Dunărea Călărași are licență de Liga 1, avantajată de modificările făcute de FRF asupra regulamentului. Unul dintre conducătorii clubului a ieșit în lumină cu ironii

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 15:23 Liga 2
Dunărea Călărași are licență de Liga 1, avantajată de modificările făcute de FRF asupra regulamentului. Unul dintre conducătorii clubului a ieșit în lumină cu ironii

Cu restanțe salariale față de jucători și antrenori pe întreaga durată a acestui an, Dunărea Călărași nu a avut probleme în a obține licența pentru noul sezon de Liga 1, ediția 2021-2022, necesară în cazul în care va accede în această competiție fotbalistică.

A reușit acest lucru și datorită modificărilor din ”Regulamentul Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair Play Financiar” aprobate de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în ședința din 25 februarie 2021, pentru a sări în sprijinul echipelor care au înregistrat venituri mai mici față de anul precedent din cauza pandemiei COVID-19.

Dunărea Călărași are dreptul să joace în Liga 1, dacă îl va obține și din punct de vedere sportiv

Anunțul obținerii licenței de Liga 1 a fost făcut de site-ul local Ediție de Călărași și distribuit pe pagina sa de Facebook de clubul Dunărea Călărași.

”După o muncă de câteva luni în care s-au strâns toate actele pe care Federația le-a cerut la dosar, clubul de pe malul Borcei a primit avizul favorabil pentru a juca în Liga 1, dacă va promova! De menționat faptul că datoriile salariale ale AFC Dunărea la 31.12.2020 sunt achitate iar fără acest lucru licențierea nu era posibilă!”, scrie sursa citată.

”În concluzie, având în vedere că sunt îndeplinite cerințele minime de licențiere din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2020, propun acordarea licenței de Liga 1, pentru sezonul competițional 2021-2022, clubului AFC DUNĂREA 2005 CĂLĂRAȘI”, se arată în documentul emis de Federația Română de Fotbal către Dunărea Călărași.

  • Dunărea Călărași a mai activat o singură dată în Liga 1, în ediția 2019-2019, la finalul căreia a retrogradat de pe locul 7 din 8 din play-out.

Eduard Grama a ieșit la lumină după ce Dunărea a primit licența și lansează ironii

Răspunsul oferit de Comisia pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF l-a scos la lumină pe Eduard Grama, unul dintre conducătorii clubului Dunărea, care până acum a stat ascuns și n-a avut nici măcar o reacție față de bătaia de joc la care sunt supuși jucătorii și antrenorii echipei, neplătiți deloc în acest an și ajunși în situația de a protesta la începutul fiecărui meci pentru a-și face cunoscută drama pe care o traversează la Călărași.

Actualul administratorul public al primăriei Călărași, membru în Adunarea Generală a Asociaților clubului Dunărea Călărași, a prins glas odată cu primirea acestei licențe și a lansat atacuri către persoane locale, foști conducători ai Dunării, pe care îi face vinovați de vandalizarea echipei. Grama îl ia peste picior chiar și pe Ionel Ganea, adus ca director tehnic în septembrie 2020.

”Visul unora care toată viața fotbalistică au petrecut-o în liga a 3-a sau cerșind un loc de rezervă la porțile clubului Dinamo cu un pește în portbagaj (crap de Dunăre) este răsplătit astăzi de performanțele actuale ale echipei de fotbal, dar și a conducerii implicată direct în obținerea licenței din sezonul 2021-2022.
Antrenorul are rolul de a antrena, jucătorii de a respecta competiția, iar Ganea de a ajunge la serviciu! Ceilalți ce antrenează pe maidanele Feteștiului (tot cu crapul în portbagaj) pot doar să privească și să ofteze pentru că pe vremea lor nu s-a putut și nu din rea voință ci din faptul că le-a lipsit valoarea”, a spus Eduard Grama pentru editia.eu.

Dunărea Călărași, pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, poziție care duce la baraj de promovare

Revenind la fotbal, Dunărea Călărași a obținut o remiză în meciul desfășurat ieri la CS Mioveni, scor 1-1, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2. La începutul acestui joc, fotbaliștii au avut din nou un moment de protest față de conducere, pentru neachitarea salariilor, întârziind startul partidei cu un minut.

Dunărea a rămas pe locul 4, ultimul care asigură accederea la barajul de promovare, cu 43 de puncte, fiind la trei puncte de Rapid, ocupanta poziției a 2-a, care asigură accederea matematică în Liga 1. Însă giuleștenii au un meci mai puțin disputat. Sub Dunărea se află ASU Poli (39 puncte) și FK Csikszereda (37 puncte), care și ele au un meci mai puțin disputat.

Echipa din Călărași mai are de disputat partide cu FK Cikszereda (17 mai, ora 16:00, acasă) și U Craiova 1948 SA (deplasare), în încercarea de a se menține cel puțin pe loc de baraj de promovare.

Suporteri călărășeni la tribuna oficială în timpul meciului Dunărea Călărași – Rapid 3-2, contând pentru play-off-ul Ligii 2, în timp de pandemie, când acestora le este interzisă prezența pe stadion. Motivul prezenței lor la meci și nerespectarea distanțării sociale ar fi trebuit să atragă atenția observatorului delegat la joc sau să ducă la o autosesizare din partea FRF pentru încălcarea Protocolului medical. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-si-a-luat-gandul-de-la-locurile-direct-promovabile-dupa-cs-mioveni-dunarea-calarasi-1-1-ramane-barajul-e-o-sansa-mica-dar-vedem-ce-iese-despre-probleme-19184274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-inca-mai-spera-la-locul-2-direct-promovabil-chiar-daca-cs-mioveni-a-pierdut-puncte-importante-cu-dunarea-isi-spune-speranta-in-asu-poli-in-meciul-cu-rapid-e-sansa-lor-da-19184282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iustin-popescu-acuza-arbitrajul-dupa-cs-mioveni-dunarea-calarasi-toti-ziceau-fault-fault-fault-suntem-prea-mici-sa-ne-cautam-dreptatea-portarul-a-facut-public-dial-19184292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-dunarea-calarasi-au-in-continuare-sperante-la-locul-2-direct-promovabil-jocul-dintre-cele-doua-echipei-are-loc-la-ora-1730-in-tur-argesenii-au-spulberat-in-deplasare-trupa-lui-pustai-19184209

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-modificat-regulamentului-national-de-licentiere-a-cluburilor-si-de-fair-play-financiar-plata-datoriilor-a-fost-amanata-daca-echipele-au-inregistrat-venituri-mai-mici-in-2020-19171387

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă