Noul administrator special al clubului Dinamo, optimist că poate reduce drastic datoriile echipei și spune cum va face acest lucru: ”«Haircutul» este posibil”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2022, 15:24 Liga 2
Noul administrator special al clubului Dinamo, optimist că poate reduce drastic datoriile echipei și spune cum va face acest lucru: ”«Haircutul» este posibil”

Noul administrator special al clubului Dinamo, Vlad Iacob, spune că știe cum trupa din ”Ștefan cel Mare” ar putea scăpa de mare parte din datoria pe care o are în acest moment, care pune în pericol continuarea activității pentru mult timp.

Potrivit lui Iacob, Dinamo e datoare 8 milioane de euro, însă suma ar putea scădea vertiginos până la circa 1,8 miilioane.

Vlad Iacob spune că știe cum să reducă simțitor datoriile clubului Dinamo

Prezent în studio la PRO Arena, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport, noul conducător al clubului Dinamo este optimist că va reuși să pulverizeze mai mult de trei sferturi din datoria actuală și a explicat cum ar putea face acest lucru.

”Foarte optimist (n.r. – întrebat dacă este optimist că Dinamo va reduce din datorii). O asemenea scădere destul de uzuală în cadrul procedurilor de insolvență. Practic, activul companiei este evaluat de către un evaluator autorizat și dacă activul nu permite decât acoperirea unei părți a masei credale, «haircutul» este posibil. Practic cât timp cutuma este în felul următor: cât timp creditorii pot obține cu un euro sau un leu mai mult decât ar face-o dacă clubul ar intra în faliment, iar activele sale ar fi lichidate, procedura de insolvență poate continua. Bineînțeles cu acceptul creditorilor, dar, cât timp se pot încasa mai mulți bani, judecătorii sindici aprobă astfel de tăieri ale datoriilor.

Datoriile totale ale cluburilor sunt în jur de 8 milioane, de la masa credală sunt de aproximativ șapte, iar acestea pot ajunge undeva pe la valoarea de 1.8, 1.9 milioane”, a spus Vlad Iacob.

Noul administrator special, prezentat de ofițerul de presă ca un mare suporter al echipei, s-a încurcat atunci când a fost întrebat câte titluri are Dinamo în palmares. Primul său răspunsul a fost 13, în loc de 18. 13 Cupe ale României a câștigat echipa alb-roșie, în timp ce titluri de campioană are 18.

Dorin Șerdean e principalul acționar, DDB are puțin peste 20 la sută din acțiunile clubului Dinamo

Vlad Iacob a spus și cine este în acest moment principalul acționat al clubului Dinamo.

”Acționarul majoritat în momentul de față este compania Lotus, deținută în totalitate de Dorin Șerdean. El este acționarul majoritar, potrivit documentelor. DDB are puțin peste 20 la sută din acțiunile clubului. Mai este domnul Badea cu peste 7 la sută din acțiuni și mai este și domnul Cornel Dinu, care deține o acțiune în cadrul clubului”, a declarat la PRO Arena administratorul special, tot el spunând și că Ionuț Negoiță, fostul patron, ”nu mai are nicio legătură cu clubul Dinamo”.

În conferința în care a fost prezentat la Dinamo, Vlad Iacob spunea despre Ionuț Negoiță că a permis echipei să folosească clădirea renovată de la baza sportivă din Săftica, după ce, la un moment dat, s-a aflat că fostul patron luase decizia de a-i evacua pe dinamoviști de acolo.

”Domnul Negoiță a fost un investitor și un partener pentru clubul Dinamo pentru o perioadă bună. Domnul Negoiță înțelege situația grea în care clubul se află și își dorește să ajute. Așteptările domnului Negoiță au fost rezonabile și îi mulțumim pentru asta”, a spus Vlad Iacob, completându-l pe Ovidiu Burcă, care spusese următoarele: ”Chiar și ieri Vlad a discutat cu domnul Negoiță, ne-a asigurat de tot ajutorul dumnealui, de tot sprijinul. Cred că de luni (n.r. – de astăzi, 25 iulie) lucrurile vor intra într-o normalitate cu privire la baza de pregătire de la Săftica.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-arata-terenul-din-stefan-cel-mare-inaintea-startului-ligii-2-atmosfera-din-groapa-e-dezolanta-bancile-de-rezerva-sunt-rupte-de-pe-scaune-a-fost-smulsa-sigla-19238386

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-in-sfarsit-victorie-dinamo-primul-succes-in-amicale-a-trecut-la-limita-de-o-echipa-din-liga-3-dar-a-primit-gol-dupa-o-eroare-a-unui-jucator-aflat-in-probe-19238327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ovidiu-burca-este-noul-antrenor-al-echipei-dinamo-19238096

Marius ANGHEL 25 Jul. 2022, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă