Noi promisiuni la Dunărea Călărași, înainte de meciul decisiv pentru accederea la barajul pentru Liga 1. Ionel Ganea, portavocea președintelui CJ: ”Avem tot sprijinul pentru suplimentarea primei de promovare.” Când ar putea fi plătite salariile restanțe pe tot anul 2021

Marius ANGHEL 21 May. 2021, 13:29 Liga 2
Noi promisiuni la Dunărea Călărași, înainte de meciul decisiv pentru accederea la barajul pentru Liga 1. Ionel Ganea, portavocea președintelui CJ: ”Avem tot sprijinul pentru suplimentarea primei de promovare.” Când ar putea fi plătite salariile restanțe pe tot anul 2021

Play-off-ul Ligii 2, ediția 2020-2021, se încheie în acest weekend, duminică, 23 mai 2021, iar ultima necunoscută este a două echipă care merge la barajul de promovare în Liga 1.

Favorita este Dunărea Călărași, care are însă un meci greu pe terenul liderului. La Călărași, însă, se fac noi promisiuni pentru achitarea salariilor restante pe întregul an 2021, se anunță că primele câștigate până acum au fost plătite, dar și că jucătorii vor beneficia de o suplimentare a primei în cazul în care acced în primul eșalon.

Toate acestea sunt spuse de fostul internațional Ionel Ganea, directorul tehnic al Dunării, în numele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Dunărea Călărași a ținut în cărțile barajul FK Csikszereda, iar în ultima etapă și-ar putea pierde locul chiar în fața ciucanilor

U Craiova 1948 SA are asigurat locul 1 și titlul de campioană, Rapid va termina pe locul 2 și va promova și ea matematic în prima ligă, în timp ce CS Mioveni nu poate pica mai jos de locul 4, deci va merge la barajul de promovare. În schimb, pentru al doilea loc de baraj se luptă, indirect în ultima rundă, Dunărea Călărași și FK Csikszereda.

Etapa trecută, Dunărea a pierdut acasă chiar împotriva celor de la FK Csikszereda, scor 0-2, ratând, astfel, șansa de a rămâne inclusiv în lupta pentru locul 2, direct promovabil, rămânând doar cu opțiunea barajului și menținând în cărți formația din Miercurea Ciuc.

Trupa călărășeană va avea însă un meci dificil în ultima etapă, pe ”Ion Oblemenco”, cu liderul ”FC U” Craiova, unde îi trebuie cel puțin un egal pentru a rămâne pe locul 4, deci a ocupa a doua poziție care duce la barajul de promovare. În schimb, FK Csikszereda are nevoie de un succes acasă cu ASU Poli Timișoara, ultima clasată din play-off, pentru a spera la locul 4, dar are nevoie și ca Dunărea să piardă în Bănie.

  • În acest moment, CS Mioveni are 45 de puncte și joacă acasă cu Rapid, Dunărea Călărași e clasată pe locul 4, cu 43 de puncte, iar FK Csikszereda e pe poziția a 5-a, cu 41 de puncte. În caz de egalitate la final între Dunărea și Csikszereda, primul criteriu de departajare este numărul de puncte cu care s-a terminat sezonul regular, respectiv cu care s-a intrat în play-off. Dunărea este avantajată, fiindcă a avut 34 de puncte, față de 32, câte au avut ciucanii.

Ionel Ganea, promisiuni în numele lui Vasile Iliuță, înainte de ultimul meci al Dunării Călărași, decisiv pentru accederea la barajul pentru promovare

Interesant este și un alt lucru înaintea acestei ultime etape. De la Călărași, în această săptămână, apar declarații că problemele financiare se rezolvă. Asta după ce până acum jucătorii și antrenorii au protestat aproape înainte de fiecare joc, pentru a-și transmite situația dramatică în care se află. În acest an nu au fost plătiți deloc, în ciuda multiplelor promisiuni făcute de conducători, factorii politici locali.

Fostul internațional Ionel Ganea, antrenorul care a promovat Dunărea în Liga 2, acum director tehnic, a ieșit în față cu declarații promițătoare, joi, 20 mai. A spus că primele jucătorilor au fost plătite în întregime, dar și că președintele Consiliului Județean, instituția sponsor principal al clubului, a promis prime pentru promovare și achitarea restanțelor în luna iunie.

”Am discutat astăzi cu domnul președinte Vasile Iliuță și avem tot sprijinul pentru suplimentarea primei de promovare tuturor jucătorilor în funcție de meciurile jucate. Totodată, domnul președinte ne-a dat și o veste bună, și anume, faptul că proiectul de performanță s-a aprobat, iar în luna iunie vor fi plătite salariile restante jucătorilor și avem în continuare sprijin. Primele de joc au fost achitate în întregime”, a spus, pentru Ediția.eu, Ionel Ganea, cel care săptămâna trecută era luat peste picior de Eduard Grama, administrator public al primăriei Călărași, membru în Adunarea Generală a Asociaților clubului Dunărea Călărași. Antrenorul are rolul de a antrena, jucătorii de a respecta competiția, iar Ganea de a ajunge la serviciu!”, spunea Grama.

În ultima etapă, Dunărea Călărași și FK Csikszereda joacă duminică, 23 mai, de la ora 18:30, în deplasare la U Craiova 1948 SA, respectiv acasă cu ASU Poli.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-nu-toate-meciurile-se-disputa-in-acelasi-timp-desi-fiecare-poate-influenta-clasamentul-final-necunoscuta-a-doua-echipa-calificata-la-barajul-de-prom-19185985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-dunarii-calarasi-in-razboi-cu-grama-nici-primele-primise-n-a-fost-in-stare-sa-ni-le-plateasca-avem-familii-avem-rate-am-ajuns-la-limita-rabdarii-nu-se-vrea-p-19185046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducator-al-dunarii-calarasi-mesaj-pentru-contestari-situatiei-financiare-pe-care-o-traverseaza-echipa-rabdare-si-joc-de-glezne-antrenorul-cristian-pustai-taxat-si-el-19184748

Marius ANGHEL 21 May. 2021, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă