ASU Poli trimite și ea un jucător în Danemarca, la echipa unde a semnat utistul Adrian Petre. Timișorenii au ales să meargă în cantonament la Săcele

ASU Poli nu va mai efectua cantonamentul de vară în afara țării, în Austria, Slovenia sau Serbia, așa cum își dorea inițial, ci la Săcele, în județul Brașov. În perioada 11-22 iulie, echipa antrenată de Bogdan Andone se va pregăti în centrul României, acolo unde și-a stabilit și patru meciuri amicale.

Până la cantonamentul de la Săcele, timișorenii vor continua să se antreneze pe plan local și să selecteze din jucătorii pe care îi au în pregătiri. În această săptămână, pe arena „Știința” sunt programate două jocuri amicale. Miercuri, de la ora 18:00, întâlnesc pe Avântul Periam (Liga a 4-a Timiș), iar sâmbătă, de la ora 11:00, va întâlni Timișul Șag (Liga a 4-a Timiș). Sâmbăta trecută, ASU Poli a câștigat cu 11-0 meciul amical cu Unirea Jimbolia, un alt adversar de slabă calitate.

În cantonamentul de la Săcele sunt programate următoarele amicale:

  • miercuri, 12 iulie, ora 18:00 (stadion „Electroprecizia”, Săcele): Precizia Săcele (L4 Brașov) – ASU Poli
  • sâmbătă, 15 iulie, ora 10:00 (arena Hărman): AFC Hărman (L3) – ASU Poli
  • miercuri, 19 iulie – se caută adversar
  • sâmbătă, 22 iulie, ora 10:00 (stadion „Electroprecizia”, Săcele): Olimpic Cetate Râșnov (L3) – ASU Poli

 

Teuț și Nicolescu nu mai continuă la Timișoara

În altă ordine de idei, ASU Poli nu se va mai baza în noul sezon pe Arthur Teuț și Bogdan Nicolescu. Mijlocașul din Târgu Mureș și-a încheiat contractul și nu a mai dorit să continue la Timișoara, în timp ce Nicolescu se întorce în Islanda. Țugui a vrut să plece și el, dar a fost convins să rămână, iar soarta lui Telescu va fi decisă în această săptămână.

„Nicolescu va pleca în Islanda din câte am înțeles și nu știe dacă va continua fotbalul la revenire. Țugui a vrut să plece, dar ieri am avut o discuție și va rămâne. Telescu a fost ieri la antrenament și azi și mâine domnul Andone încearcă să definitiveze lotul. Chiar dacă a renunțat la o serie de trialiști, ieri erau tot 31 la antrenamente. Teuț e caz închis, nu mai vine. Era la final de contract…”, a spus, pentru PressAlert, managerul sportiv Marius Cociu. La capitotul noutăți certe sunt până acum trecuți doar atacantul Marius Staicu și mijlocașul Alin Ignea.

Sorescu l-ar putea urma pe Adrian Petre la Esbjerg, în Danemarca

La plecări are șanse să fie trecut și Deian Sorescu, mijlocaș legitimat în ultimele etape ale sezonului trecut. Deși a semnat un contract până în vara lui 2018 cu echipa timișoreană, jucătorul a fost lăsat să plece să dea probe la echipa din Danemarca unde tocmai s-a transferat golgheterul UTA-ei, Adrian Petre. Sorescu are o săptămână la dispoziție să îi convingă pe danezii de la Esbjerg, retrogradați în Liga 2, de calitățile sale.

„Avem o înțelegere că dacă pleacă în această vară clubul trebuie să primească o anumită sumă de bani… Nu e la nivelul lui Adrian Petre. O sumă care e un ajutor reciproc”, a mai spus Cociu. Petre s-a transferat la Esbjerg în schimbul a aproximativ o jumătate de milion de euro.

Altfel, Bogdan Andone nu îi va avea în stafful tehnic pe antrenorul cu portarii Dragoș Picu și preparatorul fizic Remus Datcu, ambii luând decizia să plece din cauza salariilor mici. În schimb, antrenor secund a venit Gabriel Vochin. În plus, în cadrul clubului a fost cooptat și Aurelian Băbuțan, în compartimentul organizatoric, acolo unde va face echipă cu Zoli Feher. Băbuțan a fost ultima dată în stafful echipei Gloria Progresul Bistrița, desființață de mai bine de un an, iar în cariera sa a mai trecut și pe la FC Brașov, Concordia Chiajna sau Săgeata Năvodari.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Druckeria

Pe aceeași temă