Vestea momentului pentru ”câini”: a fost depus noul Plan de reorganizare de la Dinamo! Tăiere de 5 milioane de euro! Creanțele curente, bomba cu ceas | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 16 Mar. 2023, 14:32 Liga 2
Vestea momentului pentru ”câini”: a fost depus noul Plan de reorganizare de la Dinamo! Tăiere de 5 milioane de euro! Creanțele curente, bomba cu ceas | EXCLUSIV

Noua miză în ”Ștefan cel Mare”, după ce echipa a bifat calificarea în play-off-ul Ligii 2 și speră să promoveze în SuperLigă, a fost bifată.

Conform informațiilor ProSport, administratorul judiciar a depus noul Plan de reorganizare de la Dinamo. Pentru a deveni funcțional, acesta trebuie votat de Adunarea Generală a Creditorilor și, mai apoi, aprobat de judecătorul sindic.

Noul plan de reorganizare de la Dinamo a fost depus! Tăiere de 5 milioane de euro!

La Dinamo, în ultimii ani, se fac planuri… de reorganizare judiciară. SC Dinamo 1948 SA traversează a doua insolvență din istorie, după cea din era Negoiță, din perioada 2014-2015. După ce „câinii” au intrat, din nou, în reorganizare judiciară, au urmat multe multe războaie de gherilă duse în sălile de tribunal.

Pe acest front, RTZ&Partners SPRL, administratorul judiciar cu drept de supraveghere al SC Dinamo 1948 SA, a semnat strategia prin practicienii Claudiu Balog, Alexandru Zăvăleanu. Totul sub coordonarea lui Răzvan Zăvăleanu, oficialul care și-a asumat partea de comunicare.

După ce Red&White a preluat acțiunile Lotus și a devenit, astfel, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, noii șefi de la Dinamo și-au fixat următorul obiectiv. Conceperea unui nou plan de reorganizare prin care datoriile de la masa credală să fie reduse semnificativ. Pentru acest lucru a fost nevoie de mai multe runde de discuții cu reprezentanții RTZ.

La conferința de prezentare a Red&White, Răzvan Zăvăleanu a evitat să răspundă la întrebarea legată de strategia judiciară.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo
Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo

Noul plan propus de RTZ reduce masa credală de la 7,4 milioane de euro, la aproximativ 1,4 milioane de euro

În acest moment, conform „Tabelului definitiv actualizat al creditorilor”, pe care RTZ l-a depus la începutul lunii la Tribunalul București, creanțele de la masa credală pe planul funcțional au o valoare de 37.268.955 lei, aproximativ 7,4 milioane de euro.

Prin noul plan se dorește reducerea acestei sume la 1,4 milioane euro, marii perdanți urmând a fi creditorii de la categoria chirografari, cei care, conform planului de reorganziare activ, își primesc banii, în ultimul trimestru (anul 2024), în pondere de 100%. În noul plan, cu siguranță, chirografarii nu vor mai fi plătiți deloc, iar „economia” făcută ar urma să fie de aproximativ 5 milioane de euro!

  • 24.956.076 lei (aproximativ 5 milioane euro) reprezintă creanța totală înscrisă la categoria chirografari, categoria defavorizată conform noului plan

Presiunea creanțelor curente la Dinamo! La data de 3 aprilie, judecătorul sindic judecă cererile de faliment

Foarte important! În acest „bilanț” financiar, care este agățat de planul actual, nu sunt trecute datoriile curente, mai multe firme, instituții, foști jucători, antrenori sau angajați având formulate cereri de creanță curentă în fața judecătorului sindic, cu amenințarea neverosimilă a falimentelui. Este vorba de peste un milion de euro, aproximativ 1,3 milioane, bani care trebuie achitați cu celeritate.

De precizat că la acest capitol intră, într-un cuantum important și împrumuturile colectate de SC Dinamo 1948 SA în perioada de insolvență, dar și banii pe care adminsitratorul judiciar trebuie să-i primească pentru supravegherea insolvenței de la Dinamo. Până în momentul de față, RTZ nu a încasat niciun leu!

  • 3 aprilie este data următorului termen fixat de judecătorul sindic în procesul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA
  • 1,3 milioane euro reprezintă valoarea creanțelor curente strânse în perioada insolvenței, bani care trebuie achitați cu celeritate

Urmează votul din Adunarea Generală a Creditorilor a clubului Dinamo și aprobarea de către judecătorul sindic

Dar să revenim la noul plan și la vestea bună pentru fanii dinamoviști și, de ce nu, pentru cei care doresc să investească la Dinamo. Șefii Red&White au precizat că vor încerca să coopteze și alți oameni de afaceri în societatea care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al clubului. ProSport.ro a informat că milionarii Gheorghe Manole și Claudiu Florică au primit propuneri în acest sens din partea lui Andrei Nicoelscu.

Noul plan de reorganizare, al treilea conceput de RTZ de la declanșarea insolvenței, se întinde până la finalul lui 2025 și urmează să fie votat, în cel mai scurt timp, în Adunarea Generală a Creditorilor, mai precis la începutul lunii Aprilie. Apoi, în cazul unui vot favorabil în AGC, judecătorul sindic are ultimul cuvânt, aprobare sau respingerea planului.

La sfârșitul lunii decembrie, Tribunalul București a respins planul modificat înaintat de RTZ și contestat de Dorin Șerdean, Cornel Țălnar și ACS FC Dinamo (Dinamo – Badea), iar administratorul judiciar s-a adresat Curții de Apel București. Rămâne de văzut dacă Răzvan Zăvăleanu și echipa lui vor renunța la acest apel sau procedurile vor merge în paralel.

ProSport a aflat că în ultimele zile au existat discuții intense între reprezentanții Red&White și Asociația Peluza Cătălin Hîldan, cel mai important creditor al SC Dinamo, pentru ca noul plan să aibă susținerea APCH. Din câte se pare, asociația care gestionează banii colectați din programul Doar Dinamo București, prin președintele Elyass Bucurică, a acceptat să susțină noul plan.

Cătălin MUREȘANU 16 Mar. 2023, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă