”U” Cluj, pentru acesta din urmă evoluând și la seniori. A fost utilizat în sezoanele de Liga 2 2018-2019 (3 meciuri), 2019-2020 (11 meciuri) și 2020-2021 (17 meciuri), iar evoluția sa i-a adus și convocarea la naționala U20.

Odată cu aducerea lui Erik Lincar, Telcean nu a mai avut siguranța că va fi titular, astfel că jucătorul a fost împrumutat în Liga 1 la Campionii FC Argeș, stârnind furia unora dintre suporteri, care au considerat că s-a renunțat mult prea ușor la un tânăr de perspectivă și au fost aduși în loc ”mercenari”. Fundașul nu a apucat însă să joace pentru echipa din prima ligă, ci a făcut-o pentru ”satelitul” piteștenilor, în Liga 3. În iarnă, Telcean a fost rechemat la ”U” Cluj și cedat sub formă de împrumut în Liga 2 la CS Comunal Șelimbăr. Pentru sibieni, jucătorul originar din Dej a evoluat în șapte jocuri, toate ca titular, și a marcat două goluri, evoluțiile sale aducându-l în atenția naționalei U21, unde a și fost convocat.

Telcean, a 26-a achiziție a sezonului pentru Poli Iași!

Însă, la finalul sezonului s-a despărțit de Șelimbăr, fiind chemat înapoi de clubul clujean nou-promovat în prima ligă. Tudor Telcean nu a fost utilizat deloc de ”U” Cluj în acest nou sezon, iar prin aducerea sa Poli Iași ajunge la un număr record de 26 de achiziții în acest sezon. Și probabil nu se va opri aici.

În data de 7 septembrie, jucătorul avea un mesaj de despărțire față de Universitatea Cluj.

”Mulțumesc @fcucluj!
Aici am petrecut primii mei ani în fotbalul profesionist și pentru asta vreau să mulțumesc tuturor ‘’U’’-iștilor pentru încredere, sprijin și suportul neîncetat de care au dat mereu dovada. Nu voi uita niciodată clipele unice petrecute împreună. Toate drumurile au și un final, iar pentru mine aici se încheie un capitol frumos al carierei mele! Le doresc toate cele bune și doar bucurii alături de echipa tuturor celor care iubesc acest simbol!
Pentr”U’’ mine a fost o plăcere!”, a scris Tudor Telcean pe pagina sa de Facebook.

Telcean este al treilea jucător adus de Poli după startul sezonului, după mijlocașii Del Priore și Cătălin Hlistei.

Poli Iași a oficializat acordul cu Tudor Telcean

UPDATE: Poli Iași a anunțat oficial achiziționarea lui Tudor Telcean.

”Bun venit la Poli, Tudor Telcean!
Internaționalul de tineret Tudor Marius Telcean a semnat, astăzi, contractul cu Politehnica Iași. Născut pe 13 septembrie 2001, la Dej, Tudor poate evolua pe mai multe posturi: fundaș central, fundaș dreapta și mijlocaș defensiv. În ultimii ani a fost legitimat la FC Argeș, U Cluj și CSC Șelimbăr. A bifat selecții la naționalele de juniori sub 18 și 19 ani, dar și la reprezentativa de tineret, în primăvara acestui an, unde a fost titular în toate cele 4 partide.
Succes în Copou, Tudor!”, a transmis Politehnica Iași.

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 22 Sep. 2022, 13:01 Actualizat: 22 Sep. 2022, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă