Noii antrenori ai CS Mioveni, prezentați oficial. Constantin Schumacher: ”Sperăm ca acest mixt să fie de bun augur și să putem face față cu brio la Liga 2.” Președintele Olteanu s-a speriat când a văzut programul echipei

Marius ANGHEL 26 Jul. 2023, 17:40 Liga 2

Constantin Schumacher, Andrei Mărgăritescu și Iulian Tameș, noii antrenori ai echipei CS Mioveni, și-au exprimat optimismul că vor reuși rezultate importante cu trupa argeșeană care în această vară a fost nevoită să schimbe major în lot după ce a retrogradat din prima ligă.

Obiectivul Mioveniului este menținerea în Liga 2, o clasare între locurile 8 și 12, după cum a spus președintele Consiliului Director Dumitru Olteanu, cât și promovarea a cât mai mulți tineri jucători din cadrul clubului.

Constantin Schumacher: ”Ne dorim să facem doar lucruri bune aici, la Mioveni”

În cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial, antrenor principal al CS Mioveni, Constantin Schumacher, a transmis că nu-i va fi ușor să îndeplinească obiectivele pe care le are trasate, dar va face tot posibilul.

”Sunt bucuros că fac parte din acest grup. Noi, ca și staff nou, suntem fericiți că facem parte din acest grup, ne dorim să facem doar lucruri bune aici, la Mioveni. Știu că echipa vine după o perioadă grea, retrogradarea în Liga 2-a, dar cu dorința noastră, cu ambiția noastră, cu tinerețea noastră și cu dorința jucătorilor sperăm ca această echipă să aibe niște lucruri noi, niște automatisme, combinând jucătorii care au rămas de la echipa de Liga 1 cu jucătorii tineri pe care îi promovăm de la Centrul de copii, sperăm ca acest mixt să fie de bun augur și să putem face față cu brio la Liga 2. Nu va fi ușor, știm acest lucru, dar vom face tot posibilul să ne atingem obiectivele și să putem să promovăm câți mai mulți jucători tineri la echipele fruntașe din campionatul intern”, a spus Schumacher.

Andrei Mărgăritescu și Iulian Tameș, la prima experiență ca antrenori secunzi în Liga 2

Din stafful său fac parte antrenori secunzi Andrei Mărgăritescu și Iulian Tameș, ambii aflați la debut în Liga 2 în noua postură. Și aceștia au fost prezenți la conferință. Nu a fost prezent, însă, Iulian Ilie, antrenor cu portarii, singurul care a rămas la echipă din stafful vechi.

”Atât eu, cât și Andrei suntem la prima experiență la Liga a 2-a, le mulțumim celor din conducere că s-au gândit la noi și că putem face parte din acest staff. Suntem foarte încrezători în ceea ce vom face la această echipă și cred eu că o să se vadă pe teren acest lucru”, a declarat Tameș.

”Este o provocare. Eu am terminat și ca jucător aici, la Mioveni. Cunosc ambițiile care sunt aici, la club, și chiar dacă anul acesta este ca obiectiv reconstrucția și salvarea de la retrogradare știu că se vrea mult mai mult. Ca obiectiv este să putem să ridicăm competența jucătorilor prin muncă și antrenamente și să putem să-i motivăm, că nu este ușor o retrogradare. Am acceptat această provocare, sperăm să muncim zi de zi și să se vadă acest lucru. Vreau să le mulțumesc că s-au gândit la noi și au încredere și cu răbdare cred că vom face treabă bună”, a spus și Mărgăritescu.

Schumacher e încrezător înaintea începutului de foc în Liga 2: ”Este mult mai ok că le întâlnim la început”

CS Mioveni va începe sezonul cu un meci pe teren propriu în fața celor de la Gloria Buzău. Ulterior, în primele cinci etape, va mai juca cu Campionii FC Argeş (în deplasare acasă), Unirea Slobozia (acasă), Ceahlăul Piatra Neamţ (deplasare) și CSC Dumbrăvița (acasă).

Va fi un debut de foc, contra a trei, chiar patru echipe care țintesc accederea în play-off și promovarea.

Schumacher a fost pus să spună ce părere are despre acest început de sezon. ”Este un început greu, pentru că sunt clar echipe care trag la promovare, dar, până la urmă, tot trebuia să ne întâlnim în acest parcurs de campionat și pentru mine este mult mai ok că le întâlnim la început, pentru că nu sunt formate, nu și-au format încă automatismele de joc și cred că pentru noi este de bun august începutul de campionat. Lotul nostru este un mix și sper ca prin ceea ce facem noi la antrenamente și cu dorința lor să facem cât mai multe lucruri bune pentru ca această echipă să fie cât mai sus”, a vorbit antrenorul principal, care a fost întrebat și cum i se pare competiția: ”Campionatul este greu, cu echipe care au făcut multe transferuri, cu jucători din Liga 1. Multe echipe, cum e Buzău, Chiajna, FC Argeș, și-au adus jucători cu sute de meciuri prin Liga a 2-a și Liga 1. Avem avem și noi patru jucători care au jucat la Liga 1.”

Dumitru Olteanu, despre primele meciuri ale Mioveniului în Liga 2: ”M-am cam speriat puțin”

În schimb, președintele CD Dumitru Olteanu a spus că s-a speriat în momentul în care a văzut primii adversari pe care îi va întâlni CS Mioveni în acest sezon.

”Programul e dificil. Când am văzut tragerea la sorți, echipele pe care le vom întâlni în primele patru etape, m-am cam speriat puțin, sincer, dar, după aceea, văzând și meciurile lor amicale, știu că nu le va fi ușor nici lor. Au adus jucători mulți, până îi vor integra în lot ritmul de joc, probabil, nu va fi cel normal. Eu sunt încrezător că ne vom descurca în aceste prime etape, vom ieși onorabil și, ușor-ușor, vin și alte meciuri, cu adversare de calibrul nostru și sper, sunt sigur că vom reuși să îndeplinim cele două obiective. Unul, de a promova tineri jucători din Centrul de copii, la echipa mare, și al doilea, de a ne situa undeva la mijlocul clasamentului, fără probleme vizavi de retrogradare”, a transmis Olteanu.

În această perioadă de pregătire de vară, CS Mioveni a disputat până acum șase meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite, 0-2 cu CSM Slatina, 2-1 cu Progresul Spartac, 0-0 cu Corvinul Hunedoara și 0-1 cu Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-victorie-la-limita-in-amicalul-cu-cs-mioveni-19278102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-a-schimbat-presedintele-executiv-constantin-stancu-a-explicat-motivul-pentru-care-a-renuntat-la-aceasta-functie-dupa-zece-ani-si-ce-va-face-in-continuare-directorul-de-marketing-noul-19278065

Marius ANGHEL 26 Jul. 2023, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă