Noul Petrolul a rămas în aer! Răchită nu se mai implică în acțiunile de înființare a unei noi echipe în Ploiești

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 12:01 Liga 2
Noul Petrolul a rămas în aer!** Răchită nu se mai implică în acțiunile de înființare a unei noi echipe în Ploiești

De unde se discuta de cel puțin două proiecte fotbalistice în Ploiești, dintre care unul coordonat de Valeriu Răchită, altul sub „titulatura” Petrolul 52, plus alte „variante de lucru”, se pare că, până la urmă, fotbalul ploieștean va intra într-un fel de „eclipsă”, urmând să aflăm curând dacă va mai vedea „lumina” în noul sezon competițional!

Deocamdată, rămâne cert faptul că niciuna dintre structuri nu a făcut vreun pas concret (buget alocat, antrenor, lot de jucători, antrenamente) pentru a activa la nivelul Ligii A Prahova măcar, pentru că, ieri, pentru Liga a III-a, a expirat termenul de înscriere și nu există informații că există vreo solictare din partea structurilor mai sus enunțate.

Apoi, aseară, s-a „anulat” și prognozata întâlnire cu oamenii de afaceri locali, pe care consilierul primarului Dobre – Valeriu Răchită o inițiase, și care-și derulase alte câteva episoade anterioare, fără rezultate concrete…

În plus, însuși Răchită a „bătut în retragere”, anunțând că simte că… „nu are rost să încerc să conving eu pe unii și alții despre un anumit proiect. Consider că eu am reușit acest lucru în trecut, acum o să stau pe margine și aștept proiectele altora, indiferent care sunt ele, cine le susține, etc. Îmi doresc să mă implic doar în salvarea Centrului de Copii și Juniori” – a anunțat Vivi.

Și Primăria Ploiești a emis, aseară, un comunicat de presă pe această temă în care se precizează: „Domnul Valeriu Răchită, consilierul pe probleme de sport al primarului, nu se va mai implica în acțiunile privind înființarea unei noi echipe de fotbal. Neînțelegerile dintre suporteri, dar și articolele defăimătoare la adresa sa din ultimele zile, l-au determinat pe domnul Răchită să ia această decizie, nedorind să perturbe în nici un fel demersurile întreprinse pentru înființarea noii echipe de fotbal Petrolul” – se arată în comunicat.

„Rămân același om apropiat de fotbal și de sport, dar mă voi concentra mai mult pe activitatea copiilor și juniorilor. Îmi doresc ca Petrolul să joace cât mai curând la Ploiești și să ne vedem pe stadion susținând cu mândrie echipa de suflet a orașului”, a fost reacția lui Valeriu Răchită.

Juniorii ar urma să treacă la CSM

Grupele de copii și juniori ale Petrolului – club intrat în faliment, care nu a mai depus nicio solicitare de înscriere în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, ar urma să treacă la CSM Ploiești, și să activeze la nivel județean, lucru care, oricum, înseamnă, din punct de vedere sportiv un mare pas înapoi.

Oricum, salvarea acestora este mai importantă decât nivelul competițional, dar, rămâne de văzut și de unde se vor găsi bani, în bugetul CSM-ului, care, oricum, este „la cote de avarie” pentru a susține aceste grupe noi (înscrieri competiție, baremuri arbitraj, transport, condiții de antrenament, materiale sportive etc) precum și salariile antrenorilor care se vor „muta” de la Petrolul la clubul municipalității.

Sursa: Ziarul Prahova

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă