Nu au rămas chiar toți foștii poliști la… Poli! Srgian Luchin a plecat de la club și a dat declarații interesante despre noua conducere

Anda DELIU 07 Apr. 2023, 11:38 Liga 2
Nu au rămas chiar toți foștii poliști la... Poli! Srgian Luchin a plecat de la club și a dat declarații interesante despre noua conducere

Poli Timișoara a trecut prin enorm de multe schimbări, mai ceva ca un cameleon, în acest sezon.

După ce recent numitul director sportiv Paul Codrea a preluat echipa ca antrenor principal, au fost modificări și la nivelul staffului tehnic. Singurul care a plecat însă din club de tot e Srgian Luchin, iar fostul fundaș central inclusiv la echipa națională a declarat că la Poli era un deficit major de comunicare.

Srgian Luchin a plecat și de la echipa de juniori a Politehnicii

Luchin fusese numit în timpul sezonului ”secund” al lui Octavian Benga, însă nu stătea pe bancă. Impedimentul principal era licența, pe care încă nu o are pentru a fi ”secund” la nivelul Ligii 2. El antrena și o grupă de copii la Poli, în tandem cu Tavi Popescu, rămas acum singur la club, din informații confirmate.

Interesant este că Luchin a declarat într-un interviu pentru Fotbal Vest că noua conducere nu comunica deloc cu stafful, asta până la plecarea lui Octavian Benga.

”S-a reluat campionatul, s-au jucat primele meciuri și așteptam din partea noii conduceri să ne spună un plan de viitor. Știam că ne îndreptăm spre Liga 3, dar nu a venit nimeni să ne spună un proiect până în vară, din vară încolo. Ne-am dat seama că nu suntem susținuți, comunicarea a lăsat de dorit și am decis să facem un pas în spate”, a punctat Luchin, campion al României cu FCSB (2015) și CFR Cluj (2018), câștigător al Cupei României cu Dinamo (2012) și FCSB (2015), cât și de Cupa Ligii, cu FCSB (2015), și de Supercupă, cu Dinamo (2013).

Vorbește de antrenamente la o singură poartă

Luchin a avut accente de fatalism la răspunsurile la unele întrebări din interviul acordat pentru săptămânalul de fotbal. El a relatat că jucătorii din Liga 2 ai Politehnicii Timișoara s-au antrenat cu o poartă ruptă. ”Situația la club e însă foarte grea. Timp de trei luni am făcut antrenamente la o singură poartă. N-am avut două porți în 2023! O poartă era ruptă și ne-am rugat timp de trei luni de toți să ne-o repare”, a mărturisit fostul fundaș, originar din Timișoara.

Liga2.ro s-a interesat despre ce porți era vorba și vizate sunt cele de la stadionul ”Dan Păltinișanu”, nu de la Știința sau Baza Sportivă 2, bazele Universității Politehnica. În ceea ce privește ”Marele Oval”, Poli prefera să se antreneze acolo, dar trebuie precizat că autoritățile au spus că nu se vor mai face investiții, deoarece urmează, cândva, demolarea.

Paul Codrea spune că vorbea mereu cu Benga

Liga2.ro i-a cerut lui Paul Codrea să comenteze declarațiile, iar fostul internațional a spus că Luchin a decis să plece, fără să i se sugereze ceva. ”Nu știu la ce se referă. Eu am fost aproape zi de zi la stadion. Când eram acolo am vorbit mereu cu Tavi. Cu Luchin am vorbit mai puțin, dar cred că Tavi era cel mai important. El (n.r. Luchin) nu a vrut să rămână”, a spus Codrea.

Luchin a fost, la fel ca managerul general Costel Pantilimon, un jucător emblematic în perioada Politehnicii conduse de Marian Iancu.

Au revenit oamenii lui Uhrin!

Altfel, sunt schimbări și la antrenorul cu portarii. Mădălin Smaranda nu mai e la prima echipă, dar a rămas acolo de unde și venise când la echipa mare revenise Benga, și anume, la Centrul de copii și juniori al clubului.

Dragoș Picu a apărut la echipă la meciul cu FK Miercurea Ciuc, fără a fi trecut pe raportul de joc, căci echipa nu a avut antrenor cu portarii pe bancă.

Pentru a fi trecut pe bancă e însă nevoie și de contract semnat și de ID-ul venit de la București, de la FRF.

Pe lângă Picu, și preparatorul fizic de pe vremea lui Dusan Uhrin, Remus Datcu, a revenit de vreo două săptămâni. El lucrează în tandem cu Miodrag Todorov, rămas din vechiul staff și care a figurat pe raport la partida de duminică.

Paul Codrea a confirmat că nu vor fi alte schimbăr în stafful său. Poli Timișoara mai are de disputat patru jocuri în acest sezon de Liga 2, în cazul în care nu reușește printr-o minune să prindă barajul de menținere, astfel va mai avea încă două partide oficiale în încercarea de a se salva de la retrogradare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 07 Apr. 2023, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă