„Noi, Reșița și Balotești ne batem pentru a supraviețui. Una dintre noi va retrograda.” Brîndescu își atenționează jucătorii că lupta pentru salvare încă nu s-a încheiat

Marius ANGHEL 02 Mar. 2017, 19:56 Liga 2

ASU Poli a debutat cu un egal în partea a doua a sezonului Ligii 2, după 2-2 la Suceava cu Foresta, iar primul meci oficial din 2017 în fața propriilor suporteri îl va desfășura împotriva echipei care a dat jos UTA Bătrâna Doamnă de pe locul promovabil direct. Dacia Unirea Brăila va fi adversarul timișorenilor sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul Știința, iar antrenorul bănățenilor, Sorin Brîndescu, e convins că jucătorii săi nu vor avea o misiune ușoară în fața brăilenilor.

„E primul nostru meci acasă. Dorim să îl onorăm și să îl câștigăm. Dar va fi foarte greu. Brăila, deși a pierdut câțiva jucători și s-au plâns puțin toată iarna, a făcut un meci bun cu UTA, a câștigat, vine cu un moral bun la Timișoara. Un moral bun avem și noi după remiza de la Suceava, însă ar fi fost și mai bun dacă am fi câștigat acolo. Va fi un meci care pe care și ne dorim să vină cât mai multă lume la meci, să ne susțină, să ne încurajeze, să ne împingă de la spate, pentru a putea obține cele trei puncte. Terenul se prezintă chiar foarte bine, iar la meci ne dorim să se prezinte și mai bine. De aceea, mâine ne-am propus să-l tăvălugim și să-l aranjăm puțin”, a declarat, citat de Druckeria, Brîndescu în conferința de presă premergătoare partidei ce va conta pentru etapa a 23-a a Ligii 2.

„Să nu ne relaxăm decât în momentul în care suntem matematic salvați de la retrogradare”

Antrenorul Politehnicii i-a urmărit pe brăileni în meciul cu UTA. „Au jucători rapizi, iar în tur ne-au pus probleme chiar cu astfel de jucători. Au pierdut de atunci câțiva jucători de atac, dar au improvizat bine, cu Roșu, de pildă, care a dat două goluri infiltrat în apărarea UTA-ei. E un jucător ce provine din mijlocaș și acoperă foarte bine multe zone ale terenului și e imprevizibil”, a afirmat Sorin Brîndescu, care și-a atenționat jucătorii că salvarea de la promovare încă nu este realizată: „Sperăm să nu ne relaxăm decât în momentul în care suntem matematic salvați de la retrogradare. Toată lumea spune că dacă s-au retras alte două echipe, nu se mai pune problema de retrogradare, iar restul campionatului va fi ca o serie de amicale. Nu e deloc așa, pentru că noi, Reșița și Balotești ne batem pentru a supraviețui. Una dintre noi va retrograda și sperăm să nu fim noi acea echipă”, a mai spus Brîndescu.

Pentru meciul de sâmbătă cu Dacia Unirea, ASU Poli nu va conta pe Ungureanu și Taub, nerefăcuți, în timp ce Telescu și Neamțu s-au antrenat normal în ultimele zile și sunt pregătiți de joc.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 02 Mar. 2017, 19:56 Liga 2
Pe aceeași temă