Răzvan Zăvăleanu, anunț îngrijorător despre situația economică de la Dinamo: ”Un orizont minim până la care putem rezista e primăvara anului viitor”

Răzvan STÎNGĂ 24 Sep. 2022, 14:36 Liga 2
Răzvan Zăvăleanu, anunț îngrijorător despre situația economică de la Dinamo: ”Un orizont minim până la care putem rezista e primăvara anului viitor”

Dinamo doar reușește să se mențină pe linia de plutire cu banii care intră în conturi lunar, dar situația datoriilor rămâne în continuare una complicată, iar clubul are de plătit sume mari de bani. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a vorbit deschis despre situație.

Răzvan Zăvăleanu nu e foarte optimist în privința situației de la Dinamo

”Câinii” nu au probleme cu plățile lunare, dar sumele de bani datorate, care au băgat clubul în insolvență, sunt în continuare la un nivel ridicat, motiv pentru care Răzvan Zăvăleanu a și atras atenția asupra modului în care va arăta echipa în viitorul nu foarte îndepărtat.

La cum se prezintă în acest moment situația, Dinamo mai poate rezista, atenție, până în primăvara anului următor! Este concluzia sumbră trasă de Răzvan Zăvăleanu recent, care face apel la importanța găsirii unor variante pentru ca Dinamo să aibă și alte surse de venit periodic.

Va găsi Dinamo sponsori? Răzvan Zăvăleanu speră ca situația să devină mai bună

Situația e una complicată, pentru că echipa tot face apel la această nevoie, în speranța că va fi auzită de anumiți oameni de afaceri sau de sponsori, dar acest lucru nu se întâmplă. E greu de crezut că va veni cineva la Dinamo acum, în Liga 2, echipa fiind pe ultimele locuri în campionat, dacă punem în balanță că asta nu s-a întâmplat nici când formația era în prima divizie și avea garantată o anumită sumă de bani din drepturile TV.

Noi am reușit să ținem echipa pe linia de plutire, s-a încheiat un contract cu un nou sponsor, au mai venit bani de la alți susținători ai echipei, s-au mai încasat bani din transferul lui Sorescu, iar acum salariile sunt la zi la echipă, cât și la personalul administrativ.

Asta nu înseamnă că problemele financiare s-au rezolvat. Mai sunt bani cu care se pot organiza meciuri, se poate ține clubul în viață, se pot plăti salarii, dar asta nu înseamnă că astea nu se termină, deci așteptăm un investitor cât mai repede. Cred că un orizont minim până la care putem rezista este primăvara anului viitor, dar depinde de ce cheltuieli zilnice mai avem.

S-a eșalonat datoria la bugetul de stat, s-au luat măsuri care ajută la încasarea de bani mai mulți din publicitate. Dar la momentul la care va trebui să plătim sumele din planul de reorganizare, dacă nu apare un investitor, nu vor fi fondurile necesare”, a spus Răzvan Zăvăleanu la DigiSport.

Dinamo trebuie să-i achite 48.000 de euro lui Dario Bonetti 

Una dintre problemele pe care Dinamo le are pe cap este aceea cu fostul antrenor Dario Bonetti, căruia trebuie să îi achite o sumă importantă de bani, 48.000 de euro, echivalentul a opt salarii. Sentința a fost dată de Tribunalul București, la finalul lunii iulie.

Răzvan Zăvăleanu a vorbit despre situația dintre Dinamo și italian:

Nu i-am plătit nimic lui Bonetti deocamdată. Doar am fost obligați de instanță să o facem. Există o procedură, noi am depus un raport la judecătorul sindic, iar acest raport a fost contestat de PCH, în calitatea sa de creditor.

Noi trebuie să respectăm legea, dincolo de ce credem despre o situație sau alta. Dacă mă întrebați personal, Bonetti ar fi trebuit să aducă bani de acasă, nu să-i dea Dinamo lui.

Pentru munca prestată și-a luat banii până la ultimul leu. Mai departe, vorbim despre salarii pentru munca pe care n-a prestat-o. Și nu e corect să-i primească, dar probabil îi va primi dacă asta spune judecătorul. Asta e situația”.

Dinamo, amical cu Concordia Chiajna

Dinamo are două eșecuri la rând în campionat. După victoria cu Concordia Chiajna, scor 1-0, a cedat în fața Stelei, scor 1-2, iar apoi în fața Gloriei Buzău cu același scor, 1-2.

Dinamo va juca și ea în Cupa României, în play-off, cu Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu, joi, 29 septembrie, de la ora 21:30.

”Câinii” încearcă să îmbunătățească jocul cât pot în aceste zile, dat fiind faptul că Liga 2 este întreruptă pentru partidele echipelor naționale. Vineri, Dinamo a jucat un meci amical cu Concordia Chiajna, la Chiajna, scor 0-0.

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Sep. 2022, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă