Situație inedită la ACS Poli: trei jucători au primit „liber”. Motivul care a dus la această decizie și cum o explică antrenorul Valeriu Răchită

Situație inedită la ACS Poli: trei jucători au primit

Miercuri, în a doua zi de antrenamente a „lanterne roșii” a Ligii 2 ACS Poli, clubul a făcut un anunț mai puțin obișnuit în fotbalul românesc. Alb-violeții au anunțat că trei jucători au „liber” până la 1 februarie, deoarece nu au acceptat condițiile de renegociere a contractelor. Antrenorul Valeriu Răchită spune că nu vor fi singurele plecări, dar și că alți cinci fotbaliști din lot s-au conformat renegocierilor.

Cei trei sunt portarul Mădălin Smaranda, fundașul central Cristian Melinte și fundașul dreapta U21 Denis Haruț. „În urma eșuării negocierilor privind noile condiții contractuale, jucătorii Mădălin Smaranda, Denis Haruț și Cristian Melinte vor avea program liber până pe 1 februarie. Ulterior, clubul le va pune acestora la dispoziție condiții corespunzătoare de pregătire”, este anunțul oficial al clubului ACS Poli.

Răchită spune că nu a vrut să dea pe nimeni afară.

În prima parte a sezonului aflat în desfășurare, Smaranda a apărat în 9 meciuri, Melinte, care a fost în multe rânduri și căpitan, a fost folosit în 15 jocuri, perioadă în care a dat și un gol, în timp ce Haruț a avut 20 de apariții pe gazon.

Cei trei nu au acceptat să li se scadă salariile

Antrenorul a explicat că jucătorilor li se propusese o corelare a veniturilor cu situația fotbalistică. „Am avut o listă de opt jucători chemați la renegociere. Cinci dintre ei au acceptat condițiile, ei trei nu. Nu am vrut să-i dau afară. Plecări mai pot apărea. Zilele acestea au venit și patru-cinci jucători care fuseseră împrumutați la Giarmata și Ghiroda, și au și plecat. Pentru mine, orice antrenament e o selecție”, a declarat Răchită pentru Liga2.ro.

Valeriu Răchită spune că „liberul” e regulamentar

Practic, până la 1 februarie cei trei nu pot veni la antrenamentele echipei, timp de două săptămâni. De asemenea, nu intră nici în planul pentru cantonamentul din Antalya, care începe tot de la 1 februarie.

„Ei, zilele acestea sunt liberi. Conform regulamentului de ordine interioară al clubului, obiectivul e salvarea de la retrogradare. Conform regulamentelor FRF, jucătorii pot fi sancționați când echipa nu e în obiectiv. De la 1 februarie, dacă nu accepta condițiile, vor avea antrenor, terenuri de antrenament, toate condițiile să se pregătească”, a mai precizat Răchită.

Antrenorul spune că vineri vor sosi noi jucători la ACS Poli Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Pe aceeași temă